28.7.21

"Βυθίζουν" την "Γαλάζια Πατρίδα" του Ερντογάν: Σχέδιο αποκοπής της Τουρκίας από Αν. Μεσόγειο



 Ρόλο “κλειδί” για τoν αντιτουρκικό άξονα και την ανάσχεση της “Γαλάζιας Πατρίδας” έχει αποκτήσει η Ιορδανία μετά την αναδιάταξη των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τριμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ μπιν Αλ Χουσεϊν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί όμως η συμμετοχή της Ιορδανίας είναι πολύ σημαντική;

Ισραηλινό πλήγμα σε Τουρκία: Τέλος ο αγωγός Κιρκούκ-Τσειχάν -Το πετρέλαιο των Κούρδων θα εξάγεται μέσω Ιορδανίας!

Αποκοπή Τουρκίας από Αν. Μεσόγειο

Η Ιορδανία μετά την μετεγκατάσταση των τριών αμερικανικών βάσεων από το Κατάρ στην χώρα του Βασιλιά Αμπντάλα Β’ μπιν Αλ Χουσεϊν μετατρέπεται σε επιχειρησιακό Κέντρο με δύο κύριες αρμοδιότητες:

  • Την ανάσχεση της τουρκικής “Γαλάζιας Πατρίδας” στην Αν Μεσόγειο μαζί με την Αίγυπτο.
  • Την προστασία του Ισραήλ από το Ιράν.

Συνεπώς, η συμμετοχή της Ιορδανίας στο σχήμα με Ελλάδα και Κύπρο αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Φαίνεται ότι οι επόμενοι δύο στόχοι θα είναι η απομάκρυνση και η αποκοπή της Τουρκίας από την Αν. Μεσόγειο.

Ρόλος της Ιορδανίας πλέον είναι να προστατεύει τον κρίσιμο διάδρομο Ανατολής-Δύσης, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο και το Ιράκ. Κοινός εχθρικός “παρονομαστής”  είναι η Τουρκία η οποία δρα υπονομευτικά και κατά της περιφερειακής σταθερότητας. Δεν είναι δύσκολο να δούμε ότι για να βυθιστεί η “Γαλάζια Πατρίδα” του Ερντογάν απαιτούνται τρία πράγματα:

  1. Το πρώτο είναι να πέσει η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την Αλγερία. Αυτός φαίνεται πως είναι ο Νο2 στόχος μετά τα γεγονότα στην Τυνησία με την εκδίωξη των ισλαμιστών.
  2. Μόλις χάσει Τυνησία και Αλγερία ο Ερντογάν θα χάσει και την Λιβύη.
  3. Για να εγκλωβιστεί στην Ανατολία, η Τουρκία πρέπει να χάσει και το τελευταίο έρεισμα που διαθέτει στην Αν. Μεσόγειο. Εδώ μπορούμε να πούμε, χωρίς υπερβολή, πως αυτός είναι ο στόχος πλέον του Ισραήλ: H απόσυρση της Τουρκίας από τα Κατεχόμενα και η ακύρωση των νέων τουρκικών βάσεων.

Ισραηλινοί και Αιγύπτιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτοί είναι οι νέοι στόχοι της Άγκυρας. H βάση drone στα Κατεχόμενα απειλεί πρώτιστα το ίδιο το Ισραήλ.

“Η Κύπρος δεν πρέπει να χαθεί”: Σφοδρή επίθεση Αμερικανών Γερουσιαστών σε Τουρκία – Ζητούν κυρώσεις από Μπάιντεν

Έρχονται κυρώσεις και ολικό εμπάργκο όπλων

Ίσως δεν είμαστε και τόσο μακριά από την επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά του καθεστώτος Ερντογάν και του ψευδοκράτους μετά και τις προκλητικές ενέργειες στα Βαρώσια.

Σκοπός είναι να επιτευχθεί κοινωνική αναταραχή στα Κατεχόμενα. Μια νέα “Αραβική Άνοιξη” που στόχο θα έχει τον ίδιο τον Ερντογάν και την Τουρκία.

Το τελικό κτύπημα θα δοθεί με ολικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία σε συνδυασμό με άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Πριν λίγο κυρώσεις ζήτησε και το think tank FDD (Foundation for Defence of Democracies). Aνέφερε σχετικά:

Για να περιοριστεί η αποδιοργανωτική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να αναπτύξει μια συντονισμένη στρατηγική με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής συντονισμένων κυρώσεων που στοχεύουν τους κύκλους Ερντογάν και του Τατάρ (πχ κατασκευαστικός τομέας και όσοι εμπλέκονται σε παράνομες αρπαγές γης και περιουσίας στη Βαρώσια).

Η Ουάσιγκτον θα πρέπει επίσης να διορίσει έναν ειδικό απεσταλμένο για την Ανατολική Μεσόγειο και να ενισχύσει τη συνεχιζόμενη συνεργασία της με συμμάχους και εταίρους”…

Κυρώσεις έχει ζητήσει και ο Michael Rubin εκ των βασικών αρθρογράφων του National Interest και στέλεχος του American Enterprise Institute, κυρώσεις έχουν ζητήσει και Αμερικανοί Γερουσιαστές. Συνεπώς ο “δρόμος” έχει στρωθεί…

Εισήγηση στην κυβέρνηση Μπάιντεν: «Γονατίστε με κυρώσεις την Τουρκία μέχρι να αποχωρήσει ο Στρατός της από την Κύπρο και επιβάλετέ της εμπάργκο όπλων»!