5.3.19

Βρήκε τη λύση: Α.Τσίπρας: «Θα λύσουμε το δημογραφικό ενσωματώνοντας τους μετανάστες»! - Αντικαθίσταται όλη η ελληνική κοινωνία!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το δημογραφικό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε πως θα λύσουμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας με τα... παιδιά των μεταναστών τους οποίους και θα ενσωματώσουμε!
Δηλαδή αυτό που μας λέει είναι πως η ελληνική κοινωνία θα αντικατασταθεί με γοργούς ρυθμούς από αλλοδαπούς. Χρησιμοποίησε βέβαια εντέχνως το παράδειγμα του Αντετοκούνμπο.

Μόνο που ο σούπερ σταρ του NBA κατά δήλωσή του θέλει να νιώθει Ορθόδοξος Έλληνας και επιτελεί κάποιο σημαντικό έργο αφού διαφημίζει την χώρα ενώ η παιδεία του είναι σαφώς ελληνική.
Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τα στοιχεία του Population Europe του Ινστιτούτου Max Planck, σύμφωνα με τα οποία χώρες, οι οποίες έχουν πολιτικές ένταξης και -συγκεκριμένα- πολιτογράφησης μεταναστών είτε για διαμένοντες για μεγάλο διάστημα μόνιμα στη χώρα είτε πολύ περισσότερο για μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, αναμένεται να δουν αύξηση στον πληθυσμό τους. Χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σουηδία, το Βέλγιο, εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον πληθυσμό τους σημαντικά έως το 2050, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της μετανάστευσης.
Αντιθέτως, χώρες που πρωτοστατούν στη σταυροφορία ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες από άλλες ηπείρους και οραματίζονται την Ευρώπη των κλειστών συνόρων, οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής, εκτιμάται ότι θα έχουν μείωση πληθυσμού. Τόσο λόγω της μη ενσωμάτωσης μεταναστών όσο και λόγω της μόνιμης φυγής γηγενών στο εξωτερικό.
Εμείς δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους ανθρώπους που η Ελλάδα έγινε η δική τους πατρίδα
«Εμείς δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους ανθρώπους που η Ελλάδα έγινε η δική τους πατρίδα, δεν θα στερήσουμε από τον τόπο μας, τις νέες γενιές των ελληνόπουλων διαφορετικής καταγωγής, εθνικότητας, χρώματος», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Γι΄ αυτό και από το 2016, όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για την ιθαγένεια, 66 χιλιάδες νέες και νέοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια”, επισήμανε ο Αλέξης Ταίπρας και προσέθεσε:
«Και έχουμε ήδη προχωρήσει στη σύσταση της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια, η δημοσιότητα και η επιτάχυνση της διαδικασίας η οποία αφορά περίπου 200.000 παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Ενώ παράλληλα, θεσπίσαμε πριν ένα χρόνο, τη δυνατότητα όσων έχουν νόμιμη και συνεχή διαμονή τουλάχιστον 12 έτη στη χώρα, να αιτηθούν την πολιτογράφηση τους».
Αυτοί που καλλιεργούν τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την καθαρότητα της φυλής, δεν σκορπούν μονάχα το μίσος και τον διχασμό εντός της ελληνικής κοινωνίας, την ακρωτηριάζουν
Το ερώτημα «η Ελλάδα σε ποια πλευρά της ιστορίας επιλέγει να σταθεί;» έθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για το δημογραφικό στη Βουλή. Όπως είπε, οι πολιτικές επιλογές στο πρόσφατο παρελθόν, πλην λαμπρών εξαιρέσεων που απλά επιβεβαίωσαν τον κανόνα, αφορούσαν χώρες που πρωτοστατούν στη σταυροφορία ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες από άλλες ηπείρους και οραματίζονται την Ευρώπη των κλειστών συνόρων. Όμως, αυτός ο δρόμος είναι καταστροφικός και δεν υπήρξε ποτέ μονόδρομος για τη χώρα. Ε
Ο κ. Τσίπρας θύμισε ότι όχι πολλά χρόνια πριν, μόλις τη δεκαετία του ’90 και σύμφωνα με την πολύτιμη μελέτη του σπουδαίου καθηγητή και πρώην υπουργού Μανώλη Δρεττάκη, η χώρα αύξησε τον πληθυσμό της κατά περίπου 700.000 πολίτες. Γεγονός που προέκυψε κατά 97% από την εισδοχή μεταναστών και μόλις κατά 3% από την υπεροχή των γεννήσεων έναντι των θανάτων εκείνη την περίοδο.
«Επομένως, αυτοί που καλλιεργούν τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την καθαρότητα της φυλής, δεν σκορπούν μονάχα το μίσος και τον διχασμό εντός της ελληνικής κοινωνίας. Την ακρωτηριάζουν», σημείωσε ο πρωθυπουργός είπε και πρόσθεσε: «Πολύ περισσότερο αυτοί που κυβέρνησαν τον τόπο με οδηγό αυτές τις αρχές. Αυτοί που μιλούσαν και μιλούν για λαθραίους, για εισβολείς, για τη δήθεν απειλή στα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Αυτοί που γύρισαν την πλάτη σε χιλιάδες παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς και νοιάστηκαν μονάχα για μια στιγμή».
Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στην περίπτωση της οικογένειας του Γιάννη Αντετοκούνμπο τονίζοντας: «Μόνο και μόνο για να κλέψουν λίγη από τη λάμψη μιας περήφανης οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά τους είναι Ελληνόπουλα, που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν με βάσανα και δυσκολίες, αγάπησαν την πατρίδα και μας γεμίζουν χαρά και περηφάνια με τις επιτυχίες τους».
Είναι σαφές ότι οι κήρυκες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας οδηγούν τη χώρα -διά του αποτελέσματος- σε πληθυσμιακή συρρίκνωση
«Είναι σαφές ότι οι κήρυκες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας οδηγούν τη χώρα -διά του αποτελέσματος- σε πληθυσμιακή συρρίκνωση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για το δημογραφικό στη Βουλή. «Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια κοινωνία συμπεριληπτική, μια χώρα πρότυπο συνύπαρξης, αλληλεγγύης, μια χώρα που αγκαλιάζει τον πλούτο των παραδόσεων και των διαφορετικών καταγωγών. Την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων όπως ήταν άλλωστε πάντα στις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της», πρόσθεσε”.

Επίσης, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «μεγάλη υποκρισία» στο θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών και όταν από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασαν, λέγοντας πως δική τους κυβέρνηση έδωσε την ελληνική υπηκοότητα στον Γιάννη Αντετοκούμπο, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι είδαν τη μία και μοναδική εξαίρεση και στέρησαν το ίδιο δικαίωμα από άλλα 200.000 παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.
pronews