7.11.21

Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία: Θαυμασμός και περηφάνεια για τους «αετούς» μας

Ελληνικά μαχητικά F-16 δίπλα στο θρυλικό Spitfire.

 

Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία – Χρόνια πολλά στους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ – Ένα μεγάλο «ευχαριστούμε», για όσα κάνετε για την πατρίδα.

Στις 8 Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία, γιορτάζουν τα ελληνικά «φτερά», γιορτάζουν αυτοί που είναι «πάντα έτοιμοι και πάντα νικητές»!

Είναι οι άγρυπνοι φύλακες του εθνικού εναέριου χώρου. Μέρα και νύχτα, με όλες τις καιρικές συνθήκες, με ψυχή και σώμα δυνατό, οι Έλληνες πιλότοι υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας μας.

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του Αρχιπελάγους, αυτοί που προκαλούν «εφιάλτες» στους Τούρκους χειριστές που επιχειρούν ανόητες παραβιάσεις του FIR Αθηνών, αυτοί που με καθαρό μυαλό και σιγουριά στα χέρια αποφεύγουν ακόμα και τις επικίνδυνες ενέργειες των Τούρκων.

Πρώτοι σε διεθνείς συμμαχικές ασκήσεις, πρώτοι σε όλα τα σενάρια εναέριας μάχης, αναχαίτισης, υποστήριξης αλλά και κρούσης. Τα σχόλια θαυμασμού και αναγνώρισης που αποσπούν επιβεβαιώνουν το άριστο επίπεδο εκπαίδευσής τους, την εμπειρία, το ψυχικό τους σθένος και φυσικά την αγάπη για το λειτούργημα που επιτελούν.

Πάντα έτοιμοι, πάντα νικητές οι χειριστές της HAF.INTIME

Είναι η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων και της αμυντικής ικανότητας της πατρίδας μας. Με τόλμη, με ανδρεία, με αυτοθυσία και σπουδαίες ικανότητες, γραφούν καθημερινά με χρυσά γράμματα τις σελίδες της ιστορίας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι μόνοι. Σε κάθε τους δράση, πριν από κάθε πτήση οποιουδήποτε αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχει η συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων… μηχανικοί, τεχνικοί, ελεγκτές radar, μετεωρολόγοι και άλλοι διαμορφώνουν μια καλοκουρδισμένη μηχανή που εγγυάται την επιτυχία κάθε αποστολής.

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ είναι στις 8 Νοεμβρίου, ωστόσο, η Πολεμική Αεροπορία έχει προγραμματίσει σειρά τριήμερων εκδηλώσεων από σήμερα Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, σε όλη την Ελλάδα για να προβληθεί τόσο το επιχειρησιακό έργο όσο και το κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων προβολής της δράσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δημιουργήθηκε το βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο τα ελληνικά «γεράκια» κόβουν την ανάσα με τις επιδόσεις τους. Μεταξύ των πλάνων και το νέο απόκτημα της HAF, το κορυφαίο μαχητικό αεροσκάφος Rafale, έξι εκ των οποίων αναμένονται τον Ιανουάριο να προσγειωθούν 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα.

https://www.newsbomb.gr/