12.12.21

Απόλυτος κυρίαρχος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 68,3%: Σάρωσε τον Παπανδρέου που ήδη τον συνεχάρη



 Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο κυρίαρχος στο ΠΑΣΟΚ καθώς συγκεντρώνει το 68,33%, στο των εκλογικών τμημάτων .

Πρόκειται για μια τεράστια νίκη ειδικά όταν έρχεται απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου έναν πρώην πρόεδρο, πρώην πρωθυπουργό και γιό του ιδρυτή της παράταξης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τον οποίο συνεχάρη ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει στο 68,33% επί των 206.196 ψηφισάντων και ο αντίπαλός του μόλις το 31,67%.

  • O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη και του είπε να τα πουν από κοντά. Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό. 

 

  • Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον ξακάθαρη εντολή να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα χωρίς συμβιβασμούς προκειμένου να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και σταδιακά να το επαναφέρει μεταξύ των ποσοστών που θα το επανακαταστήσουν κόμμα εξουσίας.

«Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγο, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη.

Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας.

Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών».

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους τον στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Συγχαρητήρια από Γερουλάνο

Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη, αναφέρει σε δήλωσή του ο Π΄.Γερουλάνος και προσθέτει:

“Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης.

Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους”.

 

Πρώτος στο Βόρειο Αγαίο

Πρώτος σε όλο το βόρειο Αιγαίο αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης σύμφωνα με τα αποτελέσματα για την εκλογή νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Στη Λέσβο ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 1.038 ψήφους έναντι 376 του Γιώργου Παπανδρέου.

 Στη Λήμνο ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 136 ψήφους έναντι 18 του Γιώργου Παπανδρέου.

 Στη Χίο ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 804 ψήφους έναντι 188 του Γιώργου Παπανδρέου.

    Στη Σάμο ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 369 ψήφους έναντι 145 ψήφων για το Γιώργο Παπανδρέου.

Πρώτος και στο Λονδίνο

Στο ένα και μοναδικό εκλογικό τμήμα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Βρετανία, που λειτούργησε στο Λονδίνο, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα ψήφισαν συνολικά 121 άτομα.

Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης:

Νίκος Ανδρουλάκης 76,

Γιώργος Παπανδρέου 44.

Υπήρξε και ένα λευκό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Α’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ είχαν ψηφίσει 224 ψηφοφόροι. Δηλαδή 46% περισσότεροι από τη σημερινή διαδικασία.

Στην πρώτη φάση της εκλογικής αναμέτρησης του ΚΙΝΑΛ είχαν λάβει κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 89, Γιώργος Παπανδρέου 65, Ανδρέας Λοβέρδος 38, Παύλος Χρηστίδης 17, Παύλος Γερουλάνος 11, Χάρης Καστανίδης 3. Υπήρξε και ένα άκυρο.