31.7.21

Μεγάλη φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας


 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Ζήρια Αχαΐας.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, μέλη εθελοντικών ομάδων, πέντε αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το γιγαντιαίο ρώσικο Beriev, και δημοτικές υδροφόρες.

Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Ζήρια και Άνω Ζήρια, ενώ στη συνέχεια έκλεισαν η Παλαιά και η Νέα Εθνική Οδός στο ύψος του Δρέπανου.

Λίγο αργότερα η φωτιά πλησίασε στα σπίτια στις Καμάρες και, με μήνυμα από το 112, δόθηκε εντολή εκκένωσης τους προς το Αίγιο.

 

 

Η ίδια εντολή δόθηκε και στους κατοίκους του χωριού Καμάρες, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι λουόμενοι στην παραλία και οδηγοί. το Λαμπίρι, επίσης, εκκενώνεται κατασκήνωση. Τα παιδιά επιβιβάζονται σε δύο λεωφορεία και συνοδεία περιπολικών θα μεταφερθούν στην Πάτρα.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο νοσοκομεία, το Πανεπιστημιακό στο Ρίο και το νοσοκομείο του Αιγίου για να υποδεχτούν πολίτες που θα χρειαστούν ιατρική βοήθεια. Ήδη υπάρχουν αναφορές για αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι στα Κάτω Ζήρια, ενώ έχει οργανωθεί επιχείρηση για τη μεταφορά γυναίκας που έχει εγκλωβιστεί κοντά στην εκκλησία του χωριού. 


 

https://www.zougla.gr/