25.4.24

Απειλές Αλίγιεφ: Γαλλία, Ινδία και Ελλάδα εξοπλίζουν την Αρμενία εναντίον μας, θα λάβουμε μέτρα...




Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
H συμμαχία Ελλάδας-Ινδίας-Αρμενίας-Γαλλίας, ενοχλεί τους Αζέρους!
”Το Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί να σταθεί άπραγο και να παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις, καθώς η Γαλλία, η Ινδία και η Ελλάδα εξοπλίζουν την Αρμενία εναντίον μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.
“Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια ενώ η Γαλλία, η Ινδία και η Ελλάδα εξοπλίζουν την Αρμενία εναντίον μας. Το κάνουν ανοιχτά και επιδεικτικά, προφανώς προσπαθώντας να μας αποδείξουν κάτι με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορούμε απλώς να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα”.
«Αν δούμε μια σοβαρή απειλή για εμάς, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά μέτρα», προειδοποίησε.
Πηγή: directus.gr
Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν: «Δεν θα καθίσουμε άπραγοι στον εξοπλισμό της Αρμενίας από Ινδία, Γαλλία και Ελλάδα»Το Πανεπιστήμιο ADA φιλοξένησε το διεθνές φόρουμ με θέμα «COP29 και Πράσινο Όραμα για το Αζερμπαϊτζάν», στο οποίο συμμετείχε ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ.
Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν μετά την ομιλία του απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.
Αναφερόμενος στον εξοπλισμό της Αρμενίας κατά το τελευταίο διάστημα επεσήμανε ότι προκαλεί ανησυχία στο Αζερμπαϊτζάν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:«Δεν μπορούμε να καθόμαστε δίπλα ενώ η Γαλλία, η Ινδία και η Ελλάδα εξοπλίζουν την Αρμενία για να παραβιάσουν την ασφάλεια των πολιτών μας.
Το κάνουν ανοιχτά και επιδεικτικά και σαν να προσπαθούν να μας αποδείξουν κάτι με αυτόν τον τρόπο».
Συνέχισε:
«Δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε με ηρεμία. Έχουμε κοινοποιήσει ξεκάθαρα αυτή τη θέση στην κυβέρνηση της Αρμενίας και στις πλευρές που προσπαθούν να δείξουν ενδιαφέρον για την Αρμενία σήμερα».
«Αν δούμε μια σοβαρή απειλή για τον εαυτό μας, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Azerbaijani President Aliyev reacts to Armenia's armament: We cannot sit by while France, India and Greece arm Armenia to violate the security of our citizens.
They do it openly and demonstratively and as if even try to prove something to us in this way.
We cannot just sit… pic.twitter.com/Yobp3caxHz— Clash Report (@clashreport) April 23, 2024

The Hellenic Information Team