10.12.21

«Η Τουρκία δεν θα ΄ναι αντιμέτωπη με την Ρωσία αν εισβάλει στην Ουκρανία»!

 

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, δεν ενδιαφέρεται να είναι αντιμέτωπη με  τη Ρωσία σε περίπτωση που εισβάλει στην Ουκρανία, παρά τους αυξανόμενους αμυντικούς δεσμούς που εδραιώθηκαν από τις πωλήσεις οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Άγκυρας στο Κίεβο», σύμφωνα με ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, μεταδίδει το Alarabiyanews.

«Η Τουρκία δεν συντονίζει τα βήματα για την Ουκρανία με την Ουάσιγκτον και ενεργεί ανεξάρτητα για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος έχει θέση που έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας.


Σύμφωνα με τον ίδιο «η απροθυμία της Τουρκίας, η οποία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ, να αντιταχθεί στρατιωτικά στη Ρωσία είναι συμβατή με τους ελιγμούς εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θέλει να υπερασπίσει τα συμφέροντα της Τουρκίας από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη και τον Καύκασο, συγκρούσεις όπου η Μόσχα βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης.

https://www.militaire.gr/