29.9.16

Το φίδι, ο Φίλης...


Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα εθνικη καταστροφη
Κοιμήθηκα Ιούλιο και ξύπνησα Σεπτέμβριο.
Κοιμήθηκα τον Ιούλιο με μεγαλεπήβολα σχέδια για διακοπές, με τη μόδα του κυνηγιού... πόκεμον στο δρόμο, με την ανησυχία απ' το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Τουρκία, με Brexit, με το Μαρινόπουλο να κλείνει και με προαναγγελίες ξηλώματος της τηλεοπτικής διαπλοκής.

Ξύπνησα το Σεπτέμβριο με τα σχέδια για διακοπές ματαιωμένα, με τη μόδα των πόκεμον να έχει ατονίσει, με τον Ερντογάν να σουλτανεύει και να κάμνει μπίζνες με τον Πούτιν, με τη Βρετανία να μη λέει να βγει απ' την Ε.Ε., με τον Σκλαβενίτη να αγοράζει το Μαρινόπουλο, με τον Μαρινάκη να 'χει κανάλι και με τον απίθανο Καλογρίτσα να αναβιώνει τις εποχές Κοσκωτά.


Γι' αυτό σας λέω: δεν είναι να ξυπνάει κανείς σ' αυτή τη χώρα.
Καλύτερα να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Μια χαρά κοιμόμουν τόσο καιρό.

Διότι μετά το απότομο ξύπνημα, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα: ο ανεκδιήγητος Φίλης, το χειρότερο προϊόν (εντάξει, το δεύτερο χειρότερο, μετά τη Ζωίτσα) που γέννησε και γιγάντωσε η πολυετής αφέλειά μας.
Αυτό το πολιτικό τερατούργημα με έφτασε στο σημείο να συμφωνώ μέχρι κεραίας με την, ολόσωστη και πλήρη επιστημονικών στοιχείων, επιστολή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (ενός φωτισμένου δεσπότη και βαθέος γνώστη του χώρου της εκπαίδευσης) στον Πρωθυπουργό, όπου διαμαρτύρεται για τα σχέδια Φίλη στην Παιδεία.
Ως εκεί με έφτασε ο αφιλότιμος.,. Ως εκεί!

Πραγματικά διαβάστε την (εδώ: http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/wysiwyg/ieronimos-epistoli-thriskeftika.pdf ) και αν βρείτε κάποια παρατήρηση ή επισήμανσή του στην οποία διαφωνείτε, πείτε το μου.


Αποτέλεσμα εικόνας για efsyn επιστολη ιερωνυμου στον πρωθυπουργο

Και σχετικά, κατ' αρχάς, με το ζήτημα το θρησκευτικών, εγώ ως αγνωστικιστής, δεν τραβάω τίπτοα ιδιαίτερα ζόρια με αυτά τα θέματα.
Αλλά, δημιουργεί εύλογες απορίες (και υποψίες) η ευθεία πολεμική του υπουργείου Παιδείας ενάντια στην ορθόδοξη παιδεία, όταν την ίδια στιγμή με νομοθετική πρωτοβουλία (ο ίδιος, ο... ανεξίθρησκος Φίλης) δίνει το δικαίωμα στους Έλληνες Ισραηλίτες και Ρωμαιοκαθολικούς, ώστε να διδάσκονται τα παιδιά τους την θρησκευτική τους πίστη με εκπαιδευτικό του δόγματός τους και της επιλογής τους, τον οποίο προτείνει η οικεία θρησκευτική κοινότητα και τον προσλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας!!!  (άρθρο 55 Νόμου 4386/2016, ΦΕΚ Α΄ 83)
Δηλαδή ό,τι καταργεί για τους ορθόδοξους, το προσφέρει στους υπολοίπους!
Γιατί; Με ποιο σκεπτικό; Με ποιο κριτήριο;

Δεν είναι ανεξίθρησκος, λοιπόν. Δεν είναι διαφωτιστής,
Είναι απλώς εχθρός της ορθοδοξίας.
Και υποτελής σε Εβραίους και Ευρωπαίους. (σ.σ. και σε Μουσουλμάνους φυσικά...)
Απλά πράγματα.
Απλά συμπεράσματα που εξάγονται από τα γεγονότα (βλ. το παραπάνω ΦΕΚ) και όχι από αυθαίρετες μπουρδολογίες ούτε πατριδοκάπηλων εκ δεξιών ούτε ευρωλιγούρηδων εξ αριστερών.
(και το ότι αποφεύγει τη συζήτηση και την επιχειρηματολογία χαρακτηρίζοντας "Άνθιμο" ή "Αμβρόσιο" όποιον διαφωνεί με τα σχέδιά του είναι δείγμα της δολιότητας και της άθλιας επιβουλής του. Έχει προφανώς κατασκευάσει ένα πλαστό δίπολο "ή είσαι με τον εθνομηδενιστή Φίλη ή είσαι με τον φιλοχρυσαυγίτη Αμβρόσιο". Ένα δίπολο άκρως επικίνδυνο.)

Και δεν είναι απλώς εχθρός της ορθοδοξίας.
Δε τη μισεί μόνο για θρησκευτικούς και πολιτικούς λόγους, ως άλλος μπολσεβίκος.
Τη μισεί γιατί είναι κομμάτι του Ελληνισμού.
Διότι πάνω απ' όλα μισεί οτιδήποτε είναι ελληνικό.
Δεν εξηγείται αλλιώς η μανία του να αποδείξει ότι η σφαγή των Ελλήνων Μικρασιατών και Ποντίων, το μεγαλύτερο δράμα της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας, δεν είναι γενοκτονία, παρά την αντίθετη επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους που διεκδικεί την αναγνώρισή της ως γενοκτονία και παρά το ότι γνωρίζει ότι αμφισβητώντας την προκαλεί συνειδητή ζημία στην εθνική ελληνική υπόθεση.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελιαμεπ δημου ρεπουση

Όπως επίσης δεν εξηγείται αλλιώς και η μανία του ενάντια στα αρχαία ελληνικά.
Προσέξτε συλλογισμό και πείτε μου αν είναι ή όχι τουλάχιστον υποκριτικός.
Λέει "τα παιδιά φτάνουν στο γυμνάσιο και ενώ, λόγω των αδυναμιών στη Γλώσσα του δημοτικού, δεν έχουν μάθουν να κατανοήσουν καλά τα νέα ελληνικά, τα βάζουμε να μαθαίνουν και αρχαία, με αποτέλεσμα να τα μπερδεύουμε. Η λύση είναι λοιπόν να τα... απαλλάξουμε από τα αρχαία"!!!;;;!!!
Αν αυτόν τον συλλογισμό πράγματι τον εννοεί, τότε καταλαβαίνουμε όλοι γιατί η υπουργάρα μας δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει τη Νομική.
Διότι το φυσιολογικό θα ήταν να πει "αφού τα παιδιά τελειώνουν το δημοτικό και δεν έχουν κατανοήσει καλά τα νέα ελληνικά, η λύση δεν είναι να τα απαλλάξουμε από τα αρχαία στο γυμνάσιο, αλλά να αλλάξουμε κάτι στη διδασκαλία της Γλώσσας στο δημοτικό".
Επειδή όμως δεν τον θεωρώ και τόσο ανόητο πια, και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα πεπραγμένα του, είναι φανερό ότι η πολεμική του ενάντια στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών αποτελεί απλώς ένα μέρος του δόλιου εκφυλιστικού αφελληνιστικού σχεδιασμού από μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και ενδεχομένως της κυβέρνησης συνολικά.

Εξάλλου, όπως φαίνεται, το σπουδαίο διακύβευμα για τα παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν είναι να μάθουν γράμματα, δεν είναι να οξύνουν το νου τους, δεν είναι να διαμορφώσουν έναν κοινωνικά αποδεκτό κώδικα αξιών, αλλά.. να μάθουν να κολυμπάνε στην πισίνα...!
Ταυτόχρονα, το Συριζαίικο τσίρκο θεωρεί ότι, ενώ δεν έχει παιδαγωγική αξία η γνώση των αρχαίων ελληνικών, την έχει όμως ο Σάββας Ξηρός (γι αυτό και βάλανε έργο του στο Εθνικό Θέατρο) , ο Κουφοντίνας (γι' αυτό και παρουσιάζουν μετά δόξης και τιμής το νέο βιβλίο του με επίσημη συνέντευξη τύπου στα κεντρικά της ΕΣΗΕΑ) και βέβαια τα αξέχαστα... παλλόμενα πέη του αντιεθνικιστή απίθανου Βέλγου διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών(;), ο οποίος όμως δούλευε μόνο με Βέλγους....

Φυσικά το τέρας (μορφώσεως), ο υπουργός μας, (και μαζί του όλο το Συριζομάνι) αντιπαθεί και τις εθνικές παρελάσεις τις οποίες τις βρίσκει φασιστικές και γι' αυτό σκοπεύει να καταργήσει τη συμμετοχή μαθητών σε αυτές, αλλά ταυτόχρονα θαυμάζει τις γκέι παρελάσεις, τις οποίες τις βρίσκει τέρμα προοδευτικές...

Και δεν του έφταναν μόνο αυτά, αλλά το μόνο θεσμό που 'χει απομείνει όρθιος στο ελληνικό κράτος, το μόνο θεσμό που διαθέτει όλα τα εχέγγυα της αξιπιστίας, της αξιοκρατίας, της ισονομίας, της αμεροληψίας και της αδιαβλητότητας, τις πανελλήνιες εξετάσεις, θέλει προφανώς να τις καταργήσει.
Και φυσικά προτίθεται να τις αντικαταστήσει με κάποιον άλλο θεσμό που θα είναι πιο κοντά στις νεοσταλινικές του απόψεις: να αποφασίζει το κομματικό του συνάφι (στο υπουργείο και στα πανεπιστήμια) για την εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια.
Ποιοι; Οι πανεπιστημιακοί! Η χειρότερη κάστα (μετά τους. δικαστές) δηλαδή...
Και το στηρίζει όλο αυτό το επιχειρούμενο ανοσιούργημα στην άποψή του, που περιφέρει ως αξίωμα (δηλαδή σαν να μην επιδέχεται απόδειξης), ότι τάχα "το σύστημα των πανελληνίων εξάντλησε τη δυναμική του". Χωρίς καμία τεκμηρίωση. Έτσι. Γιατί μπορεί...

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζαιοι αφελληνισμος

Αν είναι μια φορά καταστροφική αυτή η κυβέρνηση στα οικονομικά και τα εθνικά θέματα, δυστυχώς είναι δέκα φορές καταστροφική στην παιδεία.
Οι άνθρωποι πήραν την εξουσία και, επειδή εφαρμόζουν το μνημόνιο που θα έσκιζαν, προσπαθούν να ξεχρεώσουν την αριστεροσύνη τους βγάζοντας στην Παιδεία ό,τι ιδεολογικό απωθημένο τους είχε ξεμείνει από τις παπαρολογίες των φοιτητικών αμφιθεάτρων του '70 και ισοπεδώνουν κι ό,τι απέμεινε όρθιο σ' αυτή τη χώρα.

Αυτά που εφαρμόζει είναι συνδυασμός αφενός (εμφανώς) της αριστερίστικης ιδεοληψίας των παλιών Ρηγάδων και αφετέρου (αφανώς) των επιταγών του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Κι όποιος δεν γνωρίζει τί είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ, ας το ψάξει.
Ένα απλό "think tank" είναι, καλέ... Τι νομίσατε; Ότι είναι τίποτε ύποπτο;
Απλώς θα υπενθυμίσω μερικά ονόματα: Θάνος Βερέμης,  Λουκάς Τσούκαλης, Αλέξης Παπαχελάς, Γιώργος Δαυίδ και οι... συμπαθούντες ή συνεργαζόμενοι Θάλεια Δραγώνα, Μαρία Ρεπούση, Νίκος Δήμου κλπ.


ΥΓ.1: Και δυστυχώς το αντίβαρο στον οδοστρωτήρα Σύριζα στην Παιδεία που οραματίζεται γενιές μετρίων απάτριδων και άμορφων αγραμμάτων, αποτελεί ο Μητσοτάκης που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία στην Παιδεία των ολιγαρχών φίλων του που εποφθαλμιούν τις άδειες των ιδιωτικών πανεπιστημίων και τα voucher φοίτησης σε σχολεία.
Γιατί κι αυτός, ως νεοφιλελεύθερος, φεντεραλιστής και εθνομηδενιστής είναι (και φίλος του ΕΛΙΑΜΕΠ), αλλά τουλάχιστον στο κόμμα του υπάρχουν κάμποσοι κανονικοί άνθρωποι να τον συμμαζέψουν. Τον Συριζαίο, όμως, δεν υπάρχει κανείς να τον συμμαζέψει, γιατί σχεδόν όλοι έτσι είναι.
Μπρος γκρεμός (συριζαίοι ευρωλιγούρηδες νεοασταλινικοί) και πίσω ρέμα (μητσοτακαίοι ευρωλιγούρηδες θατσερικοί).
ΒοήθειαααααΑΑαααΑΑΑΑααααΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

ΥΓ.2: Ο Φίλης είναι πρόσωπο. Δεν ευθύνεται μόνος του.
Απλώς είναι η "ψυχή" του Σύριζα. Κάνει και λέει όσα θέλουν αλλά δεν τολμούν οι άλλοι Συριζαίοι να κάνουν και να πουν.

ΥΓ.3: Μα τόσο κόμπλεξ ρε παιδί μου;
Αν είναι τόσο πρόβλημα πια, ας βάλουμε ένα μέσο να πάρεις αυτό το ρημάδι το πτυχίο μετά από 30 χρόνια να ησυχάσεις τελοσπάντων!
Μπας και αφήσεις την Παιδεία ήσυχη...

ΥΓ.4: Μια χαρά κοιμόμουν. Τι ήθελα και ξύπνησα; Χίλιες φορές "Φαρλάκαινα" παρά "κύριος Αποστόλου" (βλ. "Ξύπνα Βασίλη")
Wake me up when "September" ends... που τραγουδούσαν κι οι Green Day...


Καλό χειμώνα εύχομαι.
Σιδεροκέφαλοι, εδώ που μπλέξαμε...


http://toixo-toixo.blogspot.gr/