9.10.21

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις γυναίκες καταγγέλλουν τον διοικητή του νοσοκομείου Γεννηματάς για σεξουαλική παρενόχληση - Παραιτήθηκε με εντολή Πλεύρη

Μετά την Μ.Ε.Θ   η ...Μ.Ε.Π  (Μονάδα Εντατικής Παρενόχλησης) -Αληθεύει ;
Juan


 Τέσσερις γυναίκες καταγγέλλουν τον διοικητή του νοσοκομείου Γεννηματάς - Αγιος Δημήτριος για σεξουαλική παρενόχληση. Οι καταγγελίες έφτασαν στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τον διοικητή της Γ' ΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας και με την αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου. Επειτα από την επικοινωνία που είχε μαζί τους - και με δεδομένη τη σοβαρότητα των καταγγελιών - ο υπουργός Υγείας διέταξε ΕΔΕ και ζήτησε την παραίτηση του διοικητή, την οποία και έλαβε. Ο ίδιος λέει, πάντως, ότι μια από τις καταγγελίες έχει γίνει από εργαζόμενη για λόγους αντεκδίκησης.

Ο κ. Πλεύρης μίλησε, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, επικοινώνησε και με τις 4 εργαζόμενες ενώ πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, καθώς από την ΥΠΕ η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.

Τι υποστηρίζει για τις καταγγελίες ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζει τις καταγγελίες εντελώς ανυπόστατες και υποστηρίζει ότι έρχονται έπειτα από την προκαταρκτική εξέταση που είχε ζητήσει για δύο υποθέσεις παρατυπίας στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις τέσσερις καταγγέλλουσες εργαζόταν σε άλλο νοσοκομείο της περιοχής και με απόφαση του κατηγορούμενου διοικητή μετακινήθηκε στο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης.

Η Υγειονομική Περιφέρεια δεν με ενημέρωσε καθόλου για την καταγγελία. Εγώ την ενημέρωση την είχα από το υπουργείο Υγείας. Για να προστατεύσω το όνομα μου που έχω χτίσει τόσα χρόνια και την οικογένεια μου θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο. Η συνεργασία μου όλο αυτό το διάστημα ήταν κακή, γιατί έχω άποψη».

https://www.reader.gr/