24.9.21

Ο Ερντογάν παίζει ξανά το “ρωσικό χαρτί” στο παζάρι με τις ΗΠΑ! “Απειλεί” με αγορά ρωσικών αεροσκαφών

  

Συνεργάστηκε καλά με τον Τζορτζ Μπους, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε καλά με τον Τζο Μπάιντεν », δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αργά την Πέμπτη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Ερντογάν ετοιμάζεται τώρα να παίξει το χαρτί Πούτιν με τον οποίο θα συναντηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο Σότσι. Ο Ερντογάν προανήγγειλε πολύ σημαντική ανακοίνωση από εκεί και το μυαλό όλων πάει φυσικά σε αγορά ρωσικών μαχητικών, αφού στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του παραπονέθηκε για τη μη παράδοση των F-35.

“Μετά από 19 χρόνια στην εξουσία, δεν μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει σε μια καλή καρτάσταση με τις ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

“Οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη συμφωνία για τους S-400”, είπε  ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο ρωσικό σύστημα πυραυλικής άμυνας που οδήγησε σε διαμάχη  Τουρκίας και ΗΠΑ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της Τουρκίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο Ερντογάν επεσήμανε επίσης την αποτυχία και την αδιαφορία των ΗΠΑ για την κατάσταση.

Υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έλαβαν την απόφασή τους χωρίς τη συμβουλή της Τουρκίας και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να περιμένουν από την Τουρκία να πληρώσει το τίμημα για την ανεύθυνη συμπεριφορά της χώρας.

Ο Ερντογάν είπε: “Είναι αδιανόητο για την Τουρκία να ανοίγει πόρτες και να τους αποδέχεται (Αφγανοί μετανάστες). Η χώρα μας δεν είναι υπαίθριος διάδρομος. Δεν είναι εύκολο να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Αυτή η ενέργεια έχει ένα τίμημα και ένα κόστος”.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να πουν:« Ανοίξτε τις πόρτες και αφήστε τον Αφγανό  να εισέλθει στην Τουρκία ». Οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν το τίμημα εδώ. Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν μέτρα σε αυτό το θέμα “, πρόσθεσε.

“Ο Μπάιντεν μεταφέρει όπλα σε τρομοκράτες του YPG  στη Συρία”, πρόσθεσε επίσης, αναφερόμενος στην υποστήριξη των ΗΠΑ σε YPG και PKK.

https://www.militaire.gr/

__________________

Αναρτήθηκε από Μιχάλη Τσολάκη