14.7.21

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος: Συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΑ των Εμιράτων (φώτο)Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ - Commander of the Air Force and Air Defence) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Staff Major General Pilot Ibrahim Nasser Mohammed Al-Alawi.

Κατά την συνάντησή τους οι δύο Αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 21, καθώς και στη διμερή αεροπορική συνεκπαίδευση στη Σούδα.

Οι εν λόγω δραστηριότητες συνέβαλαν στην προαγωγή της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, κοινός στόχος των οποίων είναι η εδραίωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, αναφέρθηκαν στην κατασκευή νέων υποδομών και εγκαταστάσεων σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα και έχει διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση του προσωπικού των ΗΑΕ που θα εκπαιδεύεται στην ΕΑΒ. Τις εν λόγω εγκαταστάσεις επισκέφθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ελλάδα ο Αρχηγός ΓΕΑ των ΗΑΕ, την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον Α/ΓΕΑ των ΗΑΕ για την παρουσία του στην Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, εξάροντας την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών.


https://www.defencenet.gr/