2.7.25

Σάλος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Η ΝΔ όρισε κομματική υπεύθυνο για το στρατό εν ενεργεία υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού

Αν δεν το ξέρει ο κύριος αυτός, η ανάμειξη στρατιωτικών και ανδρών 
των Σ.Α σε κομματικές θέσεις- εκπροσωπήσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
  από το άρθρο 29 παρ. 3 του Συντάγματος 


{Η εισαγωγή ινστρουχτόρων (πολιτικών  καθοδηγητών-παρατηρητών)
 < ρωσική инструктор < γαλλική instructeur : καθοδηγητής, συμβουλάτορας, καθοδηγητής -συντονιστής...
αποτελούσε τακτική των ΚΚ όπως και  της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Σοβ. Ένώσεως!}
Σε τι αποσκοπεί λοιπόν, αυτή η κίνηση;
Α.Γ

Τη στιγμή που η κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη του σκανδάλου με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών τόσο των υπουργών όσο και άλλων υπεύθυνων, η Νέα Δημοκρατία κατηγορείται ότι κατά παράβαση του Συντάγματος, φτιάχνει κομματικό στρατό στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Η κυβέρνηση κινείται στο όριο των προβλέψεων που έχει το Σύνταγμα περί ουδετερότητας στο στράτευμα, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 3 του Συντάγματος, απαγορεύεται ρητά κάθε μορφής κομματική εκδήλωση σε όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα: «απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις» και όπως αναφέρει το άρθρο 25 παρ. 1 του Στρατιωτικού Κανονισμού 20-1: «…Κάθε πολιτική δραστηριότητα απαγορεύεται αυστηρά».

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το armyvoice.grστις 6 Ιουνίου 2025, με επίσημη απόφαση του Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ, Χαράλαμπου Κόκκινου, το κυβερνών κόμμα τοποθέτησε υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ως Συντονίστρια της Γραμματείας για ζητήματα που σχετίζονται με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στις 12 Ιουνίου 2025, η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook, φοράει τη στρατιωτική σχολή, αποδεικνύοντας ότι είναι εν ενεργεία υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού τη στιγμή του διορισμού της.

Το αποκορύφωμα στη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι ότι η υπαξιωματικός σύμφωνα με το βιογραφικό της, υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις από το 2010 και έχει εκλεγεί το 2019 και το 2022 σε κομματικά όργανα της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Περιστερίου, διατελώντας έως σήμερα Γραμματέας της οργάνωσης.

Παράλληλα, και η ίδια παραδέχεται ανοιχτά ότι κατέχει κομματικές θέσεις την ίδια περίοδο που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ η ανάμιξή της ήταν επίσημη και προβεβλημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία παρουσιάζουν κομματική δράση και δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

Παρ’ όλα αυτά, ένα ακόμη παράδειγμα των όσων αναφέραμε παραπάνω, αποτελεί ο κατώτερος αξιωματικός, Νίκος Βαμβάτσικος, ο οποίος εμφανίζεται ανοιχτά σε κομματικές περιοδείες, συναντήσεις με υποψήφιους και εκδηλώσεις στήριξης της ΝΔ.

Το ακόμη πιο προκλητικό είναι ότι φωτογραφίζεται με κορυφαία στελέχη της ΝΔ ακόμα και μέσα στο στρατόπεδο.

https://www.topontiki.gr

https://armyvoice.gr/2025/06/kourelocharto-syntagma-stratiotikos-kommatiki-thesi/

_______________

Αναρτήθηκε από τον Dr κ. Μιχάλη Τσολάκη.