7.9.18

Αναδρομικά: Ο Κικίλιας ζητάει χρονοδιάγραμμα – Ο Καμμένος εκνευρίζεται


Αναδρομικά: Ο Κικίλιας ζητάει χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή – Ο Καμμένος εκνευρίζεται και απαντά με επίθεση μέσω Twitter.
Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και ο Αναπληρωτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να δοθεί χρονοδιάγραμμα  για την επιστροφή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς.

Παράλληλα, σε δήλωσή τους έκαναν λόγο για επικοινωνιακή εκμετάλλευση και πολιτική κοροϊδία των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ζήτησαν δε από το πρωθυπουργό να «δεσμευτεί άμεσα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και χορήγησης των αναδρομικών, που να περιλαμβάνει τον ακριβή μήνα έναρξης, τις μηνιαίες δόσεις και την πηγή χρηματοδότησης».
Το διάβασε και ο Πάνος Καμμένος και άρχισε να τους «στολίζει» στο Twitter, χωρίς όμως να απαντά στο αυτονόητο, που όλοι περιμένουν: Σε πόσες δόσεις θα δοθούν τα αναδρομικά και πώς θα υπολογιστούν.
Δείτε την επίθεση του ΥΕΘΑ στη ΝΔ μέσω Twitter
Οι «σφαγείς» του μισθού και της σύνταξης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ τολμούν και καταθέτουν ερώτηση έντρομοι για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουγού και της Κυβέρνησης για την δικαίωση των φρουρών της Εθνικής Κυριαρχίας και ασφάλειας. ΞΕΔΙΑΝΤΟΠΟΙ
Οι «σφαγείς» του μισθού και της σύνταξης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ τολμούν και καταθέτουν ερώτηση έντρομοι για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουγού και της Κυβέρνησης για την δικαίωση των φρουρών της Εθνικής Κυριαρχίας και ασφάλειας. ΞΕΔΙΑΝΤΟΠΟΙ

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
ΘΕΜΑ: Υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας και Αναδρομική Χορήγηση του υπολοίπου 50% των περικοπών των Μισθών και Συντάξεων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κε Υπουργέ,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ προτίθεται, ενόψει και της ΔΕΘ, να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ και να χορηγήσει τα οφειλόμενα αναδρομικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία.
Επειδή το θέμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ, με αναδρομική ισχύ, για την χορήγηση του υπολοίπου 50% των περικοπών των μισθών και συντάξεων, είναι μείζονος σημασίας για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και δε μπορεί να παραμένει από την κυβέρνηση σε επίπεδο ανακοινώσεων και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του θέματος,
Επειδή η πολιτική εκμετάλλευση και κοροϊδία για το υπόψη θέμα πρέπει να σταματήσει και άμεσα η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δεσμευτούν με συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και χορήγησης των οφειλομένων αναδρομικών, όπως ο ακριβής μήνας έναρξης χορήγησης, ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων, η πηγή χρηματοδότησης
Ερωτάσθε Κε Υπουργέ:
Δεσμεύεστε εσείς και ο κ. Τσίπρας για τον ακριβή χρόνο υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ;
Πότε θα αρχίσουν να χορηγούνται τα αναδρομικά στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;
Ποιος θα είναι ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα ολοκληρωθεί η χορήγηση;
Ποια θα είναι η πηγή χρηματοδότησης της χορήγησης των αναδρομικών;
Οι ερωτώντες βουλευτές,

Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βουλευτής Έβρου

armyvoice