1.10.21

Oι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Συρία με drone


 
Ο Σαλίμ Αμπού Αχμάντ, ανώτερος ηγέτης της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε, την περασμένη εβδομάδα, σε επίθεση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Συρία, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (30/09).

Συγκεκριμένα, σε σχετική δημοσίευση του FOX News που επικαλείται αξιωματούχους της Άμυνας, αναφέρεται: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για αμάχους μεταξύ των θυμάτων.

Αυτή η επίθεση συνεχίζει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ ώστε να υποβαθμίσουν τα διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα και να στοχεύσουν τρομοκράτες που επιδιώκουν να επιτεθούν στις ΗΠΑ και στα συμφέροντα και στους συμμάχους της στο εξωτερικό».

Επιπλέον, σύμφωνα με την προαναφερθείσα σχετική δημοσίευση, ο Σαλίμ Αμπού Αχμάντπου σκοτώθηκε στο πλαίσιο αμερικανικής επιδρομής κοντά στην πόλη της Ιντλίμπ, φέρεται πως ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση, τη χρηματοδότηση και τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα σε πολλούς τομείς.

Ακόμα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν, την περασμένη εβδομάδα, μια «κινητική αντιτρομοκρατική επίθεση» κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία είχε ως στόχο έναν ανώτερο ηγέτη της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

https://www.defencenet.gr/