25.4.24

Σαλβίνι: Οι Κύπριοι υπέστησαν παρόμοια δοκιμασία με την Γενοκτονία των Αρμενίων

 


Την ώρα που Έλληνες κυβερνητικοί ξεχνούν την Κύπρο και την τουρκική εισβολή του 1974, ο Ματέο Σαλβίνι θυμάται. Την Τετάρτη, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανά τον κόσμο, o γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης έδωσε το «παρών» σε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην Ρώμη.

Στο Άλσος της Γενοκτονίας των Αρμενίων, παρουσία διπλωματικών, πολιτικών και θρησκευτικών Αρχών ο Σαλβίνι υπερτόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ξαναζούμε, φέτος, το δράμα του 2015 διότι, δυστυχώς, η Ιστορία δεν διδάσκει και η αδιαφορία είναι κάτι το θανατηφόρο».

«Θυμάμαι, όταν ήμουν ευρωβουλευτής, τις πιέσεις που έγιναν από συγκεκριμένους χώρους, όταν η Ολομέλεια έπρεπε να συζητήσει το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, διότι σε κάποιες περιπτώσεις, η χρήση και μόνον αυτού του όρου αποτελεί αδίκημα.

Όποιος δεν μιλά ανοικτά για την σφαγή αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εθνική και πολιτιστική βάση, προσβάλλει την ιστορική αλήθεια» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο δράμα του κυπριακού λαού ανέφερε ο Ματέο Σαλβίνι:

«Επισκέφθηκα και την Κύπρο, η οποία έζησε παρόμοια δοκιμασία, με το σβήσιμο συμβόλων, εκκλησιών, σχολείων, σπιτιών και του πολιτισμού. Μια χώρα, στην οποία και σήμερα ακόμη υπάρχει στρατιωτική κατοχή σε μέρος της επικράτειάς της».

https://www.newsbreak.gr