12.9.21

Πολίτες "έτρεψαν σε φυγή" τον υπουργό Εργασίας Κ.Χατζηδάκη – Τον εντόπισαν σε καφετέρια (βίντεο)

 


Δύσκολες στιγμές για τον  υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Πολίτες τον εντόπισαν σε κεντρική καφετέρια της Θεσσαλονίκης όπου έπινε τον καφέ του.

Ακολούθησε σφοδρή λεκτική αντιπαράθεση με τον υπουργό να φεύγει άρον – άρον από την καφετέρια υπό τις αποδοκιμασίες αλλά και τις ύβρεις των συγκεντρωμένων.

 

 

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως “πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από εδώ”, κατά της κυβέρνησης και υπέρ της Μακεδονίας και της Ορθοδοξίας, οι διαδηλωτές αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγη ώρα πορεία.


Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ έχει στήσει από νωρίς φραγμούς ούτως ώστε οι διαδηλώσεις που θα γίνουν απόψε να μη φτάσουν στο Συνεδριακό Κέντρο “Βελλίδειο” όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 η ομιλία του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ από αέρος αναμένεται – όπως και χθες – να συνδράμει ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και drone.

Υπογραμμίζεται, ότι στις 18.00 υπάρχει κάλεσμα από τον Ηλία Κασιδιάρη για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, στην οποία θα μιλήσει μέσω διαδικτύου, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.


Νωρίτερα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια  με αντεγκλήσεις, ένταση και κλείσιμο της Λεωφόρου Νίκης από ανθρώπους που διαδηλώνουν κατά τις υποχρεωτικότητας του εμβολίου. Ένας διαδηλωτής πήρε ένα καρεκλάκι κι έκατσε στη μέση της Λεωφόρου Νίκης, θέλοντας να σταματήσει την κυκλοφορία. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και σύμφωνα με το GR Times εκείνος αντιστάθηκε ενώ κάλεσε και τους υπόλοιπους διαδηλωτές να βγουν στο οδόστρωμα.

Η Λεωφόρος Νίκης έχει κλείσει και οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων.

Την ίδια ώρα, ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί μπροστά και γύρω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.