18.12.21

Β. Κόρεα: Aπαγόρευση... γέλιου και σούπερ μάρκετ για 11 ημέρες σε ένδειξη πένθους για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ

Είναι δυνατόν να είναι όλοι αποβλακωμένοι  στη Β. Κορέα; 
Κανείς δεν τολμά να...απομακρύνει τον τρελό δικτάτορα;
ΑΛΕΞ
 

Να απαγορευτεί το... γέλιο αλλά και η κατανάλωση αλκοόλ και οι αγορές στα σούπερ μάρκετ για όλους τους πολίτες για 11 ημέρες αποφάσισε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας σε ένδειξη πένθους για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του άλλοτε ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν.

Για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρές ποινές.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα από το 1994 έως και τον θάνατό του το 2011 και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο τρίτος και νεότερος γιος του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Απαγορεύονται τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ και το κλάμα για θάνατο συγγενή

«Κατά την περίοδο πένθους, δεν πρέπει να πιούμε αλκοόλ, να γελάσουμε ή να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες αναψυχής», δήλωσε πολίτης από τημ πόλη Sinuiju στο Radio Free Asia (RFA).

Κάτοικος της νοτιοδυτικής επαρχίας South Hwanghae, είπε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν να προσέχουν τους ανθρώπους που δεν φαίνονται «σωστά αναστατωμένοι» κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους.

«Από την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, θα έχουν ειδικό καθήκον να καταπολεμήσουν όσους βλάπτουν τη διάθεση του συλλογικού πένθους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει η Daily Τelegraph, ο κάτοικος επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «στο παρελθόν όσοι άνθρωποι βρέθηκαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή μεθυσμένοι κατά την περίοδο πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως εγκληματίες. Δεν τους ξαναείδαμε ποτέ».

Τέλος, το μέτρο που σπάει κάθε κοντέρ σοβαρότητας είναι πως εάν πεθάνει κάποιος κατά την διάρκεια αυτών των 11 ημερών, οι συγγενείς του δεν επιτρέπεται να κλάψουν για αυτόν και η σορός του θα ταφεί μετά το τέλος της περιόδου πένθους για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ.

https://www.liberal.gr/