23.5.24

Βούτσιτς από τη Νέα Υόρκη: Δεν περιμέναμε «μαχαίρι στην πλάτη» από κάποιες χώρες




Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς , όπου πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με τους μόνιμους εκπροσώπους των κρατών μελών στον ΟΗΕ , γράφουν σήμερα τα σερβικά media.
Στη Νέα Υόρκη, την Πέμπτη 23 Μαΐου, ο Πρόεδρος Βούτσιτς θα παραστεί στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου θα εξεταστεί η πρόταση ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Πρόεδρος Βούτσιτς θα έχει περισσότερες συναντήσεις με πολλούς μόνιμους εκπροσώπους των κρατών μελών στον ΟΗΕ.
Στην αρχή της ομιλίας από τη Νέα Υόρκη, είπε ότι λάβαμε απογοητευτικές πληροφορίες ότι ορισμένες χώρες θα αλλάξουν τη θέση τους σχετικά με το ψήφισμα και θα συμπαραταχθούν με αυτούς που είναι μεγάλοι και ισχυροί, αλλά θα υπάρξουν και εκείνοι που θα αντέξουν την πίεση και θα πολεμήσουν για την αλήθεια.
«Λάβαμε δεδομένα, θα υπάρξουν απογοητευτικά νέα σχετικά με τη στάση ορισμένων κρατών, από τα οποία δεν περιμέναμε μαχαίρι στην πλάτη, αλλά θα υπάρξουν και εκείνοι που θα αντέξουν την πίεση», είπε ο Βούτσιτς.
«Αλλά περιμέναμε μεγάλες πιέσεις και ξέραμε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία και ότι θα σιωπούσαν όλη την ώρα και τελικά θα συμπορευτούν με αυτούς που είναι μεγάλοι και δυνατοί, αλλά θα υπάρξουν και εκείνοι που θα αντέξουν τις πιέσεις και θα δείξουν ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για την αλήθεια και να αντισταθούν σε φρικτές αρχές», είπε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους.
Τόνισε ότι κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε παρά όλες τις δυσκολίες και τις προσπάθειες.
Υποσχέθηκα μόνο στον κόσμο ότι θα δουλεύουμε μέρα και νύχτα και δεν θα είναι χωρίς αποτελέσματα», είπε ο Βούτσιτς.
Είναι παράδοξο ότι οι Γερμανοί θα ανοίξουν τη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για να μας κρίνουν ξανά, θα απαντήσω και θα ανταποδώσω σε κάθε χτύπημα και θα έχουμε αρκετούς φίλους που θα εμφανιστούν το απόγευμα της Πέμπτης, είπε ο Βούτσιτς.
«Αν μετά τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αν μας κρίνει η Γερμανία με μια εναρκτήρια ομιλία… θα τους απαντήσω. Βλέπω ότι κάποιοι ήδη μιλούν για το τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση, αφού θέλουν κυβερνήσεις μαριονέτες. Θα δεν συμφωνήσω με αυτό, ούτε αγωνίζομαι για τη διατήρηση της καρέκλας, παλεύω για τη Σερβία, όπως όλοι οι άνθρωποι εδώ, και ευχαριστώ την τεράστια ομάδα ανθρώπων», είπε ο πρόεδρος.
Ο πρόεδρος προσθέτει ότι οι τροπολογίες του Μαυροβουνίου έπαιξαν πολύ βρώμικο ρόλο σε όλα και ότι έγινε κατόπιν εντολής κάποιου.
Ο πρόεδρος λέει ότι δεν μας μένει τίποτα άλλο παρά να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και στον Θεό.
«Η Σερβία υπερασπίζεται την ελευθερία της εδώ», είπε ο Βούτσιτς.
Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον λαό της Σερβίας που ενώθηκε.
«Δεν ένιωσα ποτέ πιο περήφανος. Τώρα όταν ακούω τις εξηγήσεις γιατί ορισμένες χώρες θα ψηφίσουν ‘ναι’, απλώς χαμογελάω και προχωρώ. Σταθήκαμε απέναντι στις πιο ισχυρές δυνάμεις. Θα απαντήσουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια».
Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί εγκρίνεται αυτό το ψήφισμα, ποια είναι η πρόθεση και ποιοι το εγκρίνουν και γιατί εγκρίνουν το ψήφισμα αυτή τη στιγμή.
«Δεν θα ενώσει κανέναν, τους ανθρώπους στη Β-Ε και στην περιοχή. Όχι, τίποτα δεν έχει διχάσει την περιοχή περισσότερο από αυτό. Οι Γερμανοί και αυτοί στο Σεράγεβο δεν θα μπορούσαν να είχαν πάρει χειρότερη απόφαση. Τι πετυχαίνουν με αυτό; Τι θα κάνουν αύριο, αφού άνοιξουν το κουτί της Πανδώρας, τι θα κάνουμε όταν τα θέματα της γενοκτονίας στο NDH, των γερμανικών εγκλημάτων στο ανατολικό μέτωπο, των εγκλημάτων στη Ναμίμπια… Νόμιζαν ότι είμαστε πολύ αδύναμοι και δεν θα σηκώσουμε τα χέρια μας στη φρουρά. Είμαστε αδύναμοι πράγματι, αλλά θα απαντήσουμε σε κάθε χτύπημα, θα δείξουμε ότι ξέρουμε να αμυνόμαστε», είπε ο πρόεδρος.


The Hellenic Information Team