1.12.17

Οργισμένη επίθεση Τσίπρα στα Νέα: Προστασία για λαϊκή κατοικία, όχι για λαμόγια της οικονομικής ελίτ


Σφοδρή επίθεση με αφορμή ρεπορτάζ των Νέων για δήθεν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας για μικρά ποσά εξαπολύει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν προτίθεται να αφήσει τίποτε αναπάντητο όσον αφορά στο εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων.

Συγκεκριμένα σημειώνεται πως ο επίμαχος πλειστηριασμός αφορούσε χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και όχι τράπεζες ή το Δημόσιο, ενώ εξαπολύονται μύδροι για «όσους πήραν δανεικά και αγύριστα για να φτιάξουν βίλες με πισίνες και όσους πτώχευσαν τις επιχειρήσεις τους βγάζοντας τα κέρδη τους αφορολόγητα στο εξωτερικό» και για τα «λαμόγια της οικονομικής ελίτ».
Στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού κάνει λόγο για «ακόμη μία φορά στημένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ιδιοκτησίας του γνωστού υπόδικου επιχειρηματία και επιστήθιου φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη», σημειώνοντας πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».
«Η προσπάθειά τους να παρουσιάσουν υπόθεση που αφορούσε χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες ως υπόθεση χρεών σε τράπεζες και το Δημόσιο και έτσι να δημιουργήσουν την εντύπωση πως δεν προστατεύεται η λαϊκή κατοικία, επιβεβαιώνει πως η αξιοπιστία τους είναι πιο στημένη και από τους στημένους αγώνες που έδιναν μαύρο χρήμα στα στοιχήματα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαριστεί ή να προστατεύσει όσους πήραν δανεικά και αγύριστα για να φτιάξουν βίλες με πισίνες και όσους πτώχευσαν τις επιχειρήσεις τους βγάζοντας τα κέρδη τους αφορολόγητα στο εξωτερικό».
«Καλούμε όσους φέρουν την ταυτότητα της Αριστεράς και ομνύουν στην ταξική πάλη, υπερασπιζόμενοι τους αδύναμους, να σταματήσουν να προστατεύουν τους δυνατούς και τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ. Σε ό,τι αφορά στη λαϊκή κατοικία, διαβεβαιώνουμε για ακόμη μία φορά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την προστατεύσει και θα την προστατεύσει» καταλήγει η ανακοίνωση.
tribune