9.12.17

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν: Κράτος «τρομοκράτης» το Ισραήλ - «Άκυρη» η απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

-Να παραγγείλει αντίσκηνα! θα του χρειαστούν. Juan
______________________
Με… μεγάλα κέφια επέστρεψε ο Τούρκος πρόεδρος από την επίσκεψη του στην Ελλάδα. Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη ο Ρ.Τ.Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ ως κράτος κατοχικό που καταφεύγει σε πρακτικές τρόμου, για να καταστείλει το κύμα διαδηλώσεων των Παλαιστινίων ενώ για τις ΗΠΑ είπε πως η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την απόφαση του Λευκού Οίκου για την Ιερουσαλήμ.  

«Το Ισραήλ είναι ένα κατοχικό κράτος. Αυτή τη στιγμή, με την αστυνομία τους, καταφεύγουν στον τρόμο και χτυπούν Παλαιστίνιους νέους και παιδιά» είπε ο Ερντογάν στην ομιλία του για να συνεχίσει:
«Επιτίθεται στη Γάζα με F-16. Γιατί; Επειδή λένε “Είμαστε ισχυροί”.
Εγώ το λέω ευθέως: το να είσαι ισχυρός δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο» προσέθεσε ο πρόεδρος της χώρας που στέλνει καθημερινά τα δικά της F-16 στο Αιγαίο παραβιάζοντας τον Εθνικό εναέριο Χώρο επειδή νομίζει ότι είναι… ισχυρή.
Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε με δριμύτητα όμως και την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, υπογραμμίζοντας ότι είναι «άκυρη και μη γενόμενη» για την Άγκυρα...!
«Ο Τραμπ προσπαθεί να προχωρήσει, λέγοντας “αυτό ήταν, το έκανα, όλα καλά”. Συγγνώμη, αλλά το να είσαι ισχυρός δεν σου δίνει αυτό το δικαίωμα. Οι ηγέτες των μεγάλων χωρών έχουν ως αποστολή να προωθούν την ειρήνη, όχι να προκαλούν συρράξεις» συνέχισε ο πρόεδρος της χώρας η οποία διατηρεί κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, έχει διατυπώσει ξεκάθαρο casus belli κατά της Ελλάδας για τα 12 ν.μ. ενώ τουρκικός Στρατός κατέχει παράνομα μέρος της βόρειας Συρίας.
"Δύο μέτρα και δύο σταθμά", ήταν πάντα το χαρακτηριστικό της τουρκικής διπλωματίας και διγλωσσίας.
Νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Ιερουσαλήμ με πολλούς ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Την Τετάρτη συγκαλείται εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Στο μεταξύ στα Άδανα της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε μεγάλη αντι-ισραηλινή διαδήλωση και διασήλωση κα΄τα του ΝΑΤΟ για την απομάκρυνση των αμερικανικών δυνάμεων από την βάση του Ιντσιρλίκ γη οποία διοργανώθηκε από την τουρκική Χεζμπολάχ και την οργάνωση Oncu Nesil η οποία διατηρεί δεσμούς με την al-Qaeda τώρα, HTS.

This anti-US/anti-Israel protest in 's southern province Gaziantep was led by 's ruling party AKP provincial chairman Mehmet Eyüp Özkeçeci pic.twitter.com/6MkgncORQ8
Anti-US/anti-Israeli protestors in 's southeastern province Adana asked the removal of troops in Incirlik Air Base where US-led @NATO & anti-DAESH troops stationed. 

The rally organised by Turkish Hezbollah & al-Qaeda linked Oncu Nesil association, among others. pic.twitter.com/u3LXOt9LBR

pronews