24.10.21

Το ραντάρ SEA FIRE της Thales έτοιμο για τις φρεγάτες Belh@rra! (ΒΙΝΤΕΟ)



Επιτυχής ολοκλήρωση ανάπτυξης και δοκιμών του ραντάρ SeaFire της Thales. Ανακοινώθηκε χθες η επιτυχής ολοκλήρωση της ανάπτυξης του ραντάρ σταθερής διάταξης (AESA) τύπου SeaFire, που είναι πλέον απόλυτα έτοιμο για εγκατάσταση και διασύνδεση με το σύστημα διαχείρισης μάχης στις υπό ναυπήγηση φρεγάτες FDI του Γαλλικού Ναυτικού.

Οι δοκιμές του συστήματος, σε συνδυασμό με πλήρη σειρά αξιολογήσεων σε όλα τα πιθανά σενάρια εμπλοκών, διήρκεσαν περισσότερους από 18 μήνες. Πραγματοποιήθηκαν δε υπό την εποπτεία της γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών και αμυντικών προμηθειών (DGA) και με την συμμετοχή των Naval Group και Thales.

Σύμφωνα με την Thales, οι επιδόσεις του συστήματος σε όλα ανεξαιρέτως τα σενάρια ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ταχύτητα ανανέωσης της εικόνας που κατέγραφε έναντι στόχων στον αέρα και την επιφάνεια της θάλασσας, ταυτόχρονα.

Το SeaFire στου οποίου τις δυνατότητες (μεταξύ των οποίων και αντιβαλλιστικές…) το DP έχει ήδη αναφερθεί αναλυτικά βρίσκεται ήδη σε παραγωγή και το πρώτο πλήρες πακέτο με τα απάρτια και τις υπομονάδες του συστήματος, έχει παραδοθεί στη Naval Group το Μάιο του 2021.