4.9.21

11η Σεπτεμβρίου: Στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα με εντολή Μπάιντεν


 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή σήμερα για την επανεξέταση του πιθανού αποχαρακτηρισμού εγγράφων από την έρευνα του FBI για τις επιθέσεις την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

«Όταν είχα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, δεσμεύτηκα να διασφαλίσω τη διαφάνεια όσον αφορά τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στην Αμερική», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «θα συνεργαστεί με σεβασμό» με τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.

Μόλις πριν 2 ημέρες οικογένειες θυμάτων των επιθέσεων που συγκλόνισαν τον κόσμο την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ζήτησαν από την αμερικανική κυβέρνηση να ερευνήσει τις υποψίες τους ότι το FBI είπε ψέματα ή κατέστρεψε αποδείξεις που συνέδεαν τους αεροπειρατές τρομοκράτες με τη Σαουδική Αραβία.

Στην επιστολή τους προς τον Γενικό Επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάικλ Χόροβιτς, οι συγγενείς των θυμάτων σημειώνουν ότι «από τις περιστάσεις καθίσταται πιθανό ένας ή περισσότεροι αξιωματούχοι του FBI να διέπραξαν σκοπίμως κάποια παράβαση με σκοπό να καταστρέψουν ή να αποκρύψουν αποδείξεις για να αποφύγουν την αποκάλυψή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / Anadolu / Sputnik/  https://www.onalert.gr/