7.1.16

Σημερινές Καταστάσεις


Και τώρα ήρθε η « Ώρα του κυρ Βασίλη ».

Του  συνεργάτου μας, κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα

ΜΟΤΟ
Φανταστείτε σήμερα, που ο κ. Λεβέντης  προσκαλείται στα κανάλια με τη συχνότητα που προσκαλούνται  οι διάφοροι «μαιντανοί διασκεδαστές», τι πρόκειται να λέει.

Όσο κι αν θεωρώ ότι όλη αυτή η υπερπροβολή και υπερέκθεση στα ΜΜΕ του Βασίλη Λεβέντη δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ουσία και ενδέχεται μέχρι και κακό να του κάνει του ανθρώπου,  είναι γεγονός ότι  απ΄ αυτά που λέει «όπου βρεθεί», αρκετά  και μια βάση λογικής έχουν και ορισμένοι τα έχουν μέχρι και συζητήσει ως προοπτικές. Ιδιαίτερα το ζήτημα για το σχηματισμό Οικουμενικής Κυβέρνησης.
Τουλάχιστον δυο υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη  ο κ. Μάρδας και ο κ. Φλαμπουράρης  έδωσαν την εντύπωση ότι «το συζητούν» το θέμα μαζύ του και δεν το θεωρούν «απαράδεκτο». Αλλά ο πρωθυπουργός – που σίγουρα είναι ενήμερος -  περίπου γελοιοποίησε τον Βασίλη Λεβέντη ,  χαρακτήρισε «όνειρα θερινής νυκτός» τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση, είπε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και ότι  τα περί «Οικουμενικής»  προωθούνται από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα , τονίζοντας  πως θα διαψευστούν.
Πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας, έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει αλλά – φαντάζομαι- ΑΦΟΥ το έχει συζητήσει με τους βασικούς συνεργάτες του και τους κορυφαίους υπουργούς του, ιδιαίτερα μια πρόταση για ανάγκη  σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης στην οποία μάλιστα ο ίδιος ΔΕΝ θα μετέχει ( αυτά δεν λέει ο Λεβέντης;)
Τότε γιατί  δεν έχει ακόμα «κόψει το βήχα»  στους υπουργούς του ώστε να σταματήσουν να «μιλάνε» με τον Λεβέντη και να του δίνουν την εντύπωση ότι αυτές οι «κουβεντούλες» επέχουν θέση πολιτικής συζήτησης και …διαπραγμάτευσης;  Διότι ΑΥΤΟ νομίζει ο Βασίλης Λεβέντης και δεν το κρύβει. Μόνο που δεν είναι σωστό για αρκετούς λόγους. Ένας απ΄ αυτούς είναι ότι επιτρέποντας αυτή τη μεταξύ αστείου και σοβαρού ανταλλαγή απόψεων Μάρδα – Φλαμπουράρη με τον Λεβέντη, εκθέτει τους υπουργούς του που αύριο μεθαύριο θα κληθούν να «πληρώσουν» το κόστος, δεδομένου ότι η «ιδέα» σχηματισμού Οικουμενικής Κυβέρνησης «πιάνει τόπο» σε κάποιους κύκλους, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς αλλά και στην κοινωνία. Και με δηλώσεις με τις οποίες ο κ. Τσίπρας γελοιοποιεί – στην ουσία- τον κ. Λεβέντη, του δίνει αφορμές και πεδίο  δημόσιας αντιπαράθεσης. Και όλοι οι παλαιότεροι ξέρουμε καλά πώς αντιλαμβάνεται ο Βασίλης λεβέντης την αντιπαράθεση. Και φανταστείτε σήμερα, που το κόμμα του είναι στη Βουλή με τη δυνατότητα να αποβεί μέχρι και «ρυθμιστής καταστάσεων» και που ο ίδιος ο κ. Λεβέντης  προσκαλείται στα κανάλια με τη συχνότητα που προσκαλούνται  οι διάφοροι «μαιντανοί διασκεδαστές», τι πρόκειται να λέει.
Αρχικά , ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αποκάλεσε  ήδη τον Αλέξη Τσίπρα ΠΑΣΟκτζή, αντιδρώντας σ αυτά που είπε ο πρωθυπουργός  ότι ο κ. Λεβέντης τον… διασκεδάζει. 
«Ο Τσίπρας προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε 3%. Δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν  είναι  αριστερός. Η  Αριστερά θεωρούσε σοβαρές τις συζητήσεις αυτές», δήλωσε στο Mega ο κ. Λεβέντης. Και προχώρησε: «Η λογική του ΠΑΣΟΚ είναι λογική διαφθοράς καρέκλας. Ο  πρωθυπουργός είναι όμηρος των 153 βουλευτών του, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την οικουμενική κυβέρνηση. Αν δεν το κάνει, κακό του κεφαλιού του».

Καλά ξεμπερδέματα.