29.3.19

Συνεργός του 52χρονου ληστή Ρομά: «Την πατήσαμε - Είχε έτοιμο το όπλο» (βίντεο)

Ο συνεργός του 52χρονου ληστή Ρομά που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός 35χρονου παρουσιάζει την δική του εκδοχή για το τι έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στον Σολωμό Κορινθίας 
Όπως δήλωσε ο κατηγορούμενος, ο 35χρονος τους είχε στήσει "καρτέρι" στο σπίτι του, καθώς του είχαν ξανακλέψει πέντε κοτόπουλα στο παρελθόν.

Τώρα καρτέρι και μέσα στο σπίτι του δεν υπάρχει. Προφανώς ο Ρομα εξηγεί πως την πατήσανε στην προσπάθεια τους να ληστέψουν τον 35χρονο.
«Καρτέρι με ετοιμασμένο το όπλο. Ο Θανάσης δεν κατάλαβε τον πρώτο πυροβολισμό και του λέει “φίλε, έχασα το σκυλί για σκαντζοχέρια”», ανέφερε ο συνεργός του ληστή Ρομά.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως άκουσε φωνές μέσα από το σπίτι.
«Έλεγε ένας 30-35 χρονών και μια γυναίκα “ρίχτου, ρίχτου”. Και το ‘κανε», είπε.
Κόρινθος: Τι είπε στον ανακριτή ο 35χρονος 
Ο ένας από τους δικηγόρους του 35χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία του 52χρονου Ρομά στον Σολομό Κορινθίας, περιγράφει πως έγιναν όλα στον Σολομό Κορινθίας σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πελάτης του στον ανακριτή. Ο 35χρονος αφέθηκε την Πέμπτη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους προκαλώντας την οργή των συγγενών του 52χρονου.
Ο δικηγόρος Βασίλης Γαρούφης εξηγεί ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να αφαιρέσει την ζωή του 52χρονου.
«Κανένα στοιχείο δεν οδηγούσε στην άποψη ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του Ρομά. Είχαν πάει το μεσημέρι στο σπίτι του, ξαναπήγαν το βράδυ, τα σκυλιά γαύγιζαν συνεχώς, μένει σε ερημική περιοχή, το πιο κοντινό σπίτι από τον δικό του είναι σε απόσταση 300 μέτρων.
Φοβήθηκε ο άνθρωπος, πήρε την καραμπίνα, βγήκε έξω, είπε “κρατάω καραμπίνα, φύγετε”, αυτοί δεν έφυγαν και πυροβόλησε στον αέρα και όχι προς την κατεύθυνσή τους. Δυστυχώς, στην κατεύθυνση που πυροβόλησε, υπήρχε και ένας άλλος, εκτός από αυτούς των οποίων έβλεπε τις σκιές και λόγω της διασποράς των σκαγιών, διότι ο πυροβολισμός ήταν από απόσταση 41,5 μέτρων, που σημαίνει ότι η διάμετρος διασποράς ήταν 1,80, είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.
Μέσα στο συγκεκριμένο βλήμα υπήρχαν 39 σκάγια. Ένα από τα 39 αυτά σκάγια, προξένησε ένα επιπόλαιο τραυματισμό στο δεξί ώμο του θανάσιμα τραυματισθέντος και ένα στο δεξί μέρος του λαιμού, όπου τρύπησε την αρτηρία, με συνέπεια ο άνθρωπος να πεθάνει από αιμορραγία.

Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να μιλάμε για πρόθεση αφαίρεσης της ζωής, κάτω από τις συνθήκες που έγινε αυτό που έγινε»
pronews
Όπως έχουμε επισημάνει ήδη και σε προηγούμενο σχόλιο, εάν επρόκειτο για κοτόπουλα, δεν θα πήγαινε ολόκληρη η συμμορία μαζί. Προφανώς επρόκειτο για απόπειρα ληστείας που απλά "δεν τους βγήκε" γιατί τους εντόπισε έγκαιρα ο 35χρονος και αντέδρασε.Αν δεν τους είχε αντιληφθεί έγκαιρα ίσως  αυτό θα ήταν μοιραίο γι αυτόν και την οικογένειά του.
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ