8.8.21

Πρώτα κάηκε όλη η Ελλάδα και τώρα η Γερμανία στέλνει… οδικώς βοήθεια

 

Πρώτα κάηκε όλη η Ελλάδα και τώρα η Γερμανία άρχισε να στέλνει σήμερα «κατόπιν εορτής» και μάλιστα οδικώς, πυροσβεστική βοήθεια στη χώρα μας.

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης 56 πυροσβέστες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί για τον μακρύ δρόμο προς την Ελλάδα μαζί με 19 πυροσβεστικά οχήματα και δύο της Γερμανικής Πολιτικής Προστασίας THW.

Μαζί τους και προσωπικό συντονισμού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Συνολικά η Γερμανία στέλνει 216 πυροσβέστες από τα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της Έσσης με 44 πυροσβεστικά οχήματα.

H ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει μέρες τώρα τη συνδρομή της Γερμανίας, αλλά αυτή άργησε εξοργιστικά.

Και θα αργήσει ακόμη περισσότερο , καθώς «είναι ιδιαίτερα, ο μακρύς και κουραστικός ο δρόμος του κονβόι προς την Ελλάδα πριν αναλάβουν δράση πυροσβέστες», αναφέρει η DW.

«Απόψε το βράδυ θα διανυκτερεύουμε έξω από το Ίνσμπρουγκ και αύριο το μεσημέρι θα πάρουμε το φέριμποτ από την Αγκόνα για την Πάτρα.

»Τρίτη μεσημέρι θα βρισκόμαστε σε ελληνικό έδαφος.

»Μετά θα στήσουμε το κάμπινγκ μας για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε.

»Φέρνουμε σκηνές, το δικό μας φαγητό, πόσιμο νερό, στρώματα, χημικές τουαλέτες, ντους για να μπορέσουμε στο διάστημα που θα μείνουμε να είμαστε σχετικά αυτάρκεις και να δρούμε χωρίς να χρειαζόμαστε μεγάλη βοήθεια», δήλωσε ο Κάρτσεν Σνάιντερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του σταθμού πυροσβεστικής της Βόννης μιλώντας στη DW.

https://www.tribune.gr/