5.1.22

Η «εξαφάνιση» της τουρκικής υπέρπτησης και η εξαφάνιση των εθνικών θεμάτων από το δημόσιο διάλογο



 Στις 3 Ιανουαρίου έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ότι υπήρξε υπέρπτηση τουρκικού UAV στην Κανδελιούσα, νοτιοδυτικά από τη Νίσυρο. Ήταν η δεύτερη υπέρπτηση τουρκικού UAV. Η πρώτη είχε γίνει στη Ρω το 2019.

 

Το παράδοξο είναι ότι αυτή η δεύτερη υπέρπτηση δεν υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, εκεί που ορθώς καθημερινά δημοσιεύονται τα στατιστικά στοιχεία των τουρκικών προκλήσεων. Αβλεψία;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όπως διαπιστώνουμε από την ειδησεογραφία, η κατάσταση στο Αιγαίο κάθε άλλο παρά «κανονική» είναι. Το χειρότερο όμως είναι  ότι στην Τουρκία η ατζέντα των διεκδικήσεων δεν έχει κλείσει ούτε λόγω κορονοϊού ,ούτε λόγω οικονομικής κρίσης. Αντιθέτως οι τόνοι κάθε ημέρα ανεβαίνουν και αυτό δεν γίνεται μόνο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, όπως βολεύει να πιστεύουν κάποιοι στην Αθήνα. 

Αντιθέτως στην Ελλάδα όλα τα εθνικά θέματα και ειδικά τα ελληνοτουρκικά έχουν εξαφανιστεί και οι όποιες αναφορές γίνονται μέσω τηλεοπτικών παραθύρων δημιουργούν την αίσθηση…«ροζ συννεφάκι» από το οποίο πολύ φοβόμαστε ότι …θα πέσουμε έκπληκτοι ξανά.

https://www.militaire.gr/