19.10.11

Από το ξύλο στην …«αναγκαία» χρήση χημικών!

Τελικά, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει κανένα μέτρο, στις εντολές που δίνονται από τους επικεφαλής αξιωματικούς, αλλά και από τους αστυνομικούς που τις εκτελούν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.


Το αποτέλεσμα βέβαια συνήθως είναι το ίδιο, άγριες οδομαχίες ΜΑΤ - κουκουλοφόρων, μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας και προσπάθεια να αμαυρωθεί μία τεράστια ειρηνική διαδήλωση.


Στην προηγούμενη πορεία, (που ήταν μικρότερη από την σημερινή), τα ΜΑΤ έριξαν άγριο ξύλο αδιακρίτως, όχι μόνον σε κουκουλοφόρους, αλλά σε διαδηλωτές, σε δημοσιογράφους αλλά και σε φωτορεπόρτερ, όπως στην περίπτωση της Τατιάνας Μπόλαρη και στην περίεργη επίθεση στον δικό μας ρεπόρτερ Γιώργο Διαμαντάκη.

Σήμερα οι εντολές στα ΜΑΤ ήταν διαφορετικές, όχι γκλομπ, όχι μάχες σώμα με σώμα, (σε αυτό συνετέλεσε η αλλαγή της ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το γεγονός, ότι η διαδήλωση ήταν μεγαλειώδης και υπήρχε κίνδυνος γενικής σύρραξης), αλλά κυρίως περιορισμένη χρήση φυσούνας και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, μόνον όταν υπήρχαν σφοδρές επιθέσεις κουκουλοφόρων.

Είχαν φθάσει μάλιστα στο σημείο από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, να διαβιβάζουν στις διμοιρίες ότι και βόμβες μολότοφ να ρίχνουν οι αντιεξουσιαστές, άμα είναι στον δρόμο (έσκασαν μολότοφ ακόμη και στο προαύλιο της βουλής), τα ΜΑΤ να μην αντιδρούν, ειδικά όταν είναι μπροστά τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι...

Οι κουκουλοφόροι βέβαια, οι οποίοι κατάφεραν να φθάσουν από το Μουσείο, "φορτωμένοι" με δεκάδες βόμβες μολότοφ, χωρίς κανείς να τους ελέγξει, όσο έβλεπαν "ανοχή" από τα ΜΑΤ, τόσο έσπαγαν μάρμαρα, τόσο έκαναν επιθέσεις και οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν, κάνοντας που και που χρήση χημικών.

Καμία κίνηση να απομονωθούν από τους διαδηλωτές, να συλληφθούν οι κουκουλοφόροι, με αποτέλεσμα τα επεισόδια να κρατήσουν πάνω από τέσσερις ώρες, ενώ γι ακόμη μία φορά ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Σύνταγμα είδαν τις περιουσίες τους κατεστραμμένες.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, έγινε νέα εμπρηστική επίθεση στο φυλάκιο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, (η δεύτερη φορά τα τελευταία 4 χρόνια!

Οι αστυνομικοί, ενώ έβλεπαν ότι γίνονται επεισόδια σε απόσταση λίγων μέτρων, δεν φρόντισαν να το προστατεύσουν και κοιτούσαν σαν απλοί θεατές στις σκάλες δίπλα από το μνημείο.

Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά, που ήταν οι πληροφορίες της κρατικής ασφάλειας για τις κινήσεις των κουκουλοφόρων, πώς είναι δυνατόν πάνω από 3.000 αστυνομικοί να κάνουν μόνον 5 συλλήψεις από τις οποίες οι 4 είναι ανήλικοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί στην οδό Πειραιώς, όταν βρέθηκαν βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, που ήταν ο συντονισμός και ο σχεδιασμός των δυνάμεων, όταν η "καρδιά" της Αθήνας παραδόθηκε και πάλι στο έλεος των κουκουλοφόρων;

Το "κερασάκι" στην "τούρτα" είναι η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η οποία αναφέρει ότι "έγινε η αναγκαία - περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και τα όποια καπνικά φαινόμενα προέρχονται από την καύση κάδων απορριμμάτων και άλλων αντικειμένων που προκλήθηκαν από τις ομάδες των ατόμων που επιτίθεντο κατά των αστυνομικών"!

Τα σχόλια δικά σας και ας ελπίσουμε ότι αύριο δεν θα υπάρξουν νέα καπνικά φαινόμενα!
newsbomb