17.2.11

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ enkripto.com



• Με απόφαση Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου 294/09 το 6ο και το 7ο υπό κατασκευή ΤΠΚ στα ναυπηγεία Ελευσίνας θα ονομασθούν «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» και «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ» αντιστοίχως.

• Ματαιώθηκε τελικά προγραμματισμένη συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της ομάδας μάχης του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle λόγω ...
τροποποίησης του προγράμματος του γαλλικού Battle Group. Η ματαιωθείσα άσκηση θα λάμβανε χώρα στη θαλάσσια περιοχή νοτίως Κυκλάδων κατά τη διέλευση των γαλλικών πολεμικών πλοίων από το Κρητικό Πέλαγος με προορισμό λιμένα της Γαλλίας. Στις ασκήσεις θα έπαιρναν μέρος από ελληνικής πλευράς η φρεγάτα «Ύδρα», η πυραυλάκατος «Πεζόπουλος» και μαχητικά της ΠΑ.

• Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Στρατιωτική ισορροπία & γεωπολιτική, η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν στην ελληνική 3.000 βλήματα Μ830Α1 HEAT-MP-T κατασκευής ΑΤΚ. Εκτός των βλημάτων η παραχώρηση θα περιλαμβάνει και συστήματα ελέγχου του πυροσωλήνα των βληματων. Το ελληνικό δημόσιο θα καλύψει μόνο το κόστος μεταφοράς τουςστην Ελλάδα

• Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011, στην Περιοχή Ευθύνης της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση της 2ης σειράς ελεύθερων σκοπευτών. Την οργάνωση ανέλαβε η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, με συμμέτοχη και εκπαιδευτών από τις Ειδικές Δυνάμεις. Ένα αναμφίβολα θετικό βήμα, όμως θα έπρεπε να σημειώσουμε πως πρόκειται για ακροβολιστές (designated marksmen) και όχι ελεύθερους σκοπευτές, όρους γύρω από τους οποίους επικρατεί ακόμη και σήμερα σύγχυση..

• Την Τρίτη 15/2/2011, δύο σχηματισμοί αποτελούμενοι από 15 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη -6 εκ των οποίων οπλισμένα-, πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 1 παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
εν κρυπτώ