29.11.21

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ…

 



                                                                                                     


Με αφορμή την κλιμακούμενη διπλωματική δράση «εναντίον» τάχα των δύο κυριάρχων ξεχωριστών Κρατών που  ζητά η Τουρκία  και υπέρ της λύσης ΔΔΟ που απαράδεκτα και καταστροφικά συζητείται τα τελευταία 47 χρόνια, καταγγέλλουμε και προειδοποιούμε τον Κυπριακό Λαό ότι έχει στοχοποιηθεί, ώστε, παραπληροφορημένος και  συγχυσμένος  να του επιβληθεί ένα νέο, χειρότερο από το ΑΝΝΑΝ, σχέδιο Γκουτέρρες. Θυμίζουμε ότι το 1959-1960  ζήσαμε παρόμοιες δόλιες συνθήκες. Ζήσαμε τον απαράδεκτο  εκβιασμό της αποικιοκρατικής Μεγάλης Βρετανίας:  «Ανεξαρτησία αντί αναγνώριση του Δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης, ή ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ». Σήμερα, ο εκβιασμός και πάλι Βρετανικής έμπνευσης, είναι:  «ΔΔΟ ή δύο ξεχωριστά Κράτη».  

Επαναλαμβάνεται σήμερα η εκβιαστική, αποικιοκρατική μεθοδολογία του 1959-1960  με την  οποία ουσιαστικά μας ζητείται:

  • Να πούμε και «ευχαριστώ» για την κατάλυση της Ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Να επιβραβεύσουμε, εμείς τα θύματα της Τουρκικής θηριωδίας, πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, ολόκληρος ο Λαός μας, την Τουρκία για τα κατά συρροή εγκλήματα πολέμου που διέπραξε σε βάρος μας.

  • Να δεχθούμε την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας , Διεθνώς αναγνωρισμένης, ασπίδα της ύπαρξης μας σε αυτόν τον τόπο. Να μην ξεχνούμε ότι το κακό που πάθαμε, το πάθαμε με την κατάλυση του Κράτους μας, έστω και για μια εβδομάδα, τον Ιούλιο του 1974, με το προδοτικό πραξικόπημα.

  • Να υποθηκεύσουμε, το μέλλον  των παιδιών και εγγονιών μας, του Κυπριακού Ελληνισμού και της μακραίωνης ιστορίας του σε αυτόν τον τόπο, στον Τουρκικό επεκτατισμό και ισλαμικό φανατισμό

  Αυτό ακριβώς το σενάριο,  εξυπηρετείται από:

  • Τη διγλωσσία στον πολιτικό λόγο με την οποία «ρυπαίνεται» ο Κυπριακός Λαός. Από τη μια στηρίζεται η λύση ΔΔΟ της οποίας η βάση είναι:

  • η γεωγραφική διχοτόμηση της Κύπρου, προϊόν εξωτερικής στρατιωτικής επέμβασης και κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, 

  • ο γεωγραφικός διαχωρισμός του πληθυσμού της Κύπρου στη ρατσιστική βάση φυλής και θρησκείας, ο οποίος επετεύχθη χρησιμοποιώντας μεθόδους που συνιστούν έγκλημα γενοκτονίας και βάναυσης παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και, 

  • ο εποικισμός. 

Παρά αυτά τα  δεδομένα,  παρουσιάζεται η ΔΔΟ ότι θα αποτελεί λύση που θα στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, θα αποτελεί λύση που θα μας αποδώσει Ευρωπαϊκό κανονικό Κράτος, θα κατοχυρώσει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και άλλα «παραμύθια».

  • Αυτήν η  ξεκάθαρη διγλωσσία υπηρετούν ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και οι  Υπουργοί του, 

  • Την ίδια  ξεκάθαρη διγλωσσία σερβίρουν και οι ηγεσίες  ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, καθώς και  η μάταιη και συνάμα παράλογη αναζήτηση από την  Ηγεσία του ΔΗΚΟ  λύσης    ΔΔΟ, με σωστό τάχα, περιεχόμενο. Η ΔΔΟ ένα και μοναδικό περιεχόμενο έχει:

  • Την πλήρη Τουρκοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας με τη δημιουργία Κρατικού προγεφυρώματος εκεί, το οποίο μέσω των συνταγματικών δομών της  ΔΔΟ θα αποτελέσει το εφαλτήριο για επανάκτηση  ολόκληρης της Κύπρου  από την Τουρκία , όπως ξεκάθαρα αποκαλύπτεται και διακηρύττεται από την Τουρκία..

  • Με ανάλογη  επίσης  διγλωσσία  συμβάλλουν και διάφοροι  αρθρογράφοι που ξαφνικά «ζωντάνεψαν» και αρθρογραφούν  με γλώσσα που είτε παραπληροφορεί, είτε συγχύζει σε πρώτη φάση.  

Με αυτή τη διγλωσσία  και τη σύγχυση που προκαλεί, εξυπηρετείται ο εκβιασμός, «ΔΔΟ αντί  δύο ξεχωριστά Κράτη». Προβάλλεται η ΔΔΟ ως επιτυχία σε αντίθεση με τα δύο ξεχωριστά Κράτη. Εδώ ακριβώς είναι η εγκληματική απάτη, διότι δεν είναι επιδίωξη της Τουρκίας τα δύο ξεχωριστά Κράτη. Μόνο μέσο ΔΔΟ θα ανοίξει ο δρόμος για την  Τουρκία   να υλοποιήσει και ολοκληρώσει το σχέδιό της  για ανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου.

Γιαυτό,  καλούμε το Λαό σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε και να σταματήσουμε τους αποικιοκρατικού τύπου εκβιασμούς και να ανοίξουμε το δρόμο  διεκδίκησης της αποκατάστασης της Διεθνούς έννομης τάξης στον τόπο μας. Μπορούμε. Ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε και σε προεκλογική περίοδο των επόμενων Προεδρικών εκλογών. Έχουμε καθήκον να απομακρύνουμε από την εξουσία υποψηφίους που θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων με λύση ΔΔΟ. Πρέπει να στηριχθεί υποψήφιος Πρόεδρος ο οποίος να έχει ξεκάθαρο εκλογικό πρόγραμμα για απελευθέρωση του τόπου  και εξυγίανση της πολιτικής, οικονομικής, και Κοινωνικής ζωής του τόπου. Εξυγίανση της πολιτικής διαχείρισης του Κυπριακού θα επέλθει με ανάληψη καθαρού αντικατοχικού αγώνα για δικαίωση της Κύπρου και του Λαού της, στη βάση αρχών του Διεθνούς Δικαίου και ΟΧΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Τότε,  αυτόματα θα ανοίξει ο δρόμος και για  την οικονομική και Κοινωνική εξυγίανση της Κοινωνίας μας. Πηγή της διαφθοράς και όλων των άλλων κακών που βιώνουμε σήμερα στον τόπο μας είναι η διεφθαρμένη πολιτική διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό, υποτάσσοντας τα Δίκαια του Κυπριακού Λαού στα συμφέροντα του κατακτητή και των ξένων συμφερόντων. Με ποια ανταλλάγματα άραγε να ακολουθείται με πείσμα αυτή η επιλογή, τη στιγμή που ο Λαός την απέρριψε στο Δημοψήφισμα του 2004;;;  

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια