8.11.14

Μεξικό: Έκαιγαν επί 14 ώρες τις σορούς των 43 αγνοούμενων φοιτητών

Μεξικό: Ο δήμαρχος Iguala και η γυναίκα του διέταξαν να «εξαφανιστούν» 43 φοιτητές!


Συνταρακτικές λεπτομέρειες από τα μέλη συμμορίας που ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν τους φοιτητές
 - Μας τους παρέδωσε η αστυνομία, υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα 
 Την ομολογία μελών συμμορίας ότι δολοφόνησαν τους 43 φοιτητές που αγνοούνταν εδώ και έξι εβδομάδες στο Μεξικό ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Χεσούς Μουρίλο.

Όπως είπαν τα μέλη της συμμορίας, κάποιοι από τους φοιτητές ήταν ήδη νεκροί από ασφυξία όταν τους παραδόθηκαν ενώ άλλους τους σκότωσαν οι ίδιοι πριν τους ρίξουν στην πυρά για να κάψουν τα πτώματά τους.

Ο Μουρίλο παρουσίασε βίντεο με τις ομολογίες των υπόπτων στις οποίες δηλώνουν ότι φόρτωσαν τους φοιτητές σε αποριμματοφόρα και τους μετέφεραν σε μια χωματερή στην περιοχή Κοκούλα κοντά στην πόλη Ιγκουάλα.

Περίπου 15 νεαροί ήταν ήδη νεκροί όταν έφτασαν στη χωματερή ενώ οι υπόλοιποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των μελών της συμμορίας Γκερέρος Ουνίδος.



Στη συνέχεια οι δράστες άναψαν μια μεγάλη φωτιά με ξύλα, λάστιχα, πλαστικά και πετρέλαιο που έκαιγε για συνολικά 14 ώρες!

«Η φωτιά ξεκίνησε να καίει στα μεσάνυχτα και έσβησε στις 2 μετά το μεσημέρι της επόμενης ημέρες. Οι εγκληματίες δεν μπορούσαν να αγγίξουν τις σορούς για τρεις ώρες λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας» συμπλήρωσε ο Μουρίλο. 

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο ανατριχιαστική καθώς οι δράστες διέλυσαν ό,τι είχε απομείνει από τους φοιτητές, έβαλαν τα απομεινάρια σε σακούλες και τα πέταξαν σε ένα ποτάμι.

Αυτή η διαδικασία ήταν που δυσκόλεψε τόσο πολύ τις αρχές προκειμένου να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων, κατέληξε ο Μουρίλο.

protothema