18.3.19

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αν επιχειρήσετε να μας διώξετε από την Κων/πολη θα φύγετε με φέρετρο - Κάνουμε υπομονή στην Κύπρο»

Φανφαρόνε της δεκάρας, δε θα σε διώξουμε εμείς από την Κωνσταντινούπολη..Μόνοι σας θα φύγετε -όσοι επιζήσετε-από επίθεση που θα σας κάνουν άλλοι. Λάθος κατεύθυνση έχουν οι απειλές σου. Juan
Νέες απειλές κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν αναφερόμενος στον εκτελεστή της Νέας Ζηλανδία ο οποίος στο μανιφέστο του μιλούσε για την ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης (δεν χρησιμοποίησε το τουρκικό όνομα Ιστανμπούλ)

Αναφερόμενος σαφώς προς την ελληνική πλευρά για την οποία η ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί εθνικό όραμα των απανταχού Ελλήνων όπως και να ξαναλειτουργήσει ως ορθόδξη εκκλησία η Αγία Σοφία είπε:
«Την ᾽᾽Ιστανμπούλ´´δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν».
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα του Αιγαίου και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο: «Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας καθώς παραβιάζουν τα δικαιώματα μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι χθες από την Σμύρνη είχε δηλώσει στην προεκλογική του ομιλία «για Σμύρνη που έριξες στη θάλασσα τους γκιαούρηδες»!
 
Αμέσως μετά πάντως μίλησε και για την Μικρασιατική καταστροφή και δήλωσε «Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε  για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις  τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».
  «Ως απόγονοι των μαρτύρων του Τσανάκκαλε δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση από την ανεξαρτησία, το μέλλον και την ελευθερία μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στο μήνυμα του.
«Αντιτασσόμαστε με αποφασιστικότητα στα παιχνίδια που θέλουν να παίξουν στην πλάτη της πατρίδας μας και τα ύπουλα σχέδια κατά του Έθνους μας, εργαζόμαστε ώμο με ώμο χωρίς κανένα φόβο με όλους τους πολίτες μας, γυναίκες και άνδρες, νέους και ηλικιωμένους, προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα πιο λαμπρό αύριο», σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στο μήνυμα που εξέδωσε αναφέρεται στο πνεύμα του Τσανάκκαλε και σημειώνει ότι αποτελεί υποχρέωση όλων να κατανοήσουμε και να περάσουμε στις επόμενες γενιές αυτό το πνεύμα.
«Μην ανησυχείτε. Το αίμα σας δεν έμεινε και δεν θα μείνει κάτω στο έδαφος. Πληρώσανε και θα πληρώσουν για τα δάκρυα των αγαπημένων σας», υπογραμμίζει ο Ακάρ.
«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν αγώνα εναντίον κάθε απειλής και κινδύνου και κυρίως εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων όπως οι FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG και ΝΤΑΕΣ που στοχοποιούν την ακεραιότητα των πάτριων εδαφών και την ασφάλεια του Έθνους μας», σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
pronews