29.7.21

Πληρώνουν τον Ερντογάν με το ίδιο νόμισμα: Παραλίγο... στάχτη η Σχολή Πυροβολικού - Πύρινη κόλαση στην Τουρκία (βίντεο)


 Σε επιφυλακή βρίσκονται οι τουρκικές Αρχές μετά την πύρινη κόλαση που ξέσπασε στο μεγαλύτερο τουριστικό και οικονομικό “πνεύμονα” της Τουρκίας, την Αττάλεια με νεκρό, τραυματίες και εκκενώσεις οικισμών.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο “για εξωτερικό δάκτυλο” που προσπάθησε να αποτελειώσει την ήδη προβληματική τουρκική οικονομία με την διάλυση του μεγαλύτερου τουριστικού θερέτρου της χώρας.

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε αν το μπαράζ εμπρησμών στην Τουρκία θα συνεχιστεί. Εξάλλου είναι γνωστό ότι “άγνωστες οργανώσεις” συνηθίζουν να πραγματοποιούν μπαράζ επιθέσεων και εμπρησμών σε τουριστικά μέρη ώστε ο χειμώνας να είναι “πιο δύσκολος” οικονομικά και δημοσκοπικά…

Απόπειρα εμπρησμού της Σχολής Πυροβολικού

Η φωτιά εξαπλώθηκε ταυτόχρονα σε 4 μέτωπα ενώ την ίδια στιγμή σημειωνόταν η Σχολή Πυροβολικού στο Polatli της Άγκυρας σώθηκε στο παρά πέντε.

Άγνωστος-οι προσπάθησαν να πυρπολήσουν το στρατόπεδο. Ένας ύποπτος ακινητοποιείται από διερχόμενους.

Δείτε το βίντεο

 

Πύρινη κόλαση στην Αττάλεια

Η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στη νότια Τουρκία προσέγγισε κατοικημένες περιοχές κοντά σε μια τουριστική περιοχή, προκαλώντας τον τραυματισμό τριών ανθρώπων και την εκκένωση τεσσάρων συνοικιών, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε σε ένα δάσος στο Μαναβγκάτ, στην επαρχία της Αττάλειας, έφτασε γρήγορα σε κατοικημένες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων, καταστρέφοντας σπίτια στην περιοχή Καλεμλέρ.


Ένα άτομο έχασε τη ζωή του από τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αττάλεια της Τουρκίας, μία περιοχή γεμάτη τουριστικά θέρετρα, ενώ απαιτήθηκε η εκκένωση τουλάχιστον 18 οικισμών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 62 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία λόγω εγκαυμάτων ή αναπνευστικών προβλημάτων από τους καπνούς.

Ο καπνός από τις φλόγες έφτασε μέχρι τα 75 χιλιόμετρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμεύτηκε πως «θα δοθεί όλη η απαραίτητη στήριξη στους πολίτες που έχουν πληγεί από τη φωτιά» συμπληρώνοντας πως θα γίνει έρευνα για τις συνθήκες της φωτιάς.

4 διαφορετικά μέτωπα

«Ευτυχώς, δεν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Η έναρξη της φωτιάς από τέσσερα διαφορετικά σημεία υποδεικνύει εμπρησμό. Οι δυνάμεις ασφαλείας ερευνούν την κατάσταση», ανέφερε ο δήμαρχος Μουχιτίν Μποτσέκ ο οποίος πρόσθεσε:

Ήταν η μεγαλύτερη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο Η φωτιά εξαπλώθηκε σε μια περιοχή 15 χλμ. Αναγκαστήκαμε να στείλουμε 19 ελικόπτερα, 192 πυροσβεστικά οχήματα, 2 αεροσκάφη, 1 UAV και 960 άτομα προσωπικού για την κατάσβεση της. 

Η Στρατοχωροφυλακή βοήθησε στην εκκένωση των οικισμών καθώς η φωτιά επεκτάθηκε σε κατοικημένες περιοχές.

Ευτυχώς η φωτιά δεν έφτασε στις τουριστικές περιοχές επειδή αντιμετωπίστηκε εγκαίρως με πολύ μεγάλη κινητοποίηση μέσων”.

Δείτε βίντεο