30.7.21

'Απασφάλισαν'' οι Τούρκοι: ''Έλληνες & Κούρδοι πίσω από τις φωτιές''!

 


Απίστευτες δηλώσεις-''Μας καίνε όπως οι Έλληνες το 1922''!

Mέτωπα φωτιάς κατακαίνε δασικές εκτάσεις στις περιοχές της Μαναβγκάτ, της Αλάνιας, των Αδάνων, της Μερσίνης, της Αλικαρνασού (Μπόντρουμ) και της Μαρμαρίς, κοντά σε τουριστικές περιοχές της νότιας Τουρκίας. Εξαπλώθηκαν σε κατοικημένες ζώνες εξαιτίας των σφοδρών ριπών ανέμων. 


Οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους σε 25χρονο εθελοντή που πήγε στη Μαρμαρίς για να συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. 

Ταυτόχρονα, καθηλωμένα είναι και τα 5 CL-215 Canadair, ενώ ζητήθηκαν φέτος για μίσθωση και προσφέρθηκαν 3 Beriev Be-200 από Ρωσία με ημερήσιο μίσθωμα 1,3 εκατ. τουρκικές λίρες, δηλαδή 130.000€! Κόστος μίσθωσης των τριών Ρωσικών Α/Φ για 153 ημέρες = €20 εκατ., όπως ανέφερε χθες το Πενταπόσταγμα. 
  
Μετά τις πυρκαγιές στη Μερσίνη, την Αττάλεια, το Αϊντίν και τη Μούγλα και την απόπειρα δολιοφθοράς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Άγκυρα, οι Τούρκοι και επίσημα κατηγούν το ΡΚΚ.   

 

Νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας 

 

Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο απόστρατος αντιναύαρχος και «αρχιτέκτονας» του τουρκολιβυκού μνημονίου» Τζιχάτ Γιαϊτζί, με αφορμή τις τεράστιες φωτιές στην Τουρκία, εξ αιτίας των οποίων έχασαν μέχρι στιγμής τη ζωή τους 4 άτομα.

Σημειώνοντας ότι τα μέρη όπου ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν τα πιο εύφορα εδάφη της χώρας, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι πυρκαγιές δεν προκλήθηκαν από σύμπτωση ή αμέλεια, ο Τζιχάτ Γιαϊτζί είπε: «Υπάρχει πρόθεση εδώ. Το κράτος είναι αντιμέτωπο με μια σοβαρή τρομοκρατία, την τρομοκρατία Ελλάδας-ΡΚΚ»

Η Τουρκία, ως ύποπτη για τρομοκρατία, ισχυρίζεται ότι σε πολλές πόλεις συνέβησαν δασικές πυρκαγιές σε πολλές πόλεις.

Tαυτόχρονα, ο Coşkun Başbuğ δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις πυρκαγιές.

Σημειώνοντας ότι ο τρόπος, ο χρόνος και η γεωγραφία των γεγονότων δεν ήταν φυσιολογικοί, ο Başbuğ είπε, "Είναι πολύ σαφές ότι υπάρχουν κάποιες σκοτεινές δομές στο παρασκήνιο. Πυρκαγιές που ξεκίνησαν ταυτόχρονα σε 8 επαρχίες και των οποίων ο χρόνος επιλέχθηκε πολύ προσεκτικά ... Η γωνία του ανέμου, η ένταση του ανέμου.''


Ο Başbuğ είπε, "Ποιος είναι ο σκοπός εδώ; Για να διερευνήσω τον σκοπό, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να εξετάσουμε τι έκαναν οι Έλληνες στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας φεύγοντας από τη Σμύρνη, φεύγοντας από την Ανατολία. Ο στόχος εδώ δεν είναι να κερδίσει κάποιος κάτι, αλλά να προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά στην άλλη πλευρά. Ο Έλληνας το έκανε έτσι. Έφυγε από την Ανατολία βάζοντας φωτιές'', ανέφερε προκλητικά.  Σ

Σήμερα, βλέπετε την ίδια λογική να αναβιώνει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και το FETO. Οι οργανώσεις αυτές κάνουν ότι έκαναν και οι Έλλληνες.''

Ο ειδικός σε θέματα αμυντικής στρατηγικής και ασφάλειας Yusuf Alabarda έκανε δηλώσεις σχετικά με το ξέσπασμα δασικών πυρκαγιών στην Τουρκία και είπε ότι ''οι εν λόγω πυρκαγιές ήταν μια δράση που οργανώθηκε από το ΡΚΚ.''

 

 

 

 https://www.pentapostagma.gr/