7.7.21

Στην Κύπρο την Τετάρτη και την Πέμπτη η πρόεδρος της Κομισιόν



 Στην Κύπρο θα βρεθεί για επίσημη επίσκεψη την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Ιουλίου η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. O σκοπός της επίσκεψης είναι να ενημερωθεί η κυπριακή κυβέρνηση επίσημα για την αξιολόγηση που πραγματοποίησε η Κομισιόν επί του εθνικού προγράμματος ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (recovery and resilience plan - RRP), όπως έγινε προηγουμένως και με άλλα 14 κράτη μέλη.

Στο πλαίσιο αυτό η Πρόεδρος της Κομισιόν θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στη συνέχεια επίσημη παρουσίαση της αξιολόγησης κυπριακού προγράμματος.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν φτάνει στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης και θα επισκεφθεί την πυροσβεστική και το τμήμα δασών της Δημοκρατίας (Κοφίνου), όπου αναμένεται να συναντηθεί με πυροσβέστες που μετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών της 3ης και 4ης Ιουλίου.

Το πρωί της Πέμπτης θα έχει αρχικά διμερή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα συζητήσει μαζί του για τις πρόσφατες πυρκαγιές, την εξέλιξη της πανδημίας και το κυπριακό.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου θα ξεναγηθεί μεταξύ άλλων στο κέντρο ΚΙΟS, τη νέα βιβλιοθήκη, θα μετάσχει στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Κύπρου και στη συνέχεια σε διαβούλευση με νέους από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν θα επιδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το φάκελο με την απόφαση της Κομισιόν για το πρόγραμμα της Κύπρου.

Μετά το πέρας της επίσκεψή της στη Λευκωσία, η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν θα αναχωρήσει για το Ζάγκρεμπ.

https://gr.euronews.com/