9.10.11

Πρόσκληση αγώνα από την Δημοκρατική Αναγέννηση και τον Στέλιο Παπαθεμελή

Δημοκρατική Αναγέννηση
Είναι πλέον πασιφανές ότι ζούμε ένα προχωρημένο στάδιο κρίσης, στα όρια αποδιάρθρωσης της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Η χρεωκοπία του πολιτικού μας συστήματος, είναι κραυγαλέα. Κουρασμένο,στραπατσαρισμένο και ανήμπορο δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί την έξοδο από την Κρίση. Αυτοί που μας οδήγησαν εκεί, οι κυβερνώντες, οι Μνημονιακοί εταίροι τους και οι δια της αδρανείας αναγκαίοι συνεργοί τους δεν μπορούν να μας βγάλουν από κει.
        Εξαιρετικά μεγάλο και καθημερινά αυξανόμενο ποσοστό του λαού μας «αποτάσσεται» τα κατεστημένα κόμματα. Οργίζεται, αγανακτεί, ψάχνει και ψάχνεται. Επιθυμεί να βρει το δρόμο της απελευθέρωσής του, την οδό της Ελευθερίας και της κοινωνικά δίκαιης Ανάπτυξης. Πολλοί αγανακτούν και εξεγείρονται, άλλοι δρουν ατομικά, άλλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν συσπειρώσεις.
        Όσοι απεξαρτημένοι απ’ τα κατεστημένα κόμματα αγωνιούν με «ποθούμενο» τη σωτηρία της πατρίδας και το κοινό καλό, πρέπει να αναλάβουν  την ευθύνη Εξόδου.      
        Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, την οποία θεωρούμε την κρισιμότερη στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κρίνει ως ελάχιστο χρέος της στον Ελληνικό Λαό, να απευθύνει, σε όλους όσους ενδιαφέρονται, αγωνιούν και αγωνίζονται για το κοινό καλό, πρόσκληση για ένα ειλικρινή και από καρδιάς διάλογο για μια ευρύτερη συσπείρωση, ενάντια στην παρακμή και την απειλούμενη καταστροφή της πατρίδας.
        Ενώπιον ενός διαγραφόμενου ακραίου κινδύνου καταστροφής της χώρας και του Έθνους, όλοι όσοι αποζητούν τη λειτουργία μιας πραγματικής δημοκρατίας, μπορούν και πρέπει να βρεθούν σε κοινό Μέτωπο σωτηρίας.
        Ο δικός μας ρόλος είναι η πρόσκληση που φτάνει στα χέρια σας. Τα υπόλοιπα είναι ζήτημα συναπόφασης.
        Για υλοποίηση της ιδέας προτείναμε και απεδέχθη το ρόλο του Συντονιστή του διαλόγου στον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ηλία Σταμπολιάδη, ο οποίος δεν διαθέτει κομματικούς τίτλους, ούτε καν κομματική ταυτότητα. Διαθέτει όμως εμπειρία και πείσμα να διεκπεραιώσει αυτό το έργο.
        Να του εμπιστευθούμε και να μας συγκαλέσει σε σύντομο χρόνο («καιροί ου μενετοί») σε μια πρώτη συνάντηση.     
    

                                                                                   Με αγωνιστικούς
                                                       χαιρετισμούς





                                                           Στέλιος Παπαθεμελής