16.4.24

«ΜΕΤΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ»: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ!

 


Το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσ/νίκης δε μπορεί πια να μετριέται στη «ΛΥΣΗ» του με διανυόμενα έτη αλλά με «ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ»! 

Η δίλοβη θέση της παραθαλάσσιας και με βουνά αρχαίας (2.500 έτη) δοξασμένης πόλεως, κυριότερα ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ Βυζαντινής Αυτοκρατορικής Πρωτεύουσας του Βυζαντίου Κωνσταντινουπόλεως που σε όλες τις Ιστορικές διακυμάνσεις βρισκόταν πάντοτε στην «Ιστορική Κορυφή», από πολλές απόψεις ακόμη και εποχές ξένης κατοχικής σκλαβιάς.

Βέβαια η πιο Δοξαστική κατά τη Χριστιανική της «ΖΩΗ» ως η ΠΟΛΗ του ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ..

Έτσι στην Ελλαδική Επικράτεια της Αθηναϊκής περιόδου τη «βάφτισαν» «ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» με την ειρωνεία χωρίς καμίας ανάλογης Διοικητικής ή άλλης τυχόν ΕΞΟΥΣΙΑΣ. 

Βέβαια η πόλη «μεγάλωνε» συνεχώς και ιδιαίτερα πληθυσμιακά κατά εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους όχι μόνο ως πρωτεύουσα της Μακεδονίας αλλά όλου του Βορειοελλαδικού χώρου.

Ιδιαίτερα της περιόδου ανάπτυξης του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα ώστε να γίνει το μεγαλύτερο και οικονομολογικά ΠΡΩΤΟ  Ε Ξ Α Γ Ω- Γ Ι Κ Ο  ΛΙΜΑΝΙ της Ελλαδικής Πατρίδας και «ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΑΝΑ» που δέχθηκε το πιο μεγάλο μέρος των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Έτσι η όλη ανάπτυξη της Θεσ/νίκης έφερε την αδείρητη ΑΝΑΓΚΗ στο κυκλοφοριακό πρόβλημα να αποκτήσει την «ανάσα» ενός απαραίτητου  «Μ Ε Τ Ρ Ο»!!

Έτσι πριν (όχι χρόνια), ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, έγινε η αρχική «ΤΡΥΠΑ» για ΜΕΤΡΟ! Έτσι και παραμένει μια «Τ Ρ Υ Π Α» (!)  Μια μεγάλη «Κ Ο Ρ Ο Ϊ- Δ Ι Α» όχι του Λαού της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, αλλά όλου του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η Μέγιστη  Ν Τ Ρ Ο Π Η  μέχρι σήμερα να εμπαίζει το Λαό, «Προοδευτικός Πρωθυπουργός»: Σε επίσκεψή του στη Θεσ/νίκη την περίοδο της Δ.Ε.Θ , (να γίνει «φιέστα» πρωθυπουργού με την κατασκευή στο υπόγειο του Μετρό σκηνοθετικής ανάρτησης  Μ Ο Υ Σ Α Μ Α που δήθεν έδειχνε την πρόοδο του έργου σύντομης λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ..!!

Από τότε πέρασαν ΧΡΟΝΙΑ .. Δεν έχει πια το ΛΟΓΟ η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και όχι μόνο…;

Το «βαθύ σκοτάδι» της οικονομικής πραγματικότητας της χώρας δεν πρέπει η όποια Κυβερνητική αλλαγή, ακόμη ενδεχομένως και της άκρας δεξιάς, που πρασινίζει στον ορίζοντα κάθε χώρας, στις πολιτικές εξελίξεις της εξουσίας ευρύτερα και σε άλλες χώρες (πλην Ιταλίας, Ουγγαρίας) να είναι η ΜΟΙΡΑΙΑ ακροδεξιά του «εποχικού» κύκλου αλλαγής ορατή πια στον ΕΘΝΙΚΟ ορίζοντα των κρατών (που φαίνεται σ΄ όλους όσοι δεν έχουν πολιτική «ΑΒΛΕΨΙΑ» - … είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)!



            ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

        ΠΟΛ.ΕΠΙΣΤ. - ΟΙΚΟΜ. ΑΠΘ

    Δ/ΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

________
Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο