28.1.18

Ελληνοτουρκικός “πόλεμος” στα Ίμια για το ετήσιο στεφάνι… τουρκικό ΒΙΝΤΕΟ


Τιμήθηκε και φέτος η επέτειος των Ιμίων με τη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Ασφαλώς και δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, με τους… Τούρκους (έχουν ασφαλώς κι αυτοί εσωτερικούς λόγους αφού σκοτώνονται για… μειοδοσία το CHP και το AKP) να παίζουν το παιχνίδι του προέδρου των ΑΝΕΛ, που χρειάζεται την τρέχουσα περίοδο ό,τι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων με το παραδοσιακό του εκλογικό ακροατήριο.

Σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής έδωσαν επίσης το παρόν, καθώς τους κι ένα τουρκικό ελικόπτερο. Η προσέγγιση όπως και πέρσι με ελικόπτερο, σύμφωνα με πηγές, ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένη, καθώς θα έκαναν τα πάντα οι Τούρκοι για να την εμποδίσουν και δεν υπήρχε λόγος στην τρέχουσα συγκυρία να μετατραπεί ο εναέριος χώρος του Αιγαίου σε «κόλαση», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική πλευρά που… ψάχνεται έντονα το τελευταίο διάστημα, είχε μαζέψει δυνάμεις στην περιοχή.
Έτσι επιλέχθηκε η κανονιοφόρος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», όπου πέραν του Πάνου Καμμένου επέβαιναν ο Α/ΓΕΝ, αντιναύαρχος Τσούνης. Πέραν του ότι η «επαφή» με τον τόπο της θυσίας των τριών Ελλήνων ηρώων, των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού, ήταν πιο άμεση…
Ένας ακόμα λόγος ήταν το πρόσφατο βίντεο των Τούρκων με τη «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» και το τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής, είναι νωπό. Μια απορία: Στις φωτογραφίες του ΥΠΕΘΑ τα σκάφη, ένα πολεμικό και κάποια της Τουρκικής Ακτοφυλακής δείχνουν να κόβουν τον δρόμο της προσέγγισης στον Έλληνα υπουργό στα Ίμια. Κάνουμε λάθος;
Η ομιλία του υπουργού προς το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», είχε ως εξής:
«Είμαστε σήμερα εδώ, για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων.
Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοι όχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.







Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα να γίνει από το «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ». Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι».
pronews