12.9.21

Rafale: Ικανοποίηση στο Παρίσι για τα έξι νέα μαχητικά – Τι είπε η Φλοράνς Παρλί



Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, στην είδηση ότι η Ελλάδα θα αγοράσει έξι ακόμα μαχητικά αεροσκάφη 4++ γενιάς τύπου Rafale, μετά την ανακοίνωση που έκανε χθες στην ομιλία του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή Τύπο.

Ειδικότερα, η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ.Φλοράνς Παρλί, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, πριν από λίγες ώρες, συνεχάρη την ελληνική πλευρά για την πρόθεσή της να αγοράσει επιπλέον έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale έπειτα από μια πρώτη παραγγελία 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών.

Η ίδια είπε χαρακτηριστικά: «Εξαιρετική είδηση: η Ελλάδα μόλις ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει έξι επιπλέον Rafale. Μαζί θα προχωρήσουμε για να χτίσουμε μια πραγματικά αυτάρκη Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στην ομιλία του ότι: ««Εδώ ανακοίνωσα πέρσι την αγορά των 18 Ραφάλ που σύντομα θα γίνουν 24. Φέτος βρίσκομαι και πάλι εδώ για να ενώσω και να δώσω προοπτική, για να περιγράψω το σχέδιο μας για την Ελλάδα που αλλάζει, βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Για να παρουσιάσω τα ακόμα περισσότερα που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί από το 2022 και μετά. Η φετινή έκθεση καθοριστικός σταθμός επανεκκίνησης και σημείο αφετηρίας μίας συναρπαστικής δεκαετίας».


https://www.onalert.gr/

 ---------------------------------

Επιμέλεια ανάρτησης: Μιχάλης Τσολάκης