28.7.21

Καίγεται η Αχαϊα, εκκενώθηκαν πάνω από 10 οικισμοί, σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες



 Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «μετά την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιά, εκκενώθηκε και ο οικισμός της Πτέρης», προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή της Πτέρης».

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα, για πιθανή εκκένωση, λόγω της φωτιάς.

Συνολικά δέκα νέοι οικισμοί εκκενώνονται και μεταξύ αυτών είναι: Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα, Αγ, Τριάδα.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον τρία σπίτια στην περιοχή Άνω Σούλι έχουν υποστεί ζημιές από την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ελεκίστρα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε σπίτια και ένα όχημα φέρεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Καρυά.

Νωρίτερα, Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Σκιαδάς από το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη Δροσιά και των οικισμών Σούλι και Ρυάκι, από την εστία στην περιοχή Ελεκίστρα.

Η πυρκαγιά απείλησε και τον καταυλισμό των Ρομά, οι οποίοι βρέθηκαν σε κατάσταση πανικού και προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες με τους κουβάδες στα χέρια.

Το Τenis Club στην Εγλυκάδα έχει γίνει επιχειρησιακό κέντρο, στο οποίο βρίσκονται μαζί με τις πυροσβεστικές αρχές, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.


 

Φωτογραφίες- βίντεο: The Best, pelop.gr, tempo24, flamis.gr

https://www.militaire.gr/,    https://www.zougla.gr/