16.12.18

Έξαλλοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ με τον «κολλητό του Παππά»

Το κλίμα στην κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για τον συμμαθητή του Ν. Παππά, είναι πολύ βαρύ. Οι αποκαλύψεις για το ρόλο και τη δράση του Μανόλη Πετσίτη ως ανθρώπου του Μαξίμου και η σύνδεσή του με την εν εξελίξει υπόθεση ΔΕΠΑ-ΕΛΦΕ έχουν στριμώξει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, άνθρωπος του οποίου ήταν και είναι ο κ. Πετσίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερους Τύπου ο Α. Τσίπρας δεν υιοθέτησε τις εισηγήσεις στενών συνεργατών του αλλά και προσώπων του οικογενειακού του περιβάλλοντος να πάρει αποστάσεις από το δίδυμο Παππά-Πετσίτη, λίγες ώρες πριν από την αναμέτρησή του στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη Τετάρτη και κάλυψε πλήρως τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και στενό του συνεργάτη που βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων.
Είχε δε ήδη προειδοποιηθεί, πριν «σκάσουν» οι αποκαλύψεις για τον Μανόλη Πετσίτη και πώς αυτός κινούνταν ανάμεσα στο Μαξίμου και τα γραφεία μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και επιχειρηματιών, όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που κατηγορείται για «μαύρο χρήμα» προς κόμματα, πολιτικούς, εφημερίδες, δημοσιογράφους κ.λπ.
Είχε ειδοποιηθεί από την ημέρα που η Δικαιοσύνη έλαβε την απόφασή της για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Θόδωρο Κιτσάκο, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που -κατά τα λεγόμενά του- σε συνεννόηση με πέντε υπουργούς της κυβέρνησης αγνόησαν το γεγονός ότι η εταιρία του κ. Λαυρεντιάδη ΕΛΦΕ χρωστούσε στο Δημόσιο όχι ένα, δύο ή πέντε αλλά 120 εκατ. ευρώ και προχώρησαν σε δουλειές μαζί της. «Το κάναμε για να σώσουμε τους εργαζόμενους», απολογήθηκε ο κ. Τσίπρας την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, αλλά δεν τον πίστεψαν ούτε οι βουλευτές που κάθονταν στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Και κυρίως αυτοί που ξέρουν…
Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι υπερασπιζόμενος τον κ. Παππά σε αυτή την υπόθεση, ο κ. Τσίπρας έκανε το μεγάλο λάθος. Οχι μόνο επειδή, όπως οι ίδιοι λένε, η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει το σκοτεινό ρόλο του κ. Παππά πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μετά, αλλά κυρίως επειδή οι ίδιοι -διαβάζοντας τις διαρροές του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στο φιλοκυβερνητικό Τύπο («Αυγή», «Εθνος», «Εφημερίδα των Συντακτών») ότι ο Μανόλης Πετσίτης ήταν κολλητός του «αλλά μέχρι το 2015», ότι «ίσως να είναι και σύμπτωση, αλλά η απομάκρυνσή του από το περιβάλλον Παππά συνέπεσε με την αφετηρία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών»…
fimotro.gr