8.6.23

Ιωάννης Μάζης: Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να «μας σερβίρουν» την υποτιθέμενη «λύση» (βίντεο)


 Ο δρ. Ιωάννης Μαζης  καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ, μιλά στο militaire.gr για τα «όσα μας έχουν για μετά» στα Ελληνοτουρκικά και είναι όπως πάντα καταιγιστικός, καθώς περιγράφει πως οι Τούρκοι ετοιμάζονται να «μας σερβίρουν» την υποτιθέμενη «λύση».

Μεταξύ άλλων, προτείνει «οι καλοί δημοσιογράφοι που θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα στους πολιτικούς αρχηγούς που διεκδικούν την εξουσία για τα ελληνοτουρκικά και τα εθνικά θέματα» και αναφέρει μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να γίνουν, για να «κρατηθούν» οι απαντήσεις.

Παράλληλα, εξηγεί γιατί είναι υπέρ μιας αυτοδύναμης και ισχυρής κυβέρνησης για να έχει τη δυνατότητα των χειρισμών, αλλά και την ευθύνη των αποφάσεων στα ελληνοτουρκικά. «Ένας θα πρέπει να κριθεί για την επιτυχία ή την καταστροφή», λέει.

«Ο κ. Ερντογάν διδάσκεται από τα λάθη του… Δεν είναι σαν κι εμάς. Είδατε ότι κάνει ένα παζάρι με το ΝΑΤΟ, τη Φινλανδία και τη Σουηδία… Πιστεύει κάποιος ότι κινδυνεύει με οποιοδήποτε τρόπο η Τουρκία από τη Σουηδία; Η Τουρκία πολύ απλά πιέζει και εκβιάζει και πίσω απ’ αυτό κρύβονται τα F-16… Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει κρύψει ότι είναι υπέρ της πώλησης των F-16 στην Τουρκία αρκεί να δείξει μια καλύτερη συμπεριφορά στο ΝΑΤΟ… Απειλεί η Τουρκία ότι θα πάει να αγοράσει όπλα αλλού! Που; Στη Ρωσία; Αυτά θέλουν πολλά χρόνια για να αποδώσουν. Οι Αμερικανοί επιμένουν να προσπαθούν να ρυμουλκύσουν την Τουρκία ξανά προς τη Δύση. Κι αυτό το εκμεταλλεύεται η Τουρκία που γνωρίζει καλά το παιχνίδι. Τον Ιούλιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο κ. Ερντογάν θα κάνει πίσω στο θέμα της Σουηδίας και οι ΗΠΑ θα του δώσει τα F-16. Το κακό είναι ότι ακούμε κι εδώ, εντός Ελλάδος, ότι είναι καλό να πάρει η Τουρκία τα F-16! Γιατί; Για να την κάνουμε πιο ισχυρή;», αναφέρει αρχικά.

«Στην Αθήνα δεν έχουμε κατανοήσει ή κάνουμε ότι δεν έχουμε κατανοήσει απολύτως τίποτα από την ιστορία των ελληνοτουρκικών… Πάντα οι ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά προσπαθούσαν να κρατήσουν στάση ίσων αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Όταν τηρείς ίση απόσταση μεταξύ θύτη και θύματος, υποστηρίζεις τον θύτη… Αλλά η Ελλάδα τι κάνει; Συμπεριφέρεται ως ισότιμο μέλος του ΝΑΤΟ ή μήπως δείχνει υποτέλεια;», προσθέτει.

https://eretikos.gr

Αναρτήθηκε στην Efenpress, από τον Μιχάλη Τσολάκη