29.3.24

ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ !

   



 Με κίνητρο τις  (ανέκαθεν) γκάφες, τις αβλεψίες, τις  παράλογες αποφάσεις τους ανόητους "εκμοντερνισμούς" τους  αχαρακτήριστους πειραματισμούς σε όλους τους τομείς π.χ Δημόσια και Εθνική Ασφάλεια, Ε.Σ.Υ προσλήψεις, απολύσεις τροποποιήσεις, Διεθνείς σχέσεις, Εθνικά θέματα, Οικονομία κ.ο.κ, θελήσαμε να  αναζητήσουμε τα αίτια που οδηγούν αυτό το τόπο από το κακό στο χειρότερο.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να διορίζονται σε θέσεις κλειδιά (υπουργοί, υφυπουργοί, γεν Γραμματείς κλπ) πρόσωπα άσχετα με το αντικείμενο που τους ανατίθεται!

Δεν μπορεί να διορίζεται Υπουργός Εθνικής Αμύνης (αναφερόμαστε στο παρελθόν) άτομο που δεν είχε καν εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν είχε πιάσει στο χέρι του ούτε...αεροβόλο! 

Δεν μπορεί να αναλαμβάνει κάποιος  (π./χ) ΥΕΝ και να μην γνωρίζει τίποτα σχετικό! Δεν μπορεί κάποιος  που δεν έχει -γενικά- σχέση με το αντικείμενο που του ανατίθεται, να διορίζεται επικεφαλής  σε ένα τομέα τον οποίο αγνοεί τελείως !

Σε θέσεις τέτοιας σπουδαιότητας, θα πρέπει να διορίζονται πολιτικά ή μη, (επιτυχημένα) πρόσωπα που να κατέχουν το αντικείμενο, πχ Υπουργός Προστασίας Πολίτη ένας πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας, στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ένας πρώην ΑΓΕΕΘΑ , στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ένας πρώην Ανώτατος Δικαστικός και στο Υπουργείο Υγείας ,  κάποιος που να γνωρίζει το αντικείμενο εκ των έσω και όχι να πειραματίζεται με την υγεία των Ελλήνων και να αυτοσχεδιάζει... 

Θα πρέπει δε όλοι αυτοί να προτάσσουν το Εθνικό συμφέρον .

 Κανείς άσχετος να μην αναλαμβάνει υπουργείο, μαθαίνοντας στη πλάτη του λαού!

Μόνο έτσι η Ελλάδα θα πάει μπροστά.

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ 


ΥΓ

Τα ανωτέρω αναφέρονται σε διαχρονικά συμβάντα και κάθε τυχόν ομοιότητα με  τρέχοντα συμβάντα, είναι εντελώς τυχαία...