14.7.21

Έρχεται κλιμάκωση στην Κυπριακή ΑΟΖ - Άγκυρα: Το Πακιστάν και άλλες τέσσερις χώρες θα αναγνωρίσουν το Ψευδοκράτος!

 

Σήμα για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση στο Κυπριακό έστειλε ο πρόεδρος του Ψευδοκράτους Ε. Τατάρ ο οποίος έκανε λόγο για “αναγνώριση της “τΔΒΚ” από συμμαχικές χώρες με την Τουρκία”.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τέσσερις υποψήφιες χώρες που εμφανίζονται πρόθυμες να αναγνωρίζουν το Ψευδοκράτος μετά το Πακιστάν.

Αν όντως προχωρήσουν οι τουρκικές κινήσεις, τότε μετά βεβαιότητας θα έχουμε κλιμάκωση στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Άγκυρα θα θελήσει να υφαρπάξει τα 3/4 της Κυπριακής ΑΟΖ με το παράλογο και παράνομο σκεπτικό πως ανήκει τόσο στην Τουρκία όσο και στην “τΔΒΚ”

Τουρκικά ΜΜΕ: Aναγνώριση του Ψευδοκράτους από Πακιστάν

“Ένα σημαντικό βήμα ήρθε από το Πακιστάν με τις δηλώσεις του προέδρου της “τΔΒΚ” Ερσίν Τατάρ να κάνει λόγο για “αναγνώριση της “τΔΒΚ” από κάποιους φίλους που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία”.

Μια αντιπροσωπεία από την πρεσβεία του Πακιστάν επισκέφθηκε την “τΔΒΚ”. Η διοίκηση του Ισλαμαμπάντ που δεν αναγνωρίζει επίσημα την “τΔΒΚ” χρησιμοποίησε τον όρο “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου” στην ανακοίνωση της επίσκεψης.

Αυτό σημαίνει με βάση τα όσα δήλωσε και ο Ε. Τατάρ, πως το πρώτο βήμα της επίσημης αναγνώρισης θα γίνει από το Πακιστάν.

Η αντιπροσωπεία του Πακιστάν θα έχει συζητήσεις στην Κερύνεια. Οι συζητήσεις δεν θα εστιάσουν μόνο στην “πολιτική αναγνώριση” αλλά και στην “οικονομική συνεργασία”.

“Πολιτική αναγνώριση” του “Ψευδοκράτους”

Ο αναπληρωτής του Εθνικού Κόμματος Ενότητας Oğuzhan Hasipoğlu δήλωσε:

“Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της πρεσβείας του Πακιστάν σηματοδοτεί μια νέα εποχή μεταξύ της “τΔΒΚ” και του κράτους του Πακιστάν. Πρόκειται για ένα βήμα προς την έναρξη επίσημων σχέσεων.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς πολλοί Πακιστανοί εργάζονται εδώ ενώ υπάρχουν και πολλοί μαθητές. Έτσι υπάρχει μια τέτοια ανάγκη.

Είναι πολύ σημαντικό ότι θα συναντηθούν με τις επίσημες αρχές του “κράτους” μας. Το περιγράφουμε ως ένα σημαντικό βήμα σε όρους έναρξης επίσημων σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών” ανέφερε.

Ακολουθούν και άλλες χώρες;

O Hasipoğlu τόνισε στην συνέχεια:

“Είναι ώρα για την “τΔΒΚ” να εγκαθιδρύσει διμερείς σχέσεις με άλλα κράτη ώστε να γίνει εφικτή η λύση δύο κρατών.

Στο σημείο αυτό έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες από τον πρόεδρο, το Κοινοβούλιο και το Υπουργείο Εξωτερικών”.

Πληροφορίες που διακινούν οι Τούρκοι αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμη τέσσερις χώρες στην ατζέντα που θα ανακοινώσουν έναρξη επίσημων διμερών επαφών με το Ψευδοκράτος.

Πρόκειται για “αδελφές” χώρες με την Τουρκία. Είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Λιβύη, το Μπαγκλαντές, η Γκάμπια…

Δηλώσεις Ερντογάν: Θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα στις 20 Ιουλίου

Στις 20 Ιουλίου θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι υποστηρίζουμε την παράνομη ‘τδβκ’, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε συγκεκριμένα:

“Στις 20 Ιουλίου, θα βρισκόμαστε στην (παράνομη) ‘τδβκ’ για να παραβρεθούμε στις γιορτές της `ειρήνης και ελευθερίας`, θα πάμε με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Την πρώτη μέρα του μπαϊραμιού θα είμαστε μαζί με τα αδέλφια μας Τουρκοκύπριους και θα συμμετέχουμε στις εορτές -όπως χαρακτήρισε την μαύρη επέτειο- της 20ης Ιουλίου. Έτσι θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της (παράνομης) ‘τδβκ’ για την εξεύρεση των δικαιωμάτων της”.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά Τούρκος Πρόεδρος θα προσφωνήσει την παράνομη «βουλή» στα κατεχόμενα, στο πλαίσιο των απαράδεκτων εορτασμών για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, γράφει η Γενί Ντουζέν στην ιστοσελίδα της σημειώνοντας ότι η παράνομη «βουλή» στις τελευταίες δύο συνεδρίες αντιμετωπίζει πρόβλημα λειτουργίας λόγω έλλειψης απαρτίας.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν και γράφει ότι αναμένεται να δώσει μηνύματα στήριξης στη λύση δύο κρατών, να σταθεί ενάντια στην ομοσπονδιακή λύση που προτάσσουν Ε.Ε. και Η.Ε. και να υπογραμμίσει την ανεξαρτησία και κυριαρχία του παράνομου «κράτους» της παράνομης «τδβκ», όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος.