12.6.16

Ο “δεκάλογος” ενός Στρατηγού για την έξοδο από τη κρίση! Ο Κ.Ζιαζιάς σε μια πολιτική ομιλία


Ο “δεκάλογος” ενός Στρατηγού που τίμησε τη στολή και τα γαλόνια του,για την έξοδο της χώρας από την κρίση,είναι πιο πολιτικός από τις “σοφιστείες” και τις φλυαρίες πολλών“επαγγελματιών” πολιτικών. Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς,πρώην Α/ΓΕΣ μίλησε σε εκδήλωση της “Επόμενης Ελλάδας”,του κόμματος που κάνει τα πρώτα του βήματα με επικεφαλής τον Γιάννη Ραγκούση.
Ο κ.Ζιαζιάς δεν θα εμπλακεί στη νέα προσπάθεια και μίλησε στην εκδήλωση εκφράζοντας την εκτίμηση που έχει στο πρόσωπο του πρώην ΑΝΥΕΘΑ.

Τα όσα είπε ο πρώην Α/ΓΕΣ δείχνουν απλά ότι έχει καταλάβει τι ζητά ο κόσμος.Ίσως επειδή εξακολουθεί να ζει ανάμεσα στον κόσμο.Όπως ζούσε κι όταν ήταν Αρχηγός.Άλλοι νομιζουν ότι έχουν γίνει …αυτοκράτορες,αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι γελάνε πίσω από τη πλάτη τους.
Το κείμενο της ομιλίας Ζιαζιά:
Ειναι γεγονός οτι τα τελευταία χρονια ενα φαύλο και αλαζονικό πολιτικο σύστημα ,καθώς και ορισμένα εγχώρια ΜΜΕ εκμαύλισαν και το πνεύμα και την ψυχή ενός ολοκλήρου λαού.
Έγιναν οι χειρότεροι σύμβουλοι, εμπνευστές και καθοδηγητές στην διαμόρφωση μιας αμοραλιστικης κοινωνίας.
Αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία των Ελλήνων,οπου η μίζα ,η απάτη,η φοροκλοπή,η ρεμούλα, ειναι συνώνυμα της “μαγκιάς” .
Μιας “μαγκιάς” που την είδαμε να επικρατεί τα τελευταία χρονια και μέσα στη Βουλή ,δημιουργώντας αλγεινωτατη εντύπωση στο λαο μας.
Ειχε βεβαια προηγηθεί εδώ και χρονια η πνευματική,ηθική,κοινωνική και πολιτιστικήπαρακμή,την οποία άπαντες βλέπαμε,αλλα ουδείς αντιδρούσε διοτι ολοι ζούσαμε στην εικονική πραγματικότητα ,στην ατομική και κρατική αλαζονεία και στην ευφημερη ευδαιμονία μας,που στηρίζονταν βεβαια σε δανεικά.
Ειναι γνωστό στον καθε Ελληνα ποιος έφθασε την χωρα σ’αυτη την ζοφερή κατασταση.
Την καρέκλα της εξουσίας ,σε ολα τα επίπεδα,τα χρονια της μεταπολίτευσης ,κατέλαβαν ως επι το πλείστον άνθρωποι, άκοπα ,χωρίς γνώση,χωρίς εμπειρίες,χωρίς να αποδείξουν τα προσόντα τους σε κανέναν,χωρίς να δοκιμαστούν στο στίβο της ζωης και της δημιουργίας,δεδομένου οτι πολλοί απο αυτούς ποτε δεν ίδρωσαν για να κερδίσουν το ψωμί τους ,δεν αναδείχθηκαν επαγγελματικά στην κοινωνία,δεν ηγήθηκαν ανθρώπων,αλλα “γεννήθηκαν”και “ανδρώθηκαν”απο τους κομματικούς σωλήνες.
Ορισμένοι ακόμη δεν εξετέλεσαν το υπέρτατο προς την πατριδα καθήκον,δεν υπηρέτησαν η εξαγόρασαν την υποχρεωτική θητεία τους,διοτι οπως φαινεται δεν είχαν το σθένος,το κουράγιο και την εθνικη λεβεντιά,δίνοντας το χείριστο παράδειγμα προς τους νέους της πατριδος μας και συμβάλλοντας στη δημιουργία αυτής της πλατιάς και πολυεπίπεδης κρίσης θεσμών και αξιών.
Ολοι οι Ελληνες – μα κυριολεκτικά ολοι- λένε και αισθάνονται τα ίδια και παρόμοια. Αίσθηση ήττας ,απογοήτευση,απόγνωση,αγωνία για το αβέβαιο μελλον το δικο τους και κυρίως  των παιδιών τους.
Ψυχική εξουθένωση,αίσθηση απώλειας της ελευθερίας και αίσθηση ταπείνωσης του πνεύματος
Για όποιον κατανοεί τι σημαίνει ταπείνωση του πνεύματος ,ειναι ισοδύναμο του θανάτου για τον άνθρωπο και του συλλογικού θανάτου για τα έθνη.
Όλο αυτο το ισοπεδωτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε στην χωρα μας συνοψίζεται στο“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ”,που εχει μεν δόση αλήθειας ,δεν ειναι ομως η αλήθεια,διοτι  ο λαός διαμορφώνει τον τροπο ζωης,συμπεριφοράς και σκέψης,σύμφωνα με τα πρότυπα των ηγετών του και δυστυχως τα πρότυπα ειναι γνωστά…..
Σε αυτο το ζοφερό κλίμα για την πατριδα μας,μια απο τις λέξεις που υπεριπτανται εσχάτως πάνω απο τις κεφαλές μας,ευγενής και αυτη ως προς την καταγωγή και υπεράνω υποψίας,ως προς τις προθέσεις της ειναι η λέξη Αξιοκρατια. Μια  λέξη φετίχ και μαγική,που σε αντικατάσταση άλλων που εχουν πια χρεωκοπήσει ,εισβάλει αμόλυντη και αγνή και παλι ως ζητούμενο στην κοινωνία μας,για να γεννήσει προσδοκίες και να αναπτερώσει τις ελπίδες των απανταχού απελπισμένων .
Η αξιοκρατια αποτελεί ενα απο τα θεμέλια της δημοκρατίας και σημαντικότατο παράγοντα προόδου οχι μονο του ατόμου ,αλλα πάνω απ’ολα ολόκληρης της κοινωνίας.
Οδηγεί στη συνεχη βελτίωση του ανθρώπου ,προσφέρει κίνητρα για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του,αυξάνοντας ταυτόχρονα την υπευθυνότητα,την αυτοπεποίθηση και το αίσθημα ασφαλείας για το μελλον του.
Παράλληλα ισχυροποιεί τους κοινωνικούς δεσμούς ,προάγει την ανθρώπινη αλληλεγγύη,ενθαρρύνει την ευγενή άμιλλα,εδραιώνει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς,εξασφαλίζει και ενισχύει το περι δικαίου αίσθημα
Τα τελευταία έξι χρονια εμφανίσθηκαν πληθώρα μελετών και άρθρων,σε μια προσπάθεια να δοθούν εξηγήσεις για τον συνεχη κατήφορο της χώρας.
Σε πολλα σημεία διαφωνούν.Σε ενα ομως ολοι συμφωνούν ,οτι η κρίση που μαστίζει την χωρα δεν ειναι απλά οικονομική ,αλλα πρωτίστως ηθική και πολιτισμική.
Δεν χρειάζεται ομως να ειναι κανεις ειδικός ,για να αντιληφθεί μια απλή και πικρή αλήθεια ,που κατα την γνώμη μου,απετέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την κυρία πηγή του κακού .
Επι σχεδόν τέσσερις δεκαετίες τα πόστα των αποφάσεων στην πολιτικη,στη δημόσια διοίκηση και στον συνδικαλισμό κατεληφθησαν σε μεγάλο βαθμό απο ευκαιριακούς κομματικούς παράγοντες μη σχετικούς με το αντικείμενο η με ιδεοληψίες και συχνά χαμηλού ήθους.
Είχαμε δηλαδη έντονη αναξιοκρατία και νεποτισμο με οδηγό το ατομικό συμφέρον σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Όσοι πράγματι πόνεσαν και αγωνίστηκαν να προσφέρουν κατι χρήσιμο στον τόπο ,συνετρίβησαν γρήγορα απο τις ομάδες της μετριότητας και των συμφερόντων και αναγκάσθηκαν σε παραίτηση.
Όραμα και σχέδιο για την χωρα μας για έξι χρονια τωρα κανεις δεν μπήκε στον κόπο να προτείνει.
Δεν θα βρει το δρόμο της η χωρα ,αν οι πολιτικοί ταγοι δεν πούνε ολόκληρη την αλήθεια στο λαο ,οσο πικρή και αν ειναι
Δεν πρόκειται η ΕΛΛΑΔΑ να ξεπεράσει το φαύλο κύκλο ,αν δεν αντιμετωπίσει τον κρατισμό και την διαπλοκή,την κομματοκρατία και την διαφθορά ,τις πελατειακές σχεσεις και τον συντεχνιασμό ,την κρατική γραφειοκρατία και τον θεσμικό υπόκοσμο.
Η παρασιτική κλεπτοκρατία εχει διαβρώσει τα παντα.Η χωρα δεν θα σωθεί οσο αποφεύγει να πει τα πράγματα με το όνομα τους ,οσο αποφεύγει να δώσει την πραγματική μάχη. Η ΕΛΛΑΔΑ της δουλειάς εναντίον της Ελλαδος του παρασιτισμού .
Η υποδομή της οικονομίας  συνεχώς καταστρέφεται .Η Δημόσια Διοίκηση οχι μονο δεν βελτιώθηκε αλλα μαλλον οδεύει προς το χειρότερο.Η μεσαία τάξη βούλιαξε.Ο λαός εξαπατάται σε συνεχη βάση.Το κράτος πρόνοιας περιορίστηκε δραστικά. Η ιδιωτική οικονομία ,ο βασικός αιμοδότης της σημερινής κρατικοδίαιτης οικονομίας ,αντιμετωπίζεται εχθρικότατα και με έντονη ιδεοληψία.Εξι χρονια τωρα και είμαστε ακόμη σε ύφεση. Γιατι παρα την φτώχεια ,δεν αλλάξαμε αυτα που έπρεπε να αλλάξουμε,το κράτος μένει το ίδιο,το οικονομικό σύστημα μένει το ίδιο.Τα 2500 πλαστα  πτυχία παραμένουν στο δημόσιο,οι υπουργοί διεκδικούν το δικαίωμα να φορολογούνται ως οφσορ ,νέες στρατιές κομματικών υπαλλήλων κατακλύζουν το κράτος,
Μπορούμε με βεβαιότητα να πουμε οτι η αξιοκρατια ,δυνητικά,μπορει να οδηγήσει στην επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην μεγιστοποίηση των επιδιώξεων μιας πολιτείας.Προβαλει λοιπόν επιτακτικά η προώθηση της αξιοκρατιας και ως μέσο επιβίωσης μιας κοινωνίας ,μιας πολιτείας,ενός λαού,ενός έθνους.Οταν δεν εφαρμόζεται η αξιοκρατια εκτροχιάζονται οι τεθέντος στόχοι.Ο τόπος αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά,ο ίδιος ο πολίτης κοιτάζει δίπλα του,πίσω του και σπάνια μπροστά και ελεύθερα.
Κύριες και Κύριοι
Με ικανούς και άξιους ανθρώπους σε καίριες πολιτικές θέσεις προωθείται ο ήρεμος πολιτικός διάλογος ,προτείνονται προγράμματα ρεαλιστικά και προωθουνται θεσμοί που κατοχυρώνουν την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
Τα αξιοκρατικά επιλεγμένα άτομα δεν μαζικοποιούνται ,δεν χειραγωγούνται ,δεν ετεροκαθοριζονται και το κυριότερο δεν μεταβάλλονται σε άβουλα κομματικά όργανα,δεν αγαπούν ιδιαίτερα την καρέκλα της εξουσίας.
Θα μπορούσαμε ανεπιφύλακτα να ισχυριστούμε πως η αξιοκρατια αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα τόσο για την ατομική ,οσο και την κοινωνική πρόοδο.
Η εκτίμηση αυτη πρεπει να γίνει βίωμα όλων μας,αλλα ιδιαίτερα των εκάστοτε κυβερνήσεων
Αναμφίβολα η επικράτηση της αξιοκρατιας δεν ειναι εύκολη υπόθεση .Οι πολιτικοί άρχοντες όφειλαν απο χρονια αλλα ποτε δεν ειναι αργά ,να προωθησουν αξιοκρατικους θεσμούς και να επιβλέπουν βεβαια για την εφαρμογή τους.
Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα μέτρα που πρεπει να ληφθούν για την εξυγίανση του δημοσίου βίου της χώρας,χωρίς βεβαια να εχουν οικονομικό κόστος ,αλλα να απαιτειται πολιτικη βούληση και πολιτικη γενναιότητα.
.Οργανωση της παιδείας πάνω σε σύγχρονες βάσεις και μακράς πνοής.Μια παιδεία που θα διακατέχεται απο την αυτοπειθαρχία και την δημιουργικότητα.Να γνωρίζει οτι ο πειθαρχημένος άνθρωπος ειναι ελεύθερος άνθρωπος.
•Δημιουργία,οργάνωση κομμάτων αρχών.
•Θεσμοθέτηση εντίμου εκλογικού συστήματος.
•κατάργηση του περίφημου νόμου περι ευθύνης υπουργών.
Ηθική εξυγίανση του δημοσίου βίου και εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου.
•απόλυτη διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης.
•προώθηση σύγχρονης αναπτυξιακής και αντί γραφειοκρατικής διοίκησης.
•απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης που θα ενισχύει την πολιτικη ευθύνη και την υπερηφάνεια του Έλληνα πολίτη.
•Ανθρωπιστική παιδεία,που θα συμβάλει στην ηθικοποιηση  και στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ατόμου.Ως αποτέλεσμα της ηθικοποιησης θα προέλθει και η ορθή αξιολόγηση του ατόμου.
•Οι φορείς κοινωνικοποίησης ,οπως ειναι η οικογένεια και το σχολειο να ενδιαφερθούν για την κοινωνική και εθνικη αγωγή των νέων και να τους δημιουργήσουν κοινωνική και εθνικη συνείδηση .Με τον τροπο αυτο οι νέοι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν οτι πρεπει ,για να αποκατασταθούν στη ζωη τους να αποκτήσουν εφόδια,να μη στηρίζονται στις γνωριμίες και να μην αποβλέπουν στα ρουσφέτια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
•Τα ικανά και καταξιωμένα στην κοινωνία άτομα να προβάλλονται και να αναγνωριζεται  η αξία τους.Με τον τροπο αυτο θα γίνει γνωστή στο κοινωνικό σύνολο η προσφορά των αξιων και ικανών και τα άτομα αυτα θα αποτελέσουν πρότυπα για μίμηση.
Τι πρεπει λοιπόν να πράξουμε για να ξεφύγουμε απο την μετριότητα;
Καθήκον όλων μας ειναι να αναδείξουμε την πραγματική αξία του ανθρώπου χωρίς ελιτίστικους διαχωρισμούς,με κύριο στόχο την επιστροφή στην λογική και την διεκδίκηση του αυτονόητου.Να αναδείξουμε την πραγματική αξία του καθενός μας ως κυρίαρχη δύναμη ,που συνδέει τον κοινωνικό ιστό μας και διαμορφωνει την ποιότητα ζωης μας,να ανατρέψουμε οτι το μέτριο μέσα και γύρω μας και να διεκδικήσουμε πραγματική αξιοκρατια.Αιωνες πριν ,ο Ισοκράτης ανέφερε “Σύμφωνα με την αξία του,πρεπει να πράττει και να τιμάται ο καθε άνθρωπος”
  Στην εποχη αυτη της εθνικής απαισιοδοξίας και της συλλογικής κατάθλιψης, πιστευω οτι υπάρχουν προϋποθέσεις που δημιουργούν ελπιδα οτι η ΕΛΛΑΔΑ θα ξαναγεννηθεί μέσα απο τις στάχτες της οικονομικής και  ηθικής κρίσης και της παρακμής των αξιών. Υπαρχει ελπιδα ,οχι διοτι θα πάρουμε δανεικά ,αλλα διοτι:
•Η χωρα μας διαθέτει έντιμους και εργατικούς ανθρώπους και οχι “διεφθαρμένους” και “τεμπέληδες” οπως ορισμένοι παρουσίασαν την κατασταση της χώρας μας στο εξωτερικό για τους δικούς τους βεβαια λόγους,αρκεί να βρει τα έντιμα και δημιουργικά πρότυπα η κοινωνία μας.
• Η πατριδα διαθέτει άφθονο φυσικό πλούτο που πρεπει να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε ,αυτές τις γκρίζες εποχές.
•Η ΕΛΛΑΔΑ εχει γη ,που μπορει να παράγει ολα όσα χρειάζεται για να ζήσει τον λαο της  •Εχει ήλιο τον όποιον προσπαθούν οι δανειστές μας να εξαγοράσουν μαζί με τη γη μας αντί πινακίου φακής για να φωτίσουν την σκοτεινή πατριδα τους.
•Εχει τις πιο όμορφες θάλασσες του κόσμου.
•Εχει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κοσμο,έναν γίγαντα,που πρεπει να “ξυπνήσουμε”.Εθνικοι Ευεργέτες δεν γίνονται απο μόνοι τους,οι περιστάσεις τους δημιουργούν και εκτιμώ οτι οι καταστάσεις ειναι οι πλεον κατάλληλες.
•Εχει τον απανταχού Απόδημο Ελληνισμό ,που στις δυσκολες για την πατριδα εποχές ηταν δίπλα μας ψυχικά και υλικά.Πρεπει ομως να τον ενημερώσουμε ,οχι με ανώφελες κομματικές επισκέψεις αλλα με συγκεκριμένες και διαφανείς δράσεις.
•Εχει τους επιτυχημένους Ελληνες ,που ξενητευτηκαν σε άλλες χώρες ανά τον κοσμο, γιατι η πατριδα δεν τους αξιολόγησε,δεν τους εκμεταλλευτικε και μεγαλουργούν στο εξωτερικό.Απαιτειται ειλικρινο εθνικό σάλπισμα για να συνδράμουν στη σωτηρία της χώρας μας.
•Εχει τις προϋποθέσεις ,ώστε εμεις οι Ελληνες να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, εκμεταλλευόμενοι ολα αυτα  τα αγαθά που αφειδως  μας χάρισε ο θεός.
Η χωρα μας δεν υπήρξε ποτε “Τιτανικός”,ηταν καράβι καλοτάξιδο αλλα με κακούς καπεταναίους.,οπως αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος.
Σε αυτούς τους μίζερους καιρούς θα ηταν παράλειψη μου να μην εκπέμψουμε ενα μήνυμα αισιοδοξίας,η  οποία αντλείται απο τον λαο μας ,που ιστορικά στις δύσκολες περιόδους ,οδηγούμενος απο πεφωτισμένους ηγέτες κατάφερε να κανει θαύματα.
Οι συνθηκες σημερα απαιτούν την επιστροφή της πολιτικης ,ως σχέδιο και όραμα,στο θρόνο της,με ταυτόχρονη εκδίωξη απο εκει του λαϊκισμού και της προπαγάνδας.
Απαιτούν ενότητα,την μέγιστη εθνικη συνεννόηση,το δικο μας εσωτερικό μνημόνιο αντιμετώπισης της κρίσης,με στήριγμα την αλήθεια,την αυτογνωσία και την αγαπη προς την πατριδα.Δεν πρεπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος ,γιατι φωτιά για ενα χρονο,σημαίνει στάχτες για τριάντα χρονια , λεει ο λαός μας.
Κύριες και Κύριοι
Πιστευω ακράδαντα οτι ολοι οι επαΐοντες ,ολοι οι πατριωτικά σκεπτόμενοι σ’αυτη την χωρα ,θελουν μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ.
Την Ελλαδα της αξιοκρατιας,την Ελλαδα της αξιοπρέπειας και της τιμής ,την Ελλαδα της εθνικής κυριαρχίας,θελουν μια επόμενη Ελλαδα.
Την ΕΛΛΑΔΑ με την ένδοξη ιστορία της και τον φωτεινό πολιτισμό της.Την ΕΛΛΑΔΑ του πνεύματος και των αξιών.
Χωρίς ομως να λησμονούμε ουτε να παραχαρασουμε την ένδοξη ιστορία μας .
Χωρίς να απαρνηθούμε τις παραδόσεις και τα ήθη και τα έθιμα μας.
Χωρίς να μεταβιβάσουμε την εθνικη μας κυριαρχία στους μεταπράτες της Ευρώπης.
Χωρίς να παραδοσουμε την τιμή και την αξιοπρέπεια του λαού μας στη δύναμη του χρήματος.
Χωρίς να εξαπατούμε τον λαο μας για να ανέβουμε στον θρόνο της εξουσίας.
Χωρίς να εκπαιδεύουμε τον λαο μας στη λογική ,για ολα τα κακά ευθύνεται ο “ξένος παράγοντας”ενω γνωρίζουμε πολυ καλα οτι ο “πορθητής”ηταν παντοτε εντός των τειχών.
Δεν ειναι έντιμο,δεν ειναι πατριωτικό,δεν ειναι εθνικο,οι άνθρωποι που έφθασαν την χωρα σ’αυτο  το δύσβατο μονοπάτι της φτώχειας και της αναξιοπιστίας,να θελουν και παλι να σώσουν την πατριδα,ενω δεν είχαν και δεν εχουν τις ικανότητες ,το κουράγιο και την ψυχική δύναμη,να λάβουν επώδυνες αποφάσεις,αφου πρώτα πουν την πικρή αλήθεια στον λαο,οτι έρχονται και πιο δυσκολες ημέρες και βεβαια να προετοιμάσουν ανάλογα τον λαο.
Πατριωτικό ειναι να αφήσουν τις καρέκλες της εξουσίας και να διευκολυνουν του άριστους της κοινωνίας να αναλάβουν τις τύχες της χώρας.
Υπάρχουν οι άριστοι ,οι έντιμοι  ,οι δημιουργικοί άνθρωποι,ειναι δίπλα μας,που δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα,για τα ακίνητα ,για το πως θα μεγαλωσουν το πόθεν εσχες και την εφήμερη δόξα,αλλα μονο για την προκοπή του τόπου και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι Άξιοι ειναι αυτοί που θα δώσουν αξιοπρέπεια και πρόοδο σε αυτόν τον λαο.
Οι Άξιοι ειναι αυτοί που θα δημιουργήσουν  μια καλύτερη  ΕΛΛΑΔΑ και άπαντες  να αντιληφθούμε οτι “Η Ομόνοια φέρνει θαύματα και η διχόνοια δράματα” και δεν ξεμείναμε μονο απο χρήμα αλλα       απο καλως εννοούμενο πατριωτισμό ξεμείναμε.
Πατριωτισμό που δεν τίθεται κάτω απο κομματικές σημαίες ,παρα μονο κάτω απο την Γαλανόλευκη.
Militaire.gr