17.4.24

«Ποιος θα εμποδίσει τον ΑΤΤΙΛΑ 3 στην Κύπρο»; Κων. Φράγκος και Διαξιφισμοί

 
Γράφει ο  Κων Φράγκος


Τουρκία, Ερντογάν, Κύπρος

Το Έθνος πρέπει να μάθει ότι Εθνικό είναι το αληθές

Διον. Σολωμός

  • Τελευταία έχουμε δει μία αλλαγή ύφους και συμπεριφοράς από την Τουρκική πλευρά που είναι, ασφαλώς, καλοδεχούμενη.

Δεν έχουμε όμως την παραμικρή αλλαγή θέσεων. Παραμένει αμετακίνητη στις αρπακτικές βλέψεις της, τις οποίες, κάθε ευκαιρία, επίσημα τις διακηρύσσει. Είναι ειλικρινής. Μας βαράει τις καμπάνες μήπως ξυπνήσουμε από τον λήθαργο τις ψευδαίσθησής μας. Και δεν είναι μόνο ο κ. Ερντογάν αλλά και τ. ΥΠΕΞ κ. Νταβούσογλου, θεωρητικός της Γαλάζιας Πατρίδας, που σε μανιφέστο του διατυπώνει σκληρές θέσεις, σκληρότερες απ’ αυτές του Τούρκου Προέδρου.

  • Προ ημερών ο κ. Ερντογάν αναφερόμενος στην φασιστική και εγκληματική ενέργεια των Τούρκων οι οποίοι, καταπατώντας και ευτελίζοντας το Διεθνές Δίκαιο, εισέβαλαν και κατέλαβαν μέγα μέρος του νησιού, ενός ανεξάρτητου Κράτους, δήλωσε: «Αν θέλαμε, τότε καταλαμβάναμε όλο το νησί»
  • Εκ μέρους ευαίσθητων σχολιαστών και του Ελληνικού ΥΠΕΞ υπήρξε αντίδραση και αμφισβήτηση του ισχυρισμού του κ. Προέδρου.
  • Δεν παριστάνω τον ιστορικό γιατί δεν είμαι. Αγνοώ πολλά πράγματα από το Κυπριακό δράμα που έτσι ή αλλιώς έχουν ανταφιασθή. Ο φάκελος Κύπρος δεν άνοιξε ποτέ. Η σιωπή, η OMERTA, δεν εφαρμόσθηκε μόνο από την ΝΔ, τα πρώτα χρόνια τις Μεταπολίτευσης αλλά και μετά από τις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.

Προσωπική μου άποψη, υποκειμενική ασφαλώς, είναι ότι οι Τούρκοι εισβολείς θα μπορούσαν, κάλλιστα, να προχωρήσουν σε κατάληψη ολόκληρης της νήσου με ένα ATTILA III.

Ποιος θα τους εμπόδιζε; Η νεόκοπη Ελληνική Δημοκρατία που λειτουργούσε ακόμη υπό την σκιά της χούντας, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ ή τα ισχνά Ελληνοκυπριακά στρατεύματα που ήταν διχασμένα και είχαν αφεθή στο έλεος του Υψίστου;

Οι μεμνημένοι για την αθλιότητα του αφελούς Ιωαννίδη γνώριζαν μόνο για τον ATTILA I, έτσι προέβλεπαν τα σχέδια. Για τον ATTILA II ο κύκλος των μεμυημένων στένευε. Αιφνιδιάσθηκε και οργίσθηκε και ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Η επιχείρηση αυτή της Τουρκίας, που κατά τον κ. Νταβούτογλου προετοιμαζόταν από το 1964, όπως των Υμίων αργότερα (Οι Τούρκοι είναι μεθοδικοί).

Ο ATTILAS II αιφνιδίασε τους μη ενημερωμένους. Επαναλαμβάνω ότι ο φάκελος Κύπρος δεν άνοιξε ποτέ, για να μάθουμε λεπτομέρειες και να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

  • Δύο ανήσυχοι δημοσιογράφοι Διακεκριμένοι και εξακριβωμένα, πατριώτες, ο αείμνηστος Κώστας Παπαϊωάνου (ΠΟΝΤΙΚΙ) και Μιχάλης Ιγνατίου ασχολήθηκαν με το Κυπριακό και δημοσίευσαν μερικά ντοκουμέντα που κανείς δεν βρέθηκε να αμφισβητήσει.
  • Τέλος 1973 Η Δικτατορία είχε πλέον απαξιωθεί στο εσωτερικό και το εξωτερικό, στα μάτια συνεργατών και υποστηρικτών της. Υπήρχε όμως μία εκκρεμότητα που έπρεπε να τακτοποιηθεί, πριν της δειχθή η έξοδος από την εξουσία.

Οι Έλληνες πολιτικοί, εξάλλου, είχαν ξεπεράσει το όριο της υπομονής τους. Βρίσκονταν μακράν της εξουσίας (το ήδιστον, κατά τον Αριστοτέλη), αυτοί οι επαγγελματίες της πολιτικής, μακράν της «μαρμίτας» και αδημονούσαν να επανέλθουν το ταχύτερο, να ξεφορτωθούν τη Χούντα.

Έπρεπε, όμως, όπως προανέφερα πριν εκδιωχθούν οι πραξικοπηματίες του ’67, να «τακτοποιήσουν» το θέμα της Κύπρου. Ο φιλόδοξος Μακάριος ήταν το καρφί στόματι της CIA, του ΝΑΤΟ. Τον ονόμαζαν Κάστρο της Μεσογείου.

  • Δίνω τον λόγο, μετά απ’ αυτά, στους δύο δημοσιογράφους. Έκαναν πολλά δημοσιεύματα στο θέμα και η μικρή ιστοριούλα που θα προκύψει πιο κάτω εμπεριέχεται, λεπτομερώς και στο βιβλίο. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Μια πολιτική ανασκο(λό)πηση της Ιστορίας (1944-2007) (Σελ 231) ΟΥΔΕΙΣ αμφισβήτησε τον αυθεντικό τότε το αφήγημα της ΟΥΔΕΙΣ.
  • 17 Νοε 1973 Ο αείμνηστος Κων. Καραμανλής βρισκόταν αυτοεξόριστος στο Παρίσι. Δέχεται αιφνιδιαστική (;) επίσκεψη του άλλου αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ. Σημειώνεται ότι ο δεύτερος ήταν περιορισμένος λόγο συμμετοχής στο κίνημα Ναυτικού «οίκοι» και εφρουρείτο. Είναι αδύνατο να υποθέσει κανείς ότι διέφυγε της φρούρησης και βρέθηκε στο Παρίσι, το πιθανότερο είναι ότι έλαβε άδεια από την Κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Ο Αβέρωφ δεν ήταν ασήμαντος πολιτικός αλλά βασικό στέλεχοε της Δεξιάς, ήταν ¨γάτα¨. Αμέσως μετά την συνάντηση ο Ε.Α. φεύγει με προορισμό τη Ρώμη. Προς τι; Για να λάβει μέρος μαζί με τον διπλωμάτη Μπίτσιο (Μετέπειτα ΥΠΕΞ Κυβέρνησης Καραμανλή) στο περιβόητο Σεμινάριο της Ρώμης, οργανωμένο από ένα «αθώο» οργανισμό, «Κέντρο Μεσογειακών σπουδών» υπό την αιγίδα άλλου οργανισμού AMERICAN UNIVERSITIES Field Sen FF. Ο τίτλος του Συνεδρίου (19-23 Νο 73) Διερεύνηση προοπτικής για επίλυση Κυπριακού (χώρος PALAZZO CARDELLI). Το συνέδριο αυτό μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως θρήνος ελληνικού χορού για την επερχόμενη τραγωδία.
  • Ποιοι συμμετείχαν, προσεκτικά επιλεγμένοι; (19.23 Νοε. 73)
  • Οι δύο διαπραγματευτές Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και Ραούφ Ντεκτάς.
  • Από Ελληνικής πλευράς Αβέρωφ-Μπίτσιος.
  • Από το επίσημο Τουρκικό Κράτος ο Καθηγητής Αϊντιν Γιαλτσιν, εκπρόσωπος Τούρκου Πρωθυπουργού.
  • Από ΗΠΑ: Σάιρους Βανς, μετέπειτα ΥΠΕΞ, Lucini Battle, Φ. Ταλμπότ (τ. Πρέσβης ΗΠΑ στην Αθήνα).
  • Από Η. Βασίλειο Λ. Στιούαρτ και τους εμπειρογνώμονες. (ΣΣ, εύλογα προκύπτει το ερώτημα τι εκπροσώπησαν επίσημα οι δύο Έλληνες του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος που φόρεσε τα καλά του για να επανέλθει στην εξουσία; Την χούντα πάντως όχι. Δεν έστειλε εκπρόσωπο και δεν γνωρίζω αν της ζητήθηκε να στείλει.)
  • Ο Αβέρωφ παρουσίασε ένα σχέδιο ειρήνευσης, αρκετά εφικτό, αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Το σεμινάριο τελεύτησεν τον βίο του ειρηνικά (Φυσικά δεν ξέρω τι συμφωνήθηκαν παρασκηνιακά). Το θέμα που μας ενδιαφέρει είναι μία δήλωση του Σάϊρους Βανς «Προειδοποιούμε ότι αν επέμβει η Τουρκία στην Κύπρο, λόγω εσωτερικής διαμάχης, οι ΗΠΑ δεν θα κινηθούν να εμποδίσουν την επέμβαση» Και πότε θα μπορούσαν να επέμβουν οι Τούρκοι; Αν η Ελλάδα αναμιγνείετο στην διαμάχη, ηλίου φαεινότερο. Δεν γνωρίζω βέβαια αν το μήνυμα Βανς πέρασε στην Ελληνική Στρατιωτική Κυβέρνηση. Νομίζω, όμως ότι ο Αβέρωφ επανελθών στην Αθήνα, (αφού πέρασε από το Παρίσι να ενημερώσει τον Καραμανλή) ασφαλώς και θα ενημέρωσε και προειδοποίησε την νέα Αρχή, τον ταξίαρχο Ιωαννίδη που είχε, εν τω μεταξύ, φροντίσει ν ‘ ανατρέψει Παπαδόπουλο – Μαρκεζίνη;
  • Στην Αθήνα ο σκιώδης δικτάτορας ταξίαρχος Ιωαννίδης με Πρωθυπουργό ένα παντελώς ανεπαρκή και ακατάλληλο  τον Ανδρουτσόπουλο, εδέχετο επίσημα μηνύματα από Πρέσβη των ΗΠΑ Τάσκα, να μην επέμβει στην Κύπρο αλλά και ανεπίσημα από τον πράκτορα της CIA Γκάς Αβρακότος (Ελληνοαμερικανό) ότι το Κράτος είναι η CIA  η οποία επιθυμεί ανατροπή του Μακαρίου, το ταχύτερο. Ο Ιωαννίδης, ασφαλώς πολύ χαμηλότερου IQ του Παπαδόπουλου, είχε πεισθεί από την CIA ότι (Αβρακοτος και δεν ξέρω κι’ εγώ ποιους άλλους) ότι η επιχείρηση θα είναι εύκολη, οι Τούρκοι θα εκινούνται, ήπια με κατάληψη μίας μικρής λωρίδας στα Β. της νήσου και θ’ αποχωρήσουν αργότερα και άλλα παραμύθια για παιδάκια ενώ η Ελλάδα θα καθίστατο κυρίαρχος της Κύπρου και «όπου νάναι» η ΕΝΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ. Ο Ιωαννίδης «τάχαψε αυτά». Ουδέν κορυφαίον μέλος των ΕΔ τον απέτρεψε και ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΝΣ.

Λίγες μέρες πρίν από την εκδήλωση του πραξικοπήματος, ενημερωθέντες παραιτήθηκαν οι ΥΠΕΞ Τετενές, Γ. Γραμμ. Υπουργείου Πρέσβης Γ. Βλάχος και διπλωμάτης Δ. Τζούνης, τμηματάρχης Κυπριακού. Πολύ στεναχωρήθηκε ο δικτάτορας. Διόρισε ως ΥΠΕΞ ένα πιθήνιο όργανο του, παντελώς άσχετο με τα διεθνή και Κυπριακό, κάποιον Κυπραίο που ήταν και Υπουργός Εμπορίου.

  • Τα επακολούθησαντα είναι γνωστά, μόνο που ότι οι Τούρκοι δεν περιορίσθηκαν στα συμφωνηθέντα (ATTILAS I) αλλά προχώρησαν απλά στον ATTILA II καταλαμβάνοντας το 37% της νήσου, με την ανοχή βέβαια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, όταν Πρωθυπουργός ήταν ο Καραμανλής ο οποίος οργίσθηκε σφόδρα.

Τα λοιπά γνωρίζετε. Το ερώτημα που κυκλοφόρησε τότε ήταν «Πέραν του στρατιωτικού, είχαν διαδραματίσει κάποιο ρόλο, είχαν αναμειχθεί Έλληνες πολιτικοί; Θα απαντούσα όχι, ασφαλώς όχι. Θα επιβεβαίωνε όμως την άποψή μου η «ανασκολόπιση» του φακέλου που δεν έγινε ποτέ! Για εθνικό συμφέρον ειπώθηκε.

 

Επίλογος

Πολύ πρόσφατα εκδόθηκε βιβλίο από δύο διακεκριμένους πολιτικούς και ιστορικούς (κ. Άγγελος Συρίγος και Ευάνθης Χ΄΄ βασιλείου) με τίτλο ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 50 ΧΡΟΝΙΑ 1974-2004 (ΣΣ την δική μου άποψη μ’ αυτό τον τίτλο σας την έδωσα στους προηγούμενους Διαξιφισμούς) Εκεί δίνονται απόψεις και για την προδοσία της Κύπρου η οποία είχε απύθμενες καταστροφικές συνέπειες: Κατοχή 37% του εδάφους, εθνοκάθαρση, μεταφορά χιλιάδων εποικών στα κατεχόμενα 200.000 πρόσφυγες, 1500 αγνοούμενοι Ελληνοκύπριοι και χιλιάδες νεκροί και την είσπραξη μίας ακόμη Εθνικής ξεφτύλας.

  • Επρόκειτο περί Ύβρεως και αναμένοντο η ΚΑΘΑΡΣΙΣ και ΝΕΜΕΣΙΣ. Ήταν εντελώς απαραίτητες. Η δίκη των υπευθύνων του εγκλήματος σχεδιαζόταν να γίνει στα μέσα 1975 αφού πρώτα θα γινόταν γνωστό το πόρισμα από την επεξεργασία του ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. Την 7 Μαρ. 75 εξεδόθη Κυβερνητική ανακοίνωση ότι η δίκη αναβάλλεται για να μην διαταραχθούν οι διεθνείς σχέσεις της Χώρας (sic). Μόνο οι διεθνείς;

Μήπως στον καταχωνιασμένο, πλέον φάκελλο, υπήρχαν και ονόματα Ελλήνων «Πατριωτών» που τότε κατείχαν υψηλές θέσεις;

Ποιος γνωρίζει; ΟΥΔΕΙΣ.

  • Συγνώμη που σας κούρασα αλλά όφειλα να τ’ αναφέρω ώστε να παύσουν, μετά 50 χρόνια, οι συγκινητικοί, υποκριτικοί, κλαυθμυρισμοί.
  • Ζήτω ο Ελληνικός Λαός, ο πάντα ευκολόπιστος, πάντα προδομένος και ξεχασιάρης.

ΣΗΜ: 1. Εκτιμώ ότι οι Ελληνοκύπριοι, που προδόθηκαν από τη μητέρα Πατρίδα είναι αυθεντικότεροι ημών. Υπέστησαν ολιγότερες επιρροές και επιδρομές. Πολλοί φέρουν ονόματα αρχαίων Ελλήνων.

2. Μετά τα κτυπήματα 74 και 96 (Ύμια) ποιος θα είναι ο επόμενος Τουρκικός στόχος;

3. Το θρυλικό Σεμινάριο της Ρώμης επιβεβαιώνεται πλήρως με ένα αποκαλυπτικό, μακρύ, κείμενο με τίτλο the Cyprus Problem and its Solution (24-1-2007), έκδοση του MIDDLE EASTERN STUDIES (AMERICA UNIVERCITIES FIELD STAFF) με κονδυλοφόρο της κ. Elie Kedouris! Εις υγείαν μας.

Είμαι συγκλονισμένος!

Δήλωσε (4-4) ο Υπουργός Δημοσίας Αταξίας και παροχής Αστυνομικών για φρούρηση VIP’S (οικιακοί βοηθοί) κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης, για τη στυγερή γυναικοκτονία και την αποκάλυψη δυσλειτουργίας στη λειτουργία της Αστυνομίας.

  • Ό,τι Υπουργός θα έπρεπε να κάνει παρόμοια δήλωση τότε που ανέλαβε, προμηνών, για 5η φορά το Υπουργείο, το οποίο υποθέτω, θα το βρείκε σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ότι το άφησε.
  • Το Υπουργείο διαθέτει, αν δεν κάνω λάθος, 50.000 αστυνομικούς, δυσανάλογα κατανεμημένους, για γνωστούς λόγους, ενώ η εγκληματικότητα έχει εκτιναχθεί.
  • Λέγεται ότι ο αριθμός των αστυνομικών είναι ο μεγαλύτερος από άλλα ευρωπαϊκά Κράτη, αναλογικά με τον πληθυσμό.
  • Η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων λίαν ευαίσθητων περιοχών, με μεγάλη εγκληματικότητα, είναι θλιβερή. Το καταγγέλλουν οι ίδιοι αστυνομικοί.
  • Πλήθος αστυνομικών, μέγα πλήθος, διοχετεύεται στην «φρούρηση» προσωπικοτήτων, ενίοτε εσχάτης υποστάθμης των λεγόμενων VIP’S ή Celebrities. Η πτωχή Ελλάς διαθέτει σωρεία τέτοιων προσωπικοτήτων που «απειλούνται» και απαιτούν φρουρούς που μετατρέπονται σε οικιακούς βοηθούς.
  • Η Υπηρεσία αντί να εκπαιδεύει τα όργανα της στην προστασία των πολιτών, της εξειδικεύει σε υπηρέτες – λακέδες ασήμαντων.

VIP φρουρούμενος

  • Δεν γενικεύω άλλο και κάνω ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Πόσα όργανα διατίθενται για ν’ αποτελούν τιμητική φρουρά τ. Υπουργών και Υφυπουργών ΔΤ, τ. Αρχηγών και Στρατηγών ΕΛΑΣ, ΙΣΟΒΙΩΣ! Δύο ανά προσωπικότητα αυτής της κατηγορίας. Υπολογίζεται ότι σήμερα διατίθενται άνω των 100 αστυνομικών για τήρηση αυτής της «παράδοσης». Αυτοί αποσυρόμενοι θα μπόρεσαν να ενισχύσουν την δύναμη τεσσάρων (4) αστυνομικών τμημάτων ευαίσθητων περιοχών.
  • Ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν διάφορες «προσωπικότητες» είναι απόρρητος! Ουδείς τολμά να τον αποκαλύψει. Είναι ευκολότερο ν’ αποκτήσει ένα άκρως απόρρητο έγγραφο του ΥΕΘΑ παρά τον κατάλογο!
  • Ο κ. Πρωθυπουργός συλλαμβάνεται ανακριβολογών για μία εισέτι φορά. Είχε υποσχεθεί ότι η δύναμη των φρουρών αυτής της κατηγορικής θα μειωνόταν κατά 50%. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Πρίν είχε υποσχεθεί Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Άμυνας και την υπόσχεση αυτή την πήρε αέρας.
  • Η Αστυνομία και τα στελέχη της αξίζουν να έχουν κύρος, σεβασμό και αγάπη από τους πολίτες. Ας μην της το στερούν οι Πολιτικοί.
  • Είναι δυνατόν να ορίζεται Αξιωματικός Υπηρεσίας ενός ΑΤ λίαν ευαίσθητης περιοχής μία εντελώς άπειρη 22ετής Αστυνομικός. Που ήσαν οι καταλληλότεροι. Σε υπηρεσία Celebrities;

Υπογεννητικότητα: Να γίνει και στην Ελλάδα της …… Κορέας

  • Η Ν. Κορέα παρουσιάζει πρόβλημα υπογεννητικότητας μεγαλύτερο από την Ελλάδα.
  • Ο μέσος όρος των παιδιών που αποκτά μία γυναίκα μειώθηκε από 0,78 το 2022 σε 0,72 το 2023.
  • Ο αριθμός των μαθητών μειώνεται. Πέρυσι πουλήθηκαν στην Ν. Κορέα περισσότερα καροτσάκια για κατοικίδια παρά για μωρά.
  • Η Χώρα σύντομα θα αρχίσει να παρουσιάζει αρνητική ανάπτυξη και θα υπάρξουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.
  • Το 2022 ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού της Χώρας έπεσε για πρώτη φορά, κάτω από 500.000.
  • Πρόσφατα, σήμανε γενικός συναγερμός και κλήθηκαν μεγάλοι επιχειρηματίες να βάλλουν χείρα βοηθείας πέραν από τα κρατικά μέτρα.
  • Η μεγάλη Κορεατική βιομηχανία BOOYOUNG GROUP προσφέρει 75.000$ bonus σε υπαλλήλους της, αμφότερων των φύλων, αν αποκτήσουν τέκνο.
  • Ο κολοσσός λιανικής LOTTE άρχισε να λαμβάνει μέτρα από 5ετίας και τώρα υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να παρουσιάζει το προσωπικό της γονιμότητα άνω τον 2!
  • Δεν θα κάνω σχόλια. Χανόμαστε αδέλφια! Χανόμαστε! Χρειάζεται γενικός συναγερμός εκστρατεία διαφώτισης και ολίγη συμπαράσταση από μεγαλοεπιχειρηματίες. Ολίγα περιμένουμε από τους πολιτικούς που σε κάθε ευκαιρία, λεηλατούν το Κράτος, εξακολουθούν να παραμένουν 300 και να λαμβάνουν λιμουζίνα ως bonus της Βουλής. Πώς να περισσεύουν λεφτά;
  • Σημειώνω εδώ ότι μία μεγάλη εταιρεία, η MOTOR OIL έκανε ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, προσφέρει σε κάθε οικογένεια εργαζομένων της που αποκτά περισσότερα από δύο παιδιά 20,000€ για κάθε παιδί. Κάτι είναι κι’ αυτό ΕΥΓΕ! Περιμένω και άλλους.

Καλπάκι

  • Αποδεχθείς πρόσκληση φίλων Ιωαννιτών (έχω υπηρετήσει εκεί ως νεαρός υπολοχαγός προ αμνημονεύτων χρόνων) βρέθηκα στην Ηπειρωτική μεγαλούπολη, το τριήμερο της Εθνικής γιορτής, επισκέφθηκα και το Μουσείο Πολέμου 1940, στο Ιστορικό Καλπάκι. Εκεί που ο Ελληνικός Στρατός υπό την ηγεσία του σπουδαίου Στρατηγού Χρ. Κατσιμήτρου έγραψε σελίδες δόξας.
  • Πρόκειται για ένα μικρό, καλαίσθητο, κτίσμα που φιλοξενεί ότι το καλλίτερο μπορούσε να προκαλέσει βαθιά συγκίνηση από το έπος.
  • Παρουσιαστές δύο οπλίτες θητείας. Άριστη η εμφάνισή τους, ευπροσήγοροι, ευγενικοί, με τέλεια Ελληνικά. Η παρουσίαση, πλήρης, μεστή, αναλυτική.
  • Το ολιγόλεπτο video της περιγραφής των πρώτων ημερών του αγώνα και της νίκης ήταν εξαιρετικό.
  • Η μουσική επένδυση εντελώς προσαρμοσμένη στο κλίμα: Παιδιά της Ελλάδος παιδιά (Βέμπο – Τραϊφόρος – Σουγιούλ) εναλλασσόταν με το Άξιον Εστί (Θεοδωράκης – Ελύτης).
  • Η συγκίνηση που κατέλαβε το ακροατήριο εμφανής.
  • Μπράβο στα δύο παιδιά – της Ελλάδος Παιδιά – παρουσιαστές, στην μονάδα τους, στο Στρατό.
  • Δεν μπορώ ν’ αυτοσυγκρατηθώ και να μην επαναλάβω ότι οι δύο ογκόλιθοι Έλληνες δημιουργοί, παιδιά της Ελλάδος κι’ αυτοί; Αείμνηστοι Θεοδωράκης – Ελύτης είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα αιρετικών του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Η Ελλάδα θα ζήσει….

Το ELDORADO του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Τη Δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς

Αλή Μπαμπά

  • Οι προσπάθειες που καταβάλουν διάφοροι «πατριώτες», ακραιφνείς Έλληνες, για να εγγραφούν στη λίστα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, και άλλων να παραμείνουν, κολλημένοι σε στασίδι του Ευρωκοινοβουλίου, δεν περιγράφεται. Οι τελευταίοι διακηρύσσουν ότι πρέπει να κάνουν όχι μόνο δύο, αλλά τρείς και τέσσερεις θητείες για να «ολοκληρώσουν το υπέρ της, δύστυχης πατρίδος έργον. Το χρήμα τους έχει τρελάνει και δεν ξέρουν τι λένε. Το ερώτημα είναι: Μπορεί ένας Ευρωβουλευτής να προσφέρει στη Χώρα του από τις Βρυξέλλες; Ναι, οπωσδήποτε, εφόσον είναι καταρτισμένος, ικανός, στοιχειωδώς πατριώτης…. Ένας αθλητής πχ, τι να προσφέρει; Ο θώκος δεν προορίζεται για να επιβραβεύσει αθλητικές ή θεατρικές επιδόσεις ή να ηρεμήσει ανησυχούντες ή ανεπιθύμητους βουλευτές ή τελικώς να βολέψει πολιτικές φαμίλιες.
  • Οι Αρχηγοί των κομμάτων οφείλουν, είναι υποχρεωμένοι, αν σκέπτονται στοιχειωδώς Ελληνικά, να πάψουν να «βολεύουν» κόσμο και να κοιτάξουν τα Εθνικά συμφέροντα. Ας αφήσω το θέμα που με τους εκπροσώπους που στέλνουμε. Γινόμαστε ρεντίκολο των σκυλιών.
  • Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στη Θεσσαλονίκη κομματικός τζερτζελές (ΝΔ) για υποστήριξη των υποψηφιοτήτων «αρχαίων» πολιτικών που επιθυμούν, διακαώς να επανέλθουν στο Στρασβούργο και τα …….. καφέ του. Μερικοί διεκδικούν 3η θητεία, οι υπόλοιποι 2η «για την Ελλάδα ρε γαμώτο…»

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν (άκουσον, άκουσον) Μαζί καθορίζουμε την Ευρωπαϊκή Ατζέντα (sic). Μου ήρθε κόλπος όταν το είδα…. Συμμετείχαν Ε. Μεϊμαράκης, Μαρία Σπυράκη, Ελ. Βοζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Στ. Καμπουρόπουλος. Κοντολογίς, θα υποθέσω, ότι η Ευρωπαϊκή Ατζέντα περιμένει τους Μεϊμαράκη, Κεφαλογιάννη (3η θητεία), Βοζεμπεργκ (3η θητεία) για να σωθεί!

  • Το μπαγιόκο που ξετρελαίνει!
  • Μηνιάτικο 10.075,18
  • Μηνιαία Έξοδα Γραφείου 4.950€
  • 4,886 για τουρισμό
  • 28.896€ μηνιαίος για αμοιβές προσωπικού γραφείου (εδώ έχουν αναφερθεί πολλά παρατράγουδα….)
  • 350€ για συμμετοχή σε κάθε συνεδρίαση
  • Εισιτήρια, αλέ – ρετούρ εβδομαδιαίως για πατρώα γη
  • Μετά τη λήξη θητείας πληρωμή επί 6μηνο.
  • Γραφείο στην Αθήνα με δύο (2) μετακλητούς, 3 δημ. Υπαλλήλους, 2 αστυνομικούς
  • Extra αμοιβές για αποστολές κα, κα

Εξοπλιστικά

  • Φρεγάτες Constellation FFG 62 (ΗΠΑ-ΙΤΑΛΙΑ)

Στο Ναυπηγείο της FICANTIERH στο Γουϊσκόνσιν των ΗΠΑ άρχισε η ναυπήγηση της πολυσυζητημένης φρεγάτας. Εμείς τελικά θα συμμετάσχουμε και δεν θα τις ψωνίσουμε από το ράφι; Αν ναι, ας σπεύσουμε μήπως πάρουμε κανένα φουγάρο ως συμμετοχή.

  • Ελικόπτερα BLACK HAWK (ΗΠΑ)

Οι διαδικασίες προμήθειας 35 τέτοιων ελικοπτέρων για τις επιτακτικές ανάγκες της Αερ. Στρατού, προχωρούν Πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές θα προκάνουμε ν’ απαντήσουμε κάποιου είδους βιομηχανικής επιστροφής.

  • THEON

Η Ελληνική Εταιρεία κέρδισε διαγωνισμό (16 συμμετέχοντες) προμήθειας συστημάτων νυκτερινής όρασης ARGUS στον Εσθονικό Στρατό. Ήδη παδεδόθησαν 2.000! Έξω πάμε καλά…

  • ΑΣΔΥΣ (Ανώτατη  Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού) προκήρυξε διαγωνισμό για σύναψη συμφωνίας-πλαισίου, διάρκειας 3 ετών, για τη συντήρηση και τακτική υποστήριξη των σκαφών αρμάτων LEO2.

Σχόλιο: Η Γεν. Διεύθυνση εξοπλισμών το γνωρίζει; Δεν υπάρχει μεγάλο στρατιωτικό εργοστάσιο (304 ΠΕΒ) για να κάνει αυτή τη δουλειά; Εκεί φθάσαμε; Να αναθέτουμε και την συντήρηση στρατιωτικών… πατινιών σε ιδιώτες; Ποιος είναι ο ΠΥ δεν εγνώσθη. Δίνουμε άφθονο χρήμα και προτεραιότητα για τα σκάφη αρμάτων και έχουμε στο περίμενε χρηματοδοτήσεις UAV’S όπως αυτό της ΠΑ που είναι έτοιμο προς επιχειρησιακή χρήση; Μάλλον δεν θα διάβασα καλά….

  • C-130, Ιστορία μου, αμαρτία μου

Η ΠΑ τα χρειάζεται, οι ΕΔ τα χρειάζονται και κραυγάζουν SOS. Τα τελευταία νέα είναι τα παρακάτω.

  • Τα τρία (3) που θα επισκευάζονταν στο Ισραήλ, τελικά δεν θα πλεύσουν, φορτωμένα σε μαούνα, στο Αιγαίο.
  • Αναμένονται δύο (πότε;) που έχουμε στείλει στην Πορτογαλία για αξιοποίηση.
  • Παραδόθηκε στην 356 ΜΤΜ ένα από την ΕΑΒ και έτσι ο αριθμός των διαθέσιμων ανέβηκε από 2 σε 4: MIRACOLO!
  • Διαπραγματευόμαστε με ΗΠΑ την αγορά δύο «γηραιών» C 130 H.
  • Η αγορά νέου τύπου C130J είναι φαρμακερή: 115εκ $ έκαστο. Ποιος έφθασε τα C130 σε τέτοια κατάντια; Ουδείς υπεύθυνος!
  • Ελικόπτερα ΠΝ MH-60R

Υπερσύγχρονα, ανθυποβρυχιακά, παρελήφθησαν δύο (2), να είναι καλορίζικα, και αναμένονται ακόμη πέντε (5). Αναζητούνται και αναμένονται επτά (7) σύγχρονες φρεγάτες για να τα υποδεχθούν.

  • Τα όπλα με τα οποία θα επιχειρούν έχουν αγορασθεί; Απόθεμα ανταλλακτικών (την συντήρησή τους για μια τριετία έχει αναλάβει Ελληνική Εταιρεία)
  • Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας P-3 (500εκ. $) Μενεξέδες και ζουμπούλια και θαλασσινά πουλιά, αν δείτε τον Γρηγόρη χαιρετίσματα πολλά!
  • Πρωτοσέλιδο ΝΕΩΝ (1-4)

Θέλει τώρα η Ελλάδα να προμηθευτεί διηπειρωτικούς Πυραύλους Κρούζ 920 χμ. Αποδεσμεύονται από USAF; Όλα τάχει η Μαριορή… (Μήπως ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο της εφημερίδας;)

Πωλήσεις Αεροπορικού υλικού και Δωρεές

Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία, κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά

Ο τοίχος έγραφε μοναδική ευκαιρία, ΕΝΤΟΣ πωλούνται πάσης φύσεως υλικά

Λ. Παπαδόπουλος – Μ. Λοϊζος

Ο Δρόμος

  • Ο παρουσιάζων μεγάλη κινητικότητα Υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Δένδριας ανακοίνωσε την σταδιακή απόσυρση μερικών μαχητικών όπως τα MIRAGE 2005.
  • Δεν γνωρίζω αν έγινε σχετική εισήγηση από το ΑΝΑΣ (Ανωτ. Αερ. Συμβούλιο) και εν συνεχεία από το ΚΥΣΕΑ ή αυτό αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργού.
  • Πολλά παρατράγουδα στην εφαρμογή των διαδικασιών εξοπλισμού έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.
  • Βέβαια, πολύ ορθά ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην πληγή της πολυτυπίας που οπωσδήποτε είναι οδυνηρή σε κάθε περίπτωση.
  • Επίσης μία άλλη άποψη εμπορική την οποία αποδέχομαι είναι ότι είναι για πούλημα να πουληθεί τώρα παρά μετά από 5 χρόνια που το υλικό θα πωλούνται για scrap.
  • Το ερώτημα όμως είναι το timing. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τους άμεσα προσεχείς μήνες και χρόνια να παρουσιασθεί μία εξασθένιση της Αεροπορικής ισχύος προτού προσγειωθούν νέα μαχητικά, προτού ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός των F-16. Το Ερντογανικό σύμπαν είναι απρόβλεπτο. Το ΑΝΑΣ πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του.
  • Στη «μάντρα» όμως υπάρχουν και πολλά υλικά που παρέχονται, κυρίως ΔΕΩΡΕΑΝ, στην ταλαίπωρη Ουκρανία. Υπάρχει γι’ αυτά ένας κυκεώνας διαδικασιών και μία περίεργη μυστικοπάθεια. Θα πάρουμε καμία δεκάρα απ’ αυτά;
  • Ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω, μετ’ ευλάβειας, στην κ. Υπουργό δύο βασικά προβλήματα.
  • Τα Α/Φ Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3 τα οποία αφού πληρώσαμε για την αξιοποίηση τους 500εκ. $ παραμένουν σχολάζοντα στα υπόστεγα της ΕΑΒ επί 8 χρόνια. Κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά (Δεν λές κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα, που λέει το άσμα)
  • Οι βιομηχανικές επιστροφές
  • RAFALE  μηδέν
  • Φρεγάτες 5 ή 7% αντί των προσδοκώμενων 30%
  • Ε/Π ROMEO        ;
  • F35  ;
  • 35 BLACK HAWK Στρατού;

Για γέλια και για κλάματα

(Ερεθίσματα από ΜΜΕ)

  • Κοινοβούλιο: Παρασκευή, απόγευμα, 22 Μαρτίου. Συζήτηση επερώτηση βουλευτή ΚΚΕ κ. Ι. Δελλή αρμοδιότητας Υπουργού κυρίας. Σοφίας Ζαχαράκη

Παρόντες: Η συμπαθέστατη κ. Υπουργός, ο ερωτών βουλευτής και ο κ. Πρόεδρος. Τρείς! Και υπάρχουν ακόμη 297 που ήταν απόντες.

Ενδέχεται να τιμωρήσει την περιφρόνηση της, η Δημοκρατία, μέσα στο κοινοβούλιο, από τους βουλευτές.

  • Βουλευτής (ΝΔ) κ. Γεωρ. Σταμάτης: «Αν ήμουν στη θέση του κ. Κων. Καραμνλή, του Αχιλλέως, θ’ αυτοκτονούσα».

Σχόλιο: Σιγά τα αίματα! Σας ξέρουμε όλους πόσο, εντέχνως, αποφεύγεται τις ευθύνες, πόσο ανεύθυνοι είσθε.

  • Λίστα Ευρωβουλής ΝΔ Ενώ ακούγονταν, μετ’ επιτάσεως οι υποψηφιότητα του Στρατηγού κ. Κων. Φλώρου και ΑΛΚ. Στεφανή, τελικά, τους έκανε τρίπλα ένας Αεροπόρος ο πτέραρχος κ. Γ. Πλούμπης, επίτιμος ΓΕΑ.

Σχόλιο: Δεν απώλεσαν, δα και τον παράδεισο οι Στρατηγοί. Απλά γλύτωσαν από την παρέα Μεϊμαράκη, Αυτιά, Βόζενμπεργκ και άλλων πατριωτών. Ο κ. Κ. Φλώρος, εξ’ αλλου, είχε δηλώσει προ πολλού την έλλειψη ενδιαφέροντος στο θέμα.

  • Ο κ. Τράμπ Εμπνεύσθηκε από τον ημέτερο κ. Βελόπουλο που πουλάει αλοιφές, κρέμες, παυσίπονα και λοιπά για να ενισχύσει τα εισοδήματα του κι’ αυτά του κόμματος Πουλάει κολόνιες.

Σχόλιο: Η Ελληνική εφευρετικότης πάντα θριαμβεύει.

  • Ο Πρόεδρος κ. Στ. Κασσελάκης Να γίνουν διπλές εκλογές τον Ιουνίο ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και με την παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Είμαι πανέτοιμος ν’ αναλάβω την Πρωθυπουργία!

Σχόλιο: Τι να πούμε τι, τι να τραγουδίσουμε;

  • ΝΕΑ (29/3) Των αγροτικών προϊόντων η τιμή τριπλασιάζεται από το χωράφι στο μανάβικο.

Σχόλιο Ξανά, τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε.

  • Η Λάουρα Κολέσι Επικεφαλής Εισαγγελέων ΕΕ κατηγόρησε την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι παρεμβάλει εμπόδια στην ανάκριση για τα Τέμπη. Δεν μπορώ ν’ αποφανθώ να η παρέμβαση της ήταν δικαιολογημένη αλλά η απάντηση έπρεπε να δοθεί από την Κυβέρνηση που τα έχει κάνει κουλουβάχατα στο θέμα Απάντησαν οι Έλληνες Εισαγγελείς.

Σχόλιο: Πως τα καταφέρνουμε ν’ αφήνουμε τους απ’ έξω να μας βάλλουν χέρι!

  • Ο κ. Νίκος Φαραντούρης Μεγάλος παράγων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι αν προκύψει σκάνδαλο στο θέμα η κ. Κοβέσι μπορεί να ρίξει την Κυβέρνηση! Σχόλιο: Καλά, ότι είμαστε προτεκτοράτο άλλοτε στην ΕΕ, άλλοτε του ΝΑΤΟ, άλλοτε των ΗΠΑ και άλλοτε Διεθνών οικονομικών συμφερόντων και ΔΝΤ το ξέρουμε. Όχι και να ζητάτε παρέμβαση κ. Φαραντούρη για να ρίξει την Κυβέρνηση όταν εσείς αδυνατείτε να το κάνετε, παραπάει! (Θυμόσαστε ποιόν ονόμασε ο αξέχαστος Γιαννόπουλος Φαραντούρος;)

Το πυροβολικό, το πυροβολικό πολύ το αγαπώ

  • Το όπλο του Πυροβολικού επέλεξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Κασσελάκης για την εκπλήρωση, της βραχείας, θητείας του. Δεν φταίει, φυσικά αυτός αλλά ο δαιδαλώδης στρατολογικός Νόμος.
  • Το γεγονός απετέλεσε κοσμικό και πολιτικό show.
  • Υποχρεωτικά συμμετέχουν και οι Διαξιφισμοί γιατί οφείλω να σχολιάσω δύο θέματα.
  • Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο αμφιβάλλω αν έμαθε να συναρμολογεί και αποσυναρμολογεί το όπλο του. Είπαμε δεν φταίει αυτός. Ήταν όμως αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί το show, να λάβει μέρος σε παρέλαση ώστε να δειχθεί ότι έτσι ολοκλήρωσε την υποχρέωσή του στην Πατρίδα; Διερωτώμαι, αν χρειασθεί, που αχρείαστο να είναι, θα μπορέσει να πάρει το όπλο του να πολεμήσει σε μία επιστράτευση; Γιατί λοιπόν, αυτό το θέατρο; Οι νεαροί υποψήφιοι στρατεύσεως παρατηρούντες και χειροκροτούντες τον παρελαύνοντα μήπως προβληματίσθηκαν; Κάποιοι σκέφθηκαν να βρουν κι’ αυτοί ένα τρόπο να υπηρετήσουν μόνο 20 ημέρες. Βέβαια, αν ψάξει κανείς λίγο θα ανακαλύψει ότι ένδοξοι Αρχηγοί, υπερπατριώτες σήμερα, «υπηρέτησαν» σε επιτελικά Γραφεία στα οποία δεν πατούσαν το πόδι τους. Εκείνο όμως, που, κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν απαράδεκτο και το ανέχθηκε όλος ο πολιτικός κόσμος είναι ότι μετά την ορκωμοσία του, έσπευσε να βγάλει το χιτώνιο και τον μπερέ, να φορέσει μια μπλούζα και να επιτεθεί δριμύτατα ως στρατιώτης κατά της Κυβέρνησης. Τον ίδιο χρόνο εμφανιζόταν ως στρατιώτης και ως Αρχηγός κόμματος.
  • Τα βέλη που εξακόντισαν μερικοί κατά του ΓΕΣ που δεν τον έλεγξε ήταν εντελώς άστοχα. Δεν μπόρεσε ο Α/ΓΕΣ να διαταράξει, χωρίς επιπτώσεις, μία παράσταση του πολιτικού κόσμου. Σε ποιο άλλο Στρατό μπορούσε να συμβεί αυτά τα φαιδρά.
  • Θα μου πείτε εδώ είναι Ελλαδιστάν, δεν είναι παίξε γέλασε… Ζήτω το Έθνος.

Ονοι, ημιόνοι και Γαϊδούρια

  • Τα σκάφη παράκτιων επιχειρήσεων LCS του Αμερικανικού Ναυτικού έγιναν γνωστά εξ αιτίας τις πιθανής παραχώρησης τους στο ΠΝ.
  • Η πιθανότητα αυτή έγινε βεβαιότητα όταν πρόσφατα το ανήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός. Δεν θα παρατάξω εδώ τις δεκάδες αντιρρήσεις αμυντικών σχολιαστών ή Ναυάρχων εα. Πρέπει, ήδη, να τις έχουν μελετήσει οι ειδικοί του Π.Ν. Δεν είναι καθόλου λογικό να εκφράσω γνώμη αφού στο Ναυτικό που υπηρέτησα προ αμνημονεύτων ετών δεν ήμουν καν βαθμοφόρος, Λοστρόμος στο κάτω κατάστρωμα ήμουν.
  • Στις αντιρρησίες, με σοβαρά επιχειρήματα και ντοκουμέντα, απάντησε ο κ. Πρωθυπουργός λέγων: Σε κάποιον χάριζαν γαϊδούρι και το κοίταζε στα δόντια…
  • Αυτό το συμπαθέστατο τετράποδο, όταν είναι νεαρό και υγειές θα έχει οπωσδήποτε γερά δόντια. Αν όμως είναι γέρος, ταλαιπωρημένος και ακατάλληλος για την δουλειά που τον θέλουμε, θα ελέγξουμε, φυσικά και την οδοντοστοιχία του, για να το αποδεχθούμε.
  • Τη LCS που μας προσφέρονται μάλλον δεν έχουν γερά δόντια.

Επι του πιεστηρίου

1. Από τις ειδήσεις στο Μ (9-4)

Πότε θα εισπράξετε το δώρο του Πάσχα…

Σχόλιο: Μας δουλεύετε κ. Καρβουνόπουλε, παίζετε με τον πόνο μας; Το δώρο προς στρατιωτικούς και συνταξιούχους, το παραδοσιακό πασχαλινό, μας το έκοψαν μια νύκτα του 2011, ο σπουδαίος Ηγέτης Γιωργάκης με συνεργασία των Υπουργών του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου. Αμφότεροι και οι τρείς ποζάρουν στους ομιλητές του Συνεδρίου των Δελφών. Θα ομιλήσουν για την ευημερία των Ελλήνων πολιτών.

2. ΔΕΗ

Μας έχει… γονατίσει με διαφημίσεις για να μας πείσει πόσο φροντίζει για να μας παράσχη οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.

Σχόλιο: Κουβεντούλα δεν κάνει για τα 400εκ€ που χάνονται από ρευματοκλοπές εταιρειών, ιδιωτών, τσαρλατάνων. Μερικές φορές με την ευλογία επίορκων υπαλλήλων της εταιρείας. Αυτά τα 400 εκ€ πληρώνουμε εμείς.

Εν τω μεταξύ η εταιρεία ανεκοίνωσε κέρδη 485 εκ€ για το 2003. Για τα 400;

3. Γερμανικές αποζημιώσεις

Πλήθος πολιτών εκραύγαζαν με πάθος έξω από την Γερμανική Πρεσβεία (7/4) για την καταβολή των αποζημιώσεων προς την κατακρεουργημένη από τους ΝΑΖΙ Ελλάδα. Πρόκειται για 3 τρίς € που γερμανικές και ημέτερες παροχές κάνουν τον ……. Γερμανό, ένα από τα μεγάλα αίσχη των Ελληνικών Μεταπολεμικών Κυβερνήσεων. Πλήρης…… δωσιλογισμός.

Σχόλιο: Αυτά που λένε, αυτοί (ημέτεροι και ξένοι) τ’ ακούμε βάρεσε. Μετά 80 χρόνια.

4. Διαγωνισμός πρόληψης Αστυφυλάκων (ΝΕΑ 8 Απριλίου)

Άδεια σε κρατούμενους στις φυλακές θα δοθεί για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Σχόλιο: Γιατί όχι; Αρκεί να είναι γραμμένοι στη λίστα του κόμματος.


https://www.militaire.gr/kypros-attilas-diaxifismoi-fragos/

_______________

Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο