6.8.21

Γιατί δεν ακολουθούμε τη τακτική του Ισραήλ;

 


Το Ισραήλ το 1967, πολεμούσε ταυτόχρονα με τρία κράτη. Την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Συρία.

Εφάρμοσε μια τακτική με την οποία νίκησε  ταυτόχρονα και τα τρία αυτά κράτη.

Διατηρούσε αμυντικές δυνάμεις  στα τρία μέτωπα και μετάφερε τον κύριο όγκο των δυνάμεών του στο  ένα μέτωπο, κατανικούσε τον εχθρό στο μέτωπο αυτό και στη συνέχεια μετέφερε ταχύτατα τον όγκο των δυνάμεών του στο δεύτερο μέτωπο τρέποντας τον εχθρό εις φυγή και στη συνέχεια  έκανε το ίδιο με το τρίτο μέτωπο επιτυγχάνοντας περιφανείς νίκες και τη συντριβή των αντιπάλων του.

   Κάτι αντίστοιχο, ίσως, μπορούσε να γίνει με τις φωτιές  στη χώρα μας. Διατηρώντας  επίγειες δυνάμεις στα μέτωπα των πυρκαγιών, μπορούσαμε να στέλνουμε το σύνολο σχεδόν των εναερίων μέσων σε ένα  μέτωπο με  θετικά, προφανώς, αποτελέσματα και στη συνέχεια στο άλλο μέτωπο κ.ο.κ.

  Εμείς κάνουμε διασπορά των εναερίων μέσων, π.χ  ένα ελικόπτερο στη μία φωτιά (για να λέμε ότι στείλαμε)  ένα αεροπλάνο στην άλλη άλλα δύο αεροπλάνα στην άλλη και κανένα σε άλλη!!!

 Αποτέλεσμα; Τα αεροπλάνα και τα  ελικόπτερα δεν μπορούν να προσφέρουν  μεμονωμένα, ουσιαστική βοήθεια .

 Αντί για τη σωστή αξιοποίηση του συνόλου των δυνάμεων, εκκενώνουμε πόλεις και χωριά για να  καυχόμαστε  και να διατυμπανίζουμε  ότι επί των "ημερών" μας δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα ( και ας γίνουν όλα στάχτη) !!!

 Τελικά δεν αποκλείεται να στείλουμε SMS να εκκενωθεί η...Χώρα με κατεύθυνση Ιταλία ή όπου αλλού!

 Αναμείνατε το επόμενο...SMS  μας και ως τότε...γειά σας!

Juan