9.8.21

Γερουσιαστής Μενέντεζ σε Μπάιντεν: «Στείλτε άμεσα CH-47 για τις φωτιές στην Ελλάδα»

 


Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της Ελλάδας


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων Μπομπ Μενέντεζ έστειλε επιστολή στον υπ. Άμυνας Λόιντ Ώστιν παροτρύνοντάς τον να παράσχει επιπλέον υποστήριξη στην Ελλάδα στις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται αυτήν τη στιγμή στη χώρα.

Η επιστολή αναφέρει:

“Αγαπητέ Υπουργέ:

Γράφω αυτή την επιστολή για να ζητήσω από το Υπουργείο Άμυνας να παράσχει υποστήριξη στην Ελληνική Δημοκρατία στις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών. Χαιρετίζω την ανάπτυξη αεροσκαφών P-8 στην Ελλάδα από το Υπουργείο για την παροχή ενισχυμένης επιτήρησης της κατάστασης σχετικά με τις απειλές για τις υποδομές και τις κατοικημένες περιοχές. Αυτές οι προσπάθειες έχουν σώσει ζωές και παροτρύνω το Υπουργείο να εκπληρώσει επιπλέον αιτήματα για βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ελικοπτέρων CH-47.

Η Ελλάδα είναι στενός και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Προτρέπω την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει τον λαό της Ελλάδας σε αυτή την ώρα ανάγκης.”

Τι είχε αναφέρει ο γερουσιαστής πριν λίγες μέρες

«Προσευχόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια των φίλων μας σε όλη την Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη» λόγω του συνεχιζόμενου σφοδρού καύσωνα και των μαινόμενων πυρκαγιών, αναφέρει σε μήνυμά του, μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Παράλληλα, διαμηνύει πως οι ΗΠΑ πρέπει να παράσχουν υποστήριξη και βοήθεια καθώς παρακολουθούμε τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Η ανάρτηση Πάιατ για τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Ανταποκρινόμενοι σε αίτημα τις ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, είμαι ευγνώμων που το τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, μέρος των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, παρέχει ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης», τόνισε σε δήλωσή του την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

«Όπως όλοι στην Ελλάδα, έτσι και εμείς στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα είμαστε σοκαρισμένοι από τις σκηνές καταστροφής που προκαλούνται από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, κάνει ειδική μνεία στους «πολλούς γενναίους πυροσβέστες, το στρατιωτικό προσωπικό και τους εθελοντές» που, όπως λέει, εργάζονται για να περιορίσουν τις ζημιές και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. «Γνωρίζουμε ότι αυτές οι πυρκαγιές έχουν απίστευτο αντίκτυπο και καταλαβαίνουμε από παρόμοιες εμπειρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες πόσο δύσκολος θα είναι ο δρόμος μπροστά μας» ανέφερε στη συνέχεια.

Τέλος, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπογραμμίζει πως μέσα από τέτοιες κοινές πρωτοβουλίες, αποδεικνύουμε τη δύναμη της συμμαχίας μας και πώς είμαστε ισχυρότεροι μαζί.

https://warnews247.gr/