18.6.16

Ο Α/ΓΕΑ με τους Τούρκους χειριστές των F 16 που αναχαιτίζουμε κάθε μέρα!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Απ΄όλες τις φωτογραφίες που έστειλε το ΓΕΑ από την επίσκεψη του Αρχηγού Χρήστου Βαϊτση στη Τουρκία,νομίζουμε ότι αυτή στην οποία συνομιλεί σε πολύ ευχάριστο κλίμα μ΄ένα χειριστή τηςτουρκικής αεροπορίας,παρουσία του Τούρκου Αρχηγού,είναι η πιο χαρακτηριστική.
Δεν γνωρίζουμε αν η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν ή μετά από τις 18 παραβιάσεις που έκανε του αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο,κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Βαϊτση,στην Τουρκία.

Δεν θα καθορίσουμε εμείς την διπλωματική στρατηγική της χώρας,ούτε την λεγόμενη στρατιωτική διπλωματία.Μπορούμε να δεχτούμε την άποψη που λέει ότι είναι ορθό να υπάρχουν συναντήσεις,επαφές,ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας. Αλλά νομίζουμε ότι κανείς μας δεν μπορεί να αγνοήσει την υποκρισία όλων αυτών των συναντήσεων και των επαφών.


Τι νόημα έχει να συζητάμε μ΄ αυτούς που θέτουν πρώτα απ΄ όλα σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές,αμφισβητούν τα αυτονόητα και απολύτως νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μας εξουθενώνουν και οικονομικά μ΄ όλη αυτή την ανοησία των συνεχώς παραβιάσεων και προκλήσεων.
Υποθέτουμε ότι κάθε Αρχηγός μας που επισκέπτεται την Τουρκία και από το τηλέφωνο τον ενημερώνει η Αθήνα για όσα προκλητικά γίνονται στο Αιγαίο,έρχεται σε δύσκολη θέση.Θα συνέβη προφανώς και στον κ. Βαίτση. Η αμηχανία θα ξεπεράστηκε με κάποια από τις πολλές κι εύκολες δικαιολογίες που ο Τούρκος ομόλογός του Abidin Ünal έχει στο “τσεπάκι”.
Νομίζουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε λίγο “κράττει” στις επισκέψεις στη γείτονα.Τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με τους στρατιωτικούς μας.Αν θέλει ανοιχτούς διαύλους το ΥΠΕΞ ας τους διατηρήσει.Δεν είναι ανάγκη να εμπλέκονται σ΄ αυτό το “παιχνίδι της υποκρισίας” και οι στρατιωτικοί μας.
Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη το Α/ΓΕΑ
vaitsis_turkey2
vaitsis_turkey3
 Militaire.gr