10.6.23

«Θα δεχτούμε να γίνουμε δορυφόρος της Τουρκίας ή θα επιλέξουμε την αποτροπή»; Β.Μαρτζούκος


Για το τι μας ετοιμάζουν στα ελληνοτουρκικά καλό είναι να μας απασχολεί, για να «μην πέσουμε από τα σύννεφα»…Εκτός αν θέλουμε να δικαιώσουμε όσους από το «πολιτικό σύστημα» μας ρωτούν «και τι θέλετε πόλεμο»; Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία με όσα βλέπουμε, διαβάζουμε, ακούμε: η επόμενη κυβέρνηση κινδυνεύει να συρθεί σε ένα τραπέζι διαπραγμάτευσης με την Τουρκία από το οποίο μόνο χαμένοι μπορούμε να βγούμε στα θέματα του Αιγαίου και των συμφερόντων μας στην ανατολική Μεσόγειο. Αν υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα δεχτεί τέτοιες συζητήσεις είναι βέβαιο ότι θα μας το «σερβίρουν» ως τη «σωτηρία μας από τον πόλεμο».

Ο Αντιναύαρχος ε.α Βασίλης Μαρτζούκος, ψύχραιμη φωνή αναλύει το ζήτημα των ελληνοτουρκικών, επισημαίνει τους θανάσιμους κινδύνους για την Ελλάδα και θέτει το πραγματικό δίλημμα: «Θα γίνουμε κράτος δορυφόρος της Τουρκίας ή θα επιλέξουμε τον επώδυνο αλλά μοναδικό δρόμο της αποτροπής»;

Τι χρειάζεται για την αποτροπή; Πρώτα απ ΄  όλα θέληση και φρόνημα από τους πολίτες. Τα μέσα ,οι εξοπλισμοί δηλαδή είναι απαραίτητοι. Γίνονται όπως πρέπει στην Ελλάδα, ακόμη και τώρα μετά από τόσες και τόσες αστοχίες που είχαμε στο παρελθόν; Ο κ.Μαρτζούκος λέει χωρίς περιστροφές όσα πιστεύει και δεν θα είναι ευχάριστος για αρκετούς που πουλάνε συστηματικά ψευδαισθήσεις στον κόσμο.

Η συζήτηση για τον Στόλο, την ενίσχυση του, τους σχεδιαζόμενους…ναυστάθμους στον Αλμυρό, τα εξοπλιστικά σχέδια που αφορούν προηγούμενες δεκαετίες έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία με όσα λέει ο κ.Μαρτζούκος.

https://www.militaire.gr/


(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)