28.11.21

ΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη: 15χρονος σημάδεψε με πιστόλι αστυνομικούς και ακινητοποίησε το περιπολικό τους !!!

Αν αυτό γινόταν στις ΗΠΑ θα είχαμε διαφορετική κατάληξη. Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς, αλλά και περισσότερη προσοχή σε τέτοια επεισόδια, γιατί την επομένη φορά μπορεί το πιστόλι να είναι αληθινό και να μην  πρόκειται για ...επιπολαιότητα νεαρών.
ΑΛΕΞ
 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του thestival, ένας 15χρονος έστρεψε το πιστόλι που κρατούσε κατά συμβατικού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας. Χάρη στον επαγγελματισμό των αστυνομικών το περιστατικό είχε αίσιο τέλος.

Τι συνέβη και πως αποφεύχθηκε η τραγωδία

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήσεις από πολίτες που κατήγγειλαν ότι ομάδα ανήλικων επιχείρησε να τους ληστέψει στην οδό Αναξιμάνδρου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το περιπολικό της Ασφάλειας που βρισκόταν στην περιοχή έλαβε εντολή να κινηθεί προς το σημείο. Καθώς το όχημα της Αστυνομίας (σ.σ. συμβατικό όχημα χωρίς διακριτικά) κινούνταν στην οδό Αναξιμάνδρου ένας 15χρονος μπήκε μπροστά του. Κρατούσε ένα πιστόλι. Προσποιήθηκε ότι το όπλισε και το έστρεψε προς τους αστυνομικούς έχοντας το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι αστυνομικοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Κατέβηκαν από το όχημα και έκαναν γνωστή την ιδιότητά τους. Ο 15χρονος και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της παρέας των ανηλίκων το έβαλαν στα πόδια. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και συνέλαβαν τον έναν από αυτούς, αλλά όχι αυτόν που κρατούσε το πιστόλι.

Το έκαναν για να ανεβάσουν τα βίντεο στα social media !

Ο 15χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και εκεί αποκάλυψε τα ονόματα των υπολοίπων μελών της παρέας. Ενημερώθηκαν οι γονείς τους και οι υπόλοιποι τέσσερις ανήλικοι προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας. Ανάμεσά τους και αυτός που σημάδεψε τους αστυνομικούς με πιστόλι. 

Όπως αποδείχτηκε το πιστόλι ήταν ψεύτικο. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι πέντε συλληφθέντες, όλοι τους Έλληνες ηλικίας 15 ετών, είπαν στους αστυνομικούς ότι προσπάθησαν να ληστέψουν περαστικούς για να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους και να δημοσιεύσουν τα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

https://www.thestival.gr/